Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μόνο 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με τα 71.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν τον ίδιο μήνα το 2019.
Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως να πέσει φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, λόγω της πανδημίας, εκτιμά ένας οργανισμός της βιομηχανίας.

Μόνο 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με τα 71.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν τον ίδιο μήνα το 2019, αφήνοντας την ετήσια παραγωγή κάτω από το ένα τέταρτο, δήλωσε η Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπορευμάτων Αυτοκινήτων (SMMT).

Μόνο ορισμένοι ιστότοποι αυτοκινήτων έχουν ανοίξει ξανά από τότε ενώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της χώρας, η μονάδα Sunderland της Nissan, δεν πρόκειται να συνεχίσει την παραγωγή μέχρι τον επόμενο μήνα.

«Χρειαζόμαστε η κυβέρνηση να συνεργαστεί μαζί μας για να επιταχύνει τη θεμελιωδώς ισχυρή ανάκαμψη του κλάδου, να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και να διασφαλίσει θέσεις εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT Mike Hawes.

Η παραγωγή ολόκληρου του έτους θα μπορούσε να μειωθεί σε περίπου 870.000 οχήματα, σύμφωνα με μια πρόβλεψη της AutoAnalysis για το SMMT, πολύ κάτω από ένα πρόσφατο ναδίρ 999.460 αυτοκινήτων το 2009, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Πριν από αυτό, η παραγωγή μειώθηκε τελευταία κάτω από 1 εκατομμύριο στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Φέτος, η οικονομία της Βρετανίας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 13%, η βαθύτερη της ύφεση σε τρεις αιώνες, με δύο εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν τις δουλειές τους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού της χώρας.

Η πανδημία προσθέτει σε μια σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ζήτησης ντίζελ, η οποία έχει ήδη μειώσει τη βρετανική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, και το κόστος της τήρησης αυστηρότερων κανόνων εκπομπών με την ηλεκτροδότηση των γραμμών τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v