ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Lina P.: Όταν η κρίση «γεννάει» τέχνη για όλους!

Η Λίνα Πουλίτση υπογράφει μικρές ιστορίες τέχνης από μέταλλο. Δείτε τα ιδιαίτερα, χειροποίητα κοσμήματά της, για να πάρετε ιδέες για πασχαλινά και όχι μόνο δωράκια.

Η Λίνα Πουλίτση αξιοποιεί τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας για να δημιουργήσει μοναδικά έργα μικρών διαστάσεων, φτιαγμένα ένα -ένα στο χέρι, τα οποία μπορούν να αλλάζουν διαστάσεις για να μεταμορφωθούν σε εικαστικά αντικείμενα, κοσμήματα, προσωπικά και επιχειρηματικά δώρα ή ακόμα και μπομπονιέρες.

Η Lina P., όπως συστήνεται, άρχισε το ταξίδι της στο χώρο της εικαστικής δημιουργίας εν μέσω οικονομικής κρίσης, παρακολουθώντας το σεμινάριο «Κόσμημα, Φόρμα και Τεχνική» του Μουσείου Μπενάκη.

Η γνωριμία της με το μέταλλο και η γοητεία που άσκησαν πάνω της οι ανεξάντλητες δυνατότητές του να μεταμορφώνεται σε εικαστικό αντικείμενό στάθηκαν η αφορμή για να συνεχίσει το δημιουργικό της «ταξίδι» με σπουδές αργυροχρυσοχοΐας. Η φύση, ο χορός, τα παραμύθια είναι οι πηγές της έμπνευσής της.

Η σέγα και η λίμα γίνονται στα χέρια της το «μαγικό ραβδί» που «ζωντανεύει» το επίπεδο μέταλλο δίνοντάς του κίνηση, πλαστικότητα και όγκο για να δημιουργήσει μικρές ιστορίες τέχνης από μέταλλο.

Δίνει χρώμα και προσθέτει ένταση στα έργα της αξιοποιώντας τη φυσική ιδιότητα του μετάλλου να οξειδώνεται δημιουργώντας, μοναδικούς κάθε φορά, χρωματικούς συνδυασμούς στην επιφάνειά του.

Για να γνωρίσει τις δημιουργίες της σε όσους αναζητούν ιδιαίτερα αντικείμενα και κοσμήματα, όχι μαζικής παραγωγής αλλά φτιαγμένα ένα-ένα στο χέρι δημιούργησε την προσωπική της ιστοσελίδα, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε πόσοι πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ιδιαίτερα αντικείμενα (συχνά με βάση μια ιδέα που έχουν οι ίδιοι) για να συνδέσουν με αυτά πολύ σημαντικές, μοναδικές στιγμές της ζωής τους: ένα προσωπικό δώρο στον ή την σύντροφο, την φίλη ή τον φίλο, με την ευκαιρία μιας επετείου ή μιας πολύ ιδιαίτερης στιγμής της ζωής τους, ένα επιχειρηματικό δώρο σε συνεργάτες εντός και εκτός Ελλάδας, μια μπομπονιέρα γάμου ή βάπτισης που θα προσφερθεί ως προσωπικό δώρο στους καλεσμένους.

Οι δημιουργίες της «Lina P.» έχουν, επιπλέον, τη δυνατότητα να αλλάζουν «πρόσωπα». Έτσι το μέγεθός τους μπορεί να μεταβάλλεται, να μικραίνει ή να μεγαλώνει, ώστε να μετατρέπονται –κατά περίπτωση– σε εικαστικό αντικείμενο, κόσμημα, επιχειρηματικό δώρο ή και μπομπονιέρα. Μ’αυτό τον τρόπο, καθένας που τα αποκτά έχει τη δυνατότητα να μετέχει, σ’ένα βαθμό, στην τελική μορφή του έργου.

Κι όλα αυτά σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές αφού η δημιουργός δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την κυρίαρχη άποψη πως τα αντικείμενα υψηλής αισθητικής, πολύ περισσότερο όταν φτιάχνονται ένα-ένα στο χέρι, θα πρέπει να κοστίζουν ακριβά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2