Η BMW αγόρασε κοβάλτιο

Για την BMW, η συμμόρφωση με τα περιβαλλοντικά πρότυπα και η ηθικά υπεύθυνη εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών είναι πολύ σημαντική.
Η BMW αγόρασε κοβάλτιο

Η βιωσιμότητα και η διασφάλιση πρώτων υλών είναι σημαντικοί παράγοντες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Για την BMW, η ηθικά υπεύθυνη εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών ξεκινά στην αρχή της αξιακής αλυσίδας, και για την πρώτη ύλη κυψελών μπαταριών αρχίζει από τα ορυχεία.

Η συμμόρφωση με περιβαλλοντικά πρότυπα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πρωταρχικές προτεραιότητες. Η βιωσιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας της εταιρικής στρατηγικής και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Η εξόρυξη και επεξεργασία του κοβαλτίου και λοιπών πρώτων υλών πρέπει να πραγματοποιείται κάτω από ηθικά υπεύθυνες συνθήκες και το Managem Group πληροί κορυφαία κριτήρια βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ομίλου. 

Για την 5η γενιά κυψελών μπαταριών, το BMW Group αναμορφώνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες του και θα προμηθεύεται απευθείας λίθιο, όπως και κοβάλτιο, από το 2020 και θα διαθέτει αυτές τις πρώτες ύλες στους δύο κατασκευαστές κυψελών μπαταριών, CATL και Samsung SDI, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια για την προέλευση πρώτων υλών. Επίσης καταργεί τη χρήση σπάνιων γαιών από το 2021 και δεν θα εξαρτάται πλέον από τη διαθεσιμότητά τους.

Μιλώντας με αριθμούς, ο όμιλος, για την 5η γενιά συστημάτων ηλεκτροκίνησης θα προμηθεύεται κυψέλες μπαταριών από την CATL (όγκος παραγγελίας: 7,3 δις ευρώ, συμβατική περίοδος: 2020 - 2031) και τη Samsung SDI (όγκος παραγγελίας: 2,9 δις ευρώ, συμβατική περίοδος: 2021 - 2031). Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν μακροπρόθεσμα οι ανάγκες για κυψέλες μπαταριών, ενώ η επιλογή του προμηθευτή θα γίνεται βάσει τεχνολογικών και ανταγωνιστικών οικονομικών κριτηρίων. Απόρροια αυτού θα είναι η πρόσβαση στη βέλτιστη τεχνολογία κυψελών.

Καθώς η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, η στοχευμένη μείωση των εκπομπών CO2 αποκτά προστιθέμενη αξία. Ως πρωτοπόρος της βιωσιμότητας, έχει συνάψει συμφωνίες με κατασκευαστές κυψελών μπαταριών ότι θα χρησιμοποιούν μόνο πράσινη ενέργεια για την παραγωγή κυψελών 5ης γενιάς για την εταιρεία. Αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου δέκα εκατομμυρίων τόνων CO2 την επόμενη δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των ρύπων ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος προέρχεται αποκλειστικά από την παραγωγή κυψελών μπαταριών και σε αυτό εστιάζει τις προσπάθειές του ο όμιλος.

Η εταιρεία προγραμματίζει να έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2023, από τα οποία πάνω από τα μισά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ευέλικτες αρχιτεκτονικές για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, plug-in υβριδικά και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης επιτρέπουν την ταχεία προσαρμογή στις εξελίξεις. Το BMW Group θα διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων του το διάστημα μεταξύ 2019 και 202,1 ενώ φιλοδοξεί σε κατακόρυφη άνοδο της καμπύλης μέχρι το 2025, με σταδιακά συνεχή αύξηση του ποσοστού τους επί του συνόλου των πωλήσεων.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v