10 συμβουλές για οικονομικότερα Χριστούγεννα

Δέκα χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε οικονομία στις χριστουγεννιάτικες αγορές σας και να μην ξοδέψετε τα πάντα στο… πνεύμα των γιορτών.
10 συμβουλές για οικονομικότερα Χριστούγεννα
Κάντε έρευνα για τα δώρα σε online μηχανές αναζήτησης καλύτερης τιμής
Σε «ψαχτήρια» όπως το Skroutz.gr, μπορείτε να αναζητήσετε την καλύτερη τιμή σε online καταστήματα, για να βρείτε το δώρο που σας ζήτησαν τα παιδιά σας ή που θέλετε να πάρετε στους δικούς σας ανθρώπους, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Κάντε την αναζήτηση και την παραγγελία εγκαίρως, για να έχετε τις απαραίτητες ημέρες αναμονής διαθέσιμες, σε περίπτωση που το προϊόν δεν είναι ετοιμοπαράδοτο.

Αγοράστε δωράκια από bazaar
Είναι συμβολικά, είναι συνήθως χειροποίητα και όμορφα, σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση για απλά δωράκια σε γνωστούς και φίλους και είναι οικονομικά, ενώ παράλληλα συνεισφέρετε σε κάποιον καλό σκοπό.

Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας στολίδια
Εξοικονομήστε χρήματα από το budget των γιορτών, διακοσμώντας το δέντρο και το σπίτι σας με περσινά στολίδια, ή αν θέλετε οπωσδήποτε ανανέωση, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας DIY κατασκευές όπως αυτές

Επιλέξτε οικονομικό αλλά καλό εμφιαλωμένο κρασί για το γιορτινό τραπέζι
Εδώ σας έχουμε μερικές πολύ ιδιαίτερες προτάσεις ελληνικών οινοποιείων, σε τιμές που κυμαίνονται στα 10€ ανά φιάλη.

Επιλέξτε κοτόπουλο ή χοιρινό αντί για γαλοπούλα
Οι δύο πρώτες επιλογές κυμαίνονται από 2 ως 5€ το κιλό, αναλόγως καταστήματος και προσφοράς, ενώ για νωπή γαλοπούλα θα πληρώστε τουλάχιστον τα διπλά – σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από τα τριπλά. Ένα μεγάλο κοτόπουλο γεμίζεται ωραιότατα, όπως και η γαλοπούλα, ενώ το χοιρινό στο φούρνο ή στη γάστρα είναι εξίσου γιορτινό και παραδοσιακό γεύμα, που θα τους ικανοποιήσει όλους.

Κατηφορίστε ως την κεντρική αγορά
Στη Βαρβάκειο και στις αντίστοιχες κρεαταγορές άλλων δήμων θα βρείτε πιθανότατα τις καλύτερες προσφορές σε γαλοπούλες και άλλα κρεατικά.

Χρησιμοποιήστε το Παρατηρητήριο τιμών για έλεγχο
Αν επιμένετε… σουπερμαρκετικά, μπορείτε να ελέγξετε το εύρους τιμών για τα προϊόντα που σχεδιάζετε να αγοράσετε, εδώ

Φτιάξτε σπιτικά γλυκά και βασιλόπιτες αντί να πάρετε έτοιμα
Είναι πάντα οικονομικότερα, και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ νοστιμότερα από αυτά του εμπορίου. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τις πιο χαμηλές σε τιμές πρώτες ύλες, για να γλιτώσετε ακόμα περισσότερα χρήματα.

Προσέξτε τις παγίδες των «προσφορών» καθώς και τους πλανόδιους
Μπορεί να σας φαίνεται ευκαιρία να ψωνίσετε δώρα ή γλυκίσματα από πλανόδιους, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε αν δεν είναι ελαττωματικά ή χαλασμένα. Και σε αυτή την περίπτωση, η ζημιά είναι μεγαλύτερη από τα λίγα επιπλέον ευρώ που θα δίνατε στο πιο ακριβό προϊόν.

Προτιμήστε λιγότερο γνωστά χωριά για τη διαμονή σας στην ορεινή Ελλάδα
Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε τις ημέρες των αργιών στην ορεινή Ελλάδα, επειδή είναι ήδη πολύ αργά για να πετύχετε καλές τιμές, τουλάχιστον φροντίστε να χαμηλώσετε το κόστος ψάχνοντας όχι σε κοσμοπολίτικους προορισμούς και χωριά-σταρ, αλλά σε αυτά γύρω τους. Με το αυτοκίνητο, μπορείτε να εξερευνάτε εύκολα τα μεν, μένοντας στα δε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να περάσετε τις γιορτές στο δικό σας χωριό, σε αυτό φίλων, ή στους δικούς σας, για να γλιτώσετε τα χρήματα της διαμονής. Τέλος, αναζητήστε τις επιλογές ενοικίασης στο AirBNB, αν δεν βρίσκετε διαθεσιμότητα στα συμβατικά ξενοδοχεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v