Άναψε τα φώτα και την τοστιέρα

Η Mercedes- Benz πρωτοπορεί και δημιουργεί τη νέα τεχνολογία Smart Home που συνδέει τη νέα γενιά της C Class με έξυπνες συσκευές.
Άναψε τα φώτα και την τοστιέρα

Επειδή η εξέλιξη των αυτοκίνητων έχει πιάσει ταβάνι και η Mercedes- Benz θέλει να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους premium κατασκευαστές, δημιούργησε τη νέα τεχνολογία Smart Home που συνδέει τη νέα γενιά της C Class με έξυπνες συσκευές που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας.

Όταν πλησιάζεις στο σπίτι, δίνεις φωνητικές εντολές, για να ανάψουν τα φώτα, να ανοίξουν τα ρολά, να ενεργοποιηθεί ο κλιματισμός, να ανάψει ο φούρνος, η τοστιέρα ακόμη και να ξεκινήσει η μουσική.

Το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον μόνο ένα μέσο μετακίνησης, είναι ο μοναδικός πιστός σύντροφος που εκτός από την ασφάλεια παρέχει και πρωτόγνωρες υπηρεσίες.

Smart Home: κινητή νοημοσύνη για πιο άνετο χειρισμό οικιακών συσκευών εξ αποστάσεως

Με τη λειτουργία Smart Home του MBUX, η C-Class μετατρέπεται για πολλούς σε κινητό κέντρο ελέγχου του σπιτιού. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία WLAN, αισθητήρες και ενεργοποιητές, η λειτουργία Smart Home αυξάνει όλο και περισσότερο τη νοημοσύνη και την ικανότητα επικοινωνίας με το σπίτι, επιτρέποντας την επιτήρηση, καθώς και τον έλεγχο της θέρμανσης, του φωτισμού, των παντζουριών και των ηλεκτρικών συσκευών εξ αποστάσεως. Ο χρήστης ενημερώνεται από ανιχνευτές κίνησης και επαφές παραθύρων για καλοδεχούμενους ή ανεπιθύμητους επισκέπτες.



«Hey Mercedes, είναι κανείς στο σπίτι μου τώρα;»

«Hey Mercedes, είναι κανείς στο σπίτι μου τώρα;» «Έκανα έναν έλεγχο. Η τελευταία κίνηση που ανιχνεύθηκε ήταν στην κουζίνα πριν από μία ώρα.» Κάπως έτσι θα γίνονται στο μέλλον οι συζητήσεις ανάμεσα στον οδηγό ή τον συνοδηγό και το έξυπνο σπίτι του χρήστη μέσω της φωνητικής υποβοήθησης MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Κατά την κυκλοφορία στην αγορά, η λειτουργία Smart Home του MBUX θα υποστηρίζει πολλές συσκευές που προσφέρονται από σημαντικούς παρόχους υπηρεσιών «έξυπνου σπιτιού», καθώς έχουν υπογραφεί ήδη οι αντίστοιχες συμβάσεις με την Bosch Smart Home και τη Samsung SmartThings, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότεροι πάροχοι, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Από την πρώτη στιγμή, η υποβοήθηση Hey Mercedes καταλαβαίνει ερωτήσεις και εντολές σε τέσσερις γλώσσες (Γερμανικά, Κινεζικά, Αγγλικά ΗΠΑ και Αγγλικά Μεγάλης Βρετανίας). Μπορείτε να απευθύνεστε σε λάμπες, πρίζες, θερμοστάτες, παντζούρια και κουρτίνες, ανιχνευτές κίνησης και επαφές θυρών ή παραθύρων, καθώς και σε αισθητήρες θερμοκρασίας. Έτσι, το σύστημα μπορεί επίσης να απαντά στην παρακάτω ερώτηση: «Θυμήθηκα να σβήσω το καλοριφέρ;» Ανάλογα με την απάντηση και τους εγκατεστημένους θερμοστάτες του σπιτιού, είναι εφικτή η αλλαγή της ρύθμισης: «Ρύθμισε τη θερμοκρασία σε όλο το σπίτι στους 18 βαθμούς!» Με αυτόν τον τρόπο, η ενσωμάτωση της λειτουργίας Smart Home στο σύστημα MBUX συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη άνεση.

Πλήρως εξηλεκτρισμένη

Η νέα C-Class είναι η πρώτη κλασική σειρά μοντέλων της Mercedes-Benz που εξηλεκτρίζεται πλήρως. Με ενσωματωμένη μίζα-δυναμό και ηλεκτρικό σύστημα οχήματος 48 Volt ή plug-in υβριδική τεχνολογία, διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων (WLTP ), μία τιμή που είναι πρωτόγνωρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Επιπλέον, θέτει πρότυπα στον τομέα της βιωσιμότητας. Καθώς η C-Class αποτελεί παραδοσιακά μία από τις σειρές μοντέλων της Mercedes-Benz με τις υψηλότερες πωλήσεις, ο συστηματικός εξηλεκτρισμός έχει σημαντικό αντίκτυπο στο αποτύπωμα άνθρακα.

Εκτός αυτού όμως, έχουν γίνει πολλές ακόμα τεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού – ενδεικτικά αναφέρονται το DIGITAL LIGHT και το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα. Τα μοντέλα Sedan και Estate θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα, θα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας από τις 30 Μαρτίου και θα εμφανιστούν στις εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων το καλοκαίρι του 2021.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι τιμές της νέας Mercedes-Benz C-Class κυμαίνονται από 44.000 ευρώ έως 58.000 ευρώ. Εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρες, ντίζελ και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v