Τα απαραίτητα αξεσουάρ για όσους γυμνάζονται

Η νέα σεζόν σας βρήκε πιο fit από ποτέ; Δείτε ποια αξεσουάρ θα γίνουν…  αχώριστοι φίλοι σας και προμηθευτείτε τα εγκαίρως.
Τα απαραίτητα αξεσουάρ για όσους γυμνάζονται

Η εγγραφή στο γυμναστήριο/στούντιο έγινε, η απόφαση πάρθηκε και το σώμα σας περιμένει την αλλαγή. Τι μένει; Τα… παρελκόμενα του γυμναστηρίου ήτοι τα αξεσουάρ που θα κάνουν τη ζωή σας εκεί λίγο πιο εύκολη.

Ποια είναι και πώς θα τα προμηθευτούμε;

Ρουχισμός

Κολάν για τις γυναίκες, σορτς και φόρμες για τους άντρες, ειδικά εσώρουχα, μπλουζάκια που «διώχνουν» τον ιδρώτα και αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει είναι τα βασικά είδη ρουχισμού που θα χρειαστείτε για τη γυμναστική σας. Ενδεικτικά δείτε εδώ τη συλλογή της Nike για γυναίκες και εδώ για άνδρες και εδώ την συλλογή της Adidas για γυναίκες και εδώ για άντρες.  

Τσάντα μεταφοράς

Η πετσέτα σας, οι αλλαξιές σας, και τα λοιπά σας αξεσουάρ πρέπει να μπουν κάπου. Καιρός λοιπόν να πάρετε μια καθωσπρέπει γυμναστηριακή τσάντα όπου θα τα έχετε όλα μαζί και εν τάξει. Δείτε εδώ μερικές επιλογές για τσάντες γυμναστηρίου.

Παγούρι

Ναι, ένα πλαστικό μπουκάλι νερό θα κάνει τη δουλειά. Όμως αφ’ ενός δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια χρήση λόγω υλικού, αφ’ ετέρου λόγω… εμφάνισης. Μπείτε με στυλ στον χώρο εκγύμνασης και πάρτε μαζί ένα καθώς πρέπει μπουκάλι για το νερό σας. Δείτε μερικά εδώ.

Γάντια

Αν δεν θέλετε να γεμίσουν κάλους τα χέρια σας, ιδιαίτερα αν η προπόνησή σας περιλαμβάνει αλτήρες και μπάρες, τότε ένα ζευγάρι γάντια θα σας χρειαστεί οπωσδήποτε. Δείτε μερικές επιλογές εδώ.

Straps για τα χέρια

Αν οι μπάρες… λυγίζουν από τα κιλά που σηκώνετε, τότε μάλλον ο πήχης σας θα αναστενάζει. Για να μπορέσετε να σηκώσετε περισσότερα κιλά σε «βαριές» ασκήσεις, ένα ζευγάρι ειδικών ιμάντων για τα χέρια θα κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

Μαξιλαράκι για τον αυχένα

Ή την λεκάνη σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε κάποια άσκηση στην οποία η μπάρα έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα σας και σας πονάει. Ένα μαξιλαράκι στρογγυλό δίνει τη λύση, ιδιαίτερα για ασκήσεις όπως τα καθίσματα με μπάρα όπου συνήθως ο αυχένας «τσιμπάει». Ναι, θα βρείτε και στα γυμναστήρια, αλλά καλύτερα να έχετε το δικό σας μαζί κατ’ εξοχήν για λόγους καθαριότητας.

Στρώμα

Είτε συμμετέχετε σε ομαδικά προγράμματα είτε απλά κάνετε ασκήσεις εδάφους στο γυμναστήριο, ένα στρώμα θα σας χρειαστεί, κατά προτίμηση «παχύ» για περισσότερη άνεση. Δείτε μερικές καλές επιλογές εδώ.

Ακουστικά

Απαραίτητα για να αυξήσετε την απόδοσή σας στην προπόνηση ακούγοντας «ανεβαστικά» tunes αλλά και για να αποφύγετε τους ενοχλητικούς που θα σας πιάσουν τη κουβέντα ενώ βρίσκεστε στη μέση ενός σετ, είτε είστε άντρας είτε – ακόμα χειρότερα – γυναίκα. Προτιμήστε τα «αθλητικά» που κουμπώνουν στα αυτιά και είναι αδιάβροχα.

Καρδιοσυχνόμετρο

Αν έχετε κάποιον ανασταλτικό παράγοντα καρδιακής φύσεως ή αν απλά θέλετε να ξέρετε σε τι παλμούς γυμνάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας (κάψιμο λίπους), τότε ένα καρδιοσυχνόμετρο χειρός είναι απαραίτητο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 50€ και πέρα από τους παλμούς συνήθως εκτιμούν και τις θερμίδες που κάψατε κατά την διάρκεια της άσκησης. Δείτε μερικές επιλογές εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v