Νέο Hyundai Kona N: Ισχύς, ευελιξία, επιδόσεις

Το νέο Kona N  προσφέρει την ανόθευτη σπορ αίσθηση των μοντέλων της οικογένειας, με την πρακτικότητα του SUV αμαξώματος.
Νέο Hyundai Kona N: Ισχύς, ευελιξία, επιδόσεις

Το νέο Hyundai Kona N, που προστέθηκε στη γκάμα του δημοφιλούς SUV, συνδυάζει τις επιδόσεις με την πρακτικότητα των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου.

Εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.0 T-GDI κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού υγρού συμπλέκτη (N DCT). Το N DCT είναι η βελτιωμένη έκδοση του κιβωτίου 8-DCT της Hyundai, ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου. Για να καταστεί κατάλληλο για τα μοντέλα Ν, το 8-DCT έχει δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων στην αντοχή του, επιτρέποντάς του να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Η μονάδα ελέγχου μετάδοσης έχει παραμετροποίηση N, με ταχύτερη λειτουργία του και μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών όπως τα N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS) - που μεγιστοποιούν την οδηγική απόλαυση.



Ισχύς 280 ίππων

Το σύστημα κίνησης προσφέρει μέγιστη ισχύ 280 ίππων και ροπή 39,6 χλγμ. Τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, όταν είναι ενεργοποιημένο το Launch Control.

Εξοπλίζεται με το N Corner Carving Differential, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD) για τον έλεγχο κατανομής της ροπής στους κινητήριους τροχούς και βέλτιστη πρόσφυση. Το N Grin Control System προσφέρει υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, με πέντε ξεχωριστά προφίλ οδήγησης : Eco, Normal, Sport, N και Custom. Αυτά τα προφίλ μεταβάλλουν ανάλογα το χαρακτήρα του προσαρμόζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα, το ESC, τον ήχο της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης για την βελτιστοποίησή τους σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα πολυμέσων 10,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 10,25 ιντσών. Διαθέτει μια αποκλειστική οθόνη head-up racing (HUD) που προσθέτει μια νέα διάσταση, όπως ένα παιχνίδι μέσα από τις συναρπαστικές λειτουργίες N ή Sport.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v