ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προτείνει δωράκια

Το ολοκαίνουριο πωλητήριο του Μουσείου εμπνέεται από τη λιτότητα της κυκλαδικής τέχνης και μας περιμένει να το γνωρίσουμε το Σάββατο 12/12.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προτείνει δωράκια

Εμπνευσμένο από τη λιτότητα της κυκλαδικής τέχνης, το νέο Cycladic Shop μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. To Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 12.00-17.00 θα πραγματοποιηθεί Open Day για το κοινό.

Το σχεδιασμό του νέου Cycladic Shop επιμελήθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, σύμφωνα με το οποίο:

«Η πρόταση για το κατάστημα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί τη νεότερη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο χαρακτήρα και στη δομή του μουσείου. Με την είσοδο στο επίπεδο του ισογείου, ο επισκέπτης εισέρχεται στον προθάλαμο για να συναντήσει πλευρικά τη διάταξη της "αγοράς" του καταστήματος, καθώς και το καφέ στο αίθριο του ίδιου χώρου. Η κεντρική ιδέα σχεδίασης του καταστήματος συνδέεται με την αρχαία αγορά και κατ' επέκταση με την ελεύθερη οργανική διάταξη των επιμέρους στοιχείων που τη διακρίνουν. Το κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με μία αντιπαράθεση μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Στο πρώτο επίπεδο οι δύο παράλληλοι όγκοι διαμορφώνουν ένα κυβιστικό τόπο περιήγησης, ενώ στο δεύτερο η γραμμική πορεία οδηγεί τον επισκέπτη σε μια περιπλάνηση επιφανειών και αναφορών.»

Στο νέο Cycladic Shop μπορεί κανείς να βρει μια σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή. Δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα φιγουράρουν στους πάγκους και στις βιτρίνες του νέου Shop. Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλές προτάσεις δώρων για παιδιά, όπως παιχνίδια και βιβλία.

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών τα γούρια του Μουσείου δίνουν την καλύτερη λύση για χριστουγεννιάτικο δώρο.

Curators του Cycladic Shop είναι ο Κώστας Βογιατζής και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ενώ κάθε αγορά στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Πληροφορίες:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
T: 210 7228321-3
www.cycladic.gr

Το Cycladic Shop λειτουργεί τις ώρες και μέρες του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά
Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2