Σύμμαχος του περιβάλλοντος το ανακυκλωμένο αλουμίνιο

Το πρόγραμμα Reality για το αλουμίνιο αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου Destination Zero της Jaguar Land Rover.
Σύμμαχος του περιβάλλοντος το ανακυκλωμένο αλουμίνιο
Η έρευνα της Jaguar Land Rover, αποκάλυψε μια καινοτόμο διαδικασία ανακύκλωσης που αναβαθμίζει τα απόβλητα αλουμινίου από οικιακές συσκευές και οχήματα στο τέλος του κύκλου της ζωής τους. Αυτά τα απόβλητα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη κατασκευή των μελλοντικών premium αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά την διάρκεια της παραγωγής έως και 26%.

Το πρόγραμμα Reality για το αλουμίνιο αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου Destination Zero της Jaguar Land Rover, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη φιλοδοξία της να κάνει τις κοινωνίες ασφαλέστερες και περιβάλλοντα καθαρότερες μέσω της αδιάκοπης καινοτομίας. Οι μηχανικοί μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα ανακυκλωμένα εξαρτήματα αλουμινίου και να το αναμείξουν με μια χαμηλότερη ποσότητα πρωτογενούς αλουμινίου για να σχηματίσουν ένα νέο και δοκιμασμένο πρωτότυπο κράμα, συγκρίσιμο με την υπάρχουσα υψηλή ποιότητα της πολυτελούς βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ανάλυση της διαδικασίας ανακύκλωσης και κατασκευής αποκάλυψε ότι έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 στην παραγωγή κραμάτων έως και 26% σε σύγκριση με την τρέχουσα διαδικασία, βοηθώντας την εταιρεία να εξαλείψει μια ακόμη καθοριστική παράμετρο στη κατασκευή και τη χρήση πρώτων υλών.

Το αλουμίνιο είναι ένα από τα πιο ευρέως ανακυκλωμένα υλικά στον κόσμο και μπορεί να λιώσει και να αναμορφωθεί επανειλημμένα χωρίς να χάσει την ποιότητα του. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο αξιοποιείται τώρα στη κατανάλωση εσε καθημερινά είδη όπως δοχεία ποτών, αεροζόλ, δίσκους αλουμινίου και καπάκια μπουκαλιών, αλλά δεν χρησιμοποιείται ευρέως για εφαρμογές υψηλού επιπέδου όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Σχεδόν το 75% του συνόλου του αλουμινίου που παράγεται στις ΗΠΑ και την ΕΕ χρησιμοποιείται για τον πρώτο κύκλο της ζωής του. Η δημιουργία ανακυκλωμένου αλουμινίου χρησιμοποιεί περίπου 90% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την αρχική παραγωγή του από πρώτες ύλες.

Με την ανάκτηση του υψηλής ποιότητας αλουμινίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή οχημάτων, η Jaguar Land Rover μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει τις ιδιότητες του σε ένα   μείγμα, μειώνοντας την ανάγκη για παραγωγή "παρθένου" αλουμίνιου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνήθως, τα τμήματα που προέρχονται από την διαδικασία καταστροφής των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους εξάγονται στο εξωτερικό για να επαναχρησιμοποιηθούν για εφαρμογές χαμηλών προδιαγραφών, αλλά η νέα προηγμένη τεχνολογία διαχωρισμού επέτρεψε την ανακύκλωση τους.

Το έργο ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών, συγχρηματοδοτούμενο από την Innovate UK και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Brunel, βοηθά την Jaguar Land Rover να επεκτείνει τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης αλουμινίου ως μέρος του Destination Zero.

Η Jaguar Land Rover έχει ήδη μειώσει τις παγκόσμιες λειτουργικές εκπομπές CO2 ανά όχημα κατά 50,7% από το 2007 και παραμένει δεσμευμένη για μια συνεχιζόμενη διαδικασία απαλλαγής από τον άνθρακα. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2020, περίπου 360.000 τόνοι τμημάτων αλουμινίου έχουν υποστεί επεξεργασία και αξιοποιούνται σε όλες τις γραμμές παραγωγής οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Jaguar XE.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v