Smart shopping σε παιδικά και εφηβικά ρούχα

Για εσάς που θεωρείτε το ακριβό παιδικό ρούχο σπατάλη, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες διευθύνσεις για έξυπνες αγορές παιδικών ειδών ένδυσης, που δεν στερούνται ποιότητας και στιλ, στις πιο χαμηλές τιμές.
Smart shopping σε παιδικά και εφηβικά ρούχα
της Έλενας Μπούλια

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να γίνω έξαλλη κάθε φορά που τυχαίνει να βρεθώ (για αλλαγή δώρου) σε συγκεκριμένο κατάστημα παιδικών ρούχων, γνωστής και πανάκριβης αλυσίδας, και να ζητήσω τιμές για διάφορα είδη. Υποθέτω ότι για να πωλούνται μικροσκοπικά κασμιρένια παλτουδάκια (για πιτσιρίκια που πιθανώς δεν περπατούν καν ακόμα) έναντι 180 ευρώ (με την έκπτωση) στην Ελλάδα του σήμερα, υπάρχουν κάποιοι γονείς (ή νονοί) που έχει προβλεφθεί ότι θα τα αγοράσουν.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μετά από δύο μήνες -και το πολύ δύο «εμφανίσεις» της μικρής πριγκίπισσάς τους με το συγκεκριμένο παλτουδάκι- πολλοί από αυτούς τους γονείς θα ψάχνουν 180 ευρώ για να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2010. Το δε παλτουδάκι θα είναι πια πολύ μικρό για την πριγκίπισσα.

Οι γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά το έχουν εμπεδώσει καλύτερα: Καθώς το παιδί μεγαλώνει πολύ γρήγορα, τα ρούχα του έχουν πολύ σύντομη διάρκεια χρήσης. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ότι δεν αποτελούν είδος επένδυσης και ότι μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και από άλλα παιδάκια –είτε να χαριστούν είτε να ανταλλαχθούν, ακόμα και να πωληθούν. Από την άλλη, για την ασφάλεια και μόνο του παιδιού μας, η ποιότητα δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομίας.

Ψάξαμε και βρήκαμε τη μέση λύση, ποιότητας και οικονομίας στο παιδικό / εφηβικό ρούχο, στα παρακάτω καταστήματα, καθώς και σε κάποιες ακόμα πιο «έξυπνες» διευθύνσεις.

Sprider Stores

Στην συλλογή Sprider Kids θα βρείτε casual ρούχα και αξεσουάρ για παιδιά από 6 μηνών έως 14 ετών σε μοντέρνα σχέδια και χρώματα και σε πολύ λογικές τιμές.
Ενδεικτικά, το φούτερ της φωτογραφίας κοστίζει 16,95 ευρώ (χωρίς την έκπτωση).
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Sprider.

H&M

Τα καταστήματα Η&M αποτελούν αγαπημένο προορισμό των νέων μαμάδων όταν αναζητούν στιλάτα και φθηνά ρούχα και αξεσουάρ για τις καθημερινές εμφανίσεις μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών, έως 14 ετών.
Ενδεικτικά, το κότον πουλοβεράκι της φωτογραφίας κοστίζει 14,95 ευρώ.
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων H&M.

Zara

Οι περισσότεροι νέοι γονείς που θα βρεθούν στα Zara για δικές τους αγορές θα κάνουν πάντα μια βόλτα και από το τμήμα των παιδικών, στο οποίο βρίσκει κανείς βρεφικά, παιδικά και εφηβικά ρούχα σε λογικές τιμές.
Ενδεικτικά, το denim φόρεμα της φωτογραφίας κοστίζει 25,95 ευρώ.
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Zara εδώ.

Sam 0-13

Στα καταστήματα Sam 0-13 βρίσκουμε ρουχαλάκια και αξεσουάρ για μωρά από 3 μηνών και για παιδιά έως 14 ετών, σε casual στιλ και όμορφα σχέδια.
Ενδεικτικά, η βερμούδα της φωτογραφίας κοστίζει 16,95 ευρώ (με την έκπτωση).
Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων Sam 0-13 εδώ.

Online οικονομία

La Redoute

Οικονομία από την Γαλλία και μάλιστα με χαρακτηριστική κομψότητα στα σχέδια και τα χρώματα. Στο e-shop La Redoute θα βρείτε ποικιλία ρούχων και αξεσουάρ για μωρά και παιδιά κάθε ηλικίας σε εξαιρετικές τιμές και πολύ καλή ποιότητα.
Ενδεικτικά, το σετ από τρία κορμάκια της φωτογραφίας κοστίζει 11,60 ευρώ.

Baby Inn

Στο Baby Inn θα βρείτε, μεταξύ άλλων, και ρουχαλάκια και αξεσουάρ για μωρά από 3 μηνών και νήπια έως 4 ετών σε χαριτωμένα σχέδια και λογικές τιμές.
Ενδεικτικά, το σετάκι της φωτογραφίας, με τον Winnie the Pooh κοστίζει 24,95 ευρώ.

Ακόμα πιο φτηνά…

Stock καταστήματα παιδικών ρούχων: Η ποιότητα συναντά την οικονομία στα στοκ καταστήματα παιδικών ρούχων που θα βρείτε επώνυμα είδη περασμένων συλλογών σε σημαντικά μειωμένες τιμές. Δείτε κάποιες δημοφιλείς διευθύνσεις εδώ:

-Alouette (Φιλικών 58, Περιστέρι, τηλ. 210- 5718014, Λ. Μαραθώνος 25. Πικέρμι και Λεωφόρος Αναπαύσεως 3-5, Βριλήσσια, στο υπόγειο): Ρούχα και παπούτσια της προηγούμενης σεζόν με έκπτωση που φτάνει το 80%. Ωστόσο, τμήμα προσφορών λειτουργεί σε αρκετά καταστήματα της εταιρίας.
-Benetton – Sisley (Αλατσάτων 34, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-2717774 και στο Factory Outlet): Η περσινή συλλογή με έκπτωση έως 70%.
-Crocodilino (Κυθήρων 2, Πειραιάς, τηλ. 210-4839535): Παπουτσάκια, μπαλαρίνες και πέδιλα σε έκπτωση έως και 50%.
-Μούγερ (Λεωφ. Αθηνών 368, Περιστέρι, τηλ. 210- 57198111 και στο Factory Outlet): Τα γνωστά αγαπημένα παπουτσάκια σε έκπτωση περίπου 40%.
-Mini Raxevsky (Σφακίων 50, Περιστέρι, τηλ. 210- 5907928): Μπεμπέ και παιδικά παλαιότερων σεζόν σε εκπτώσεις που ξεκινούν από -50% και φτάνουν το -70%.
-Matou France (Λεωφ. Δημοκρατίας 8 , Μελίσσια., τηλ. 210- 8032463, McArthur Glen και Factory Outlet): Για μωρά και παιδιά έως 16 ετών. Στο κατάστημα των Μελισσίων θα βρείτε ρούχα φετινής συλλογής σε κανονικές τιμές και ένα τμήμα προσφορών σε παλαιότερες συλλογές. Στα άλλα δύο καταστήματα θα βρείτε αποκλειστικά στοκ.
-Lapin House (Στ. Γονατά 4, Περιστέρι, τηλ. 210 5706106 και στο Factοry Outlet): Στο κεντρικό κατάστημα του Περιστερίου θα βρείτε παλαιότερα είδη με έκπτωση έως 50% και φετινά με μικρά ελαττώματα σε έκπτωση έως 30%.
-Grant (Λεωνίδου 7 & Μπουμπουλίνας, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9756736, Ελ. Βενιζέλου 261, Π. Φάληρο, τηλ. 210-9833184 και στο Factory Outlet): Στα παραπάνω καταστήματα θα βρείτε παιδικά ρουχαλάκια παλαιότερων συλλογών με έκπτωση από -40% έως -70%.

Παιδικά ρούχα second hand: Η ιδέα που ήρθε από το εξωτερικό αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα, αφού οι γονείς αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά τα βρεφικά και παιδικά είδη με τα οποία έχουν γεμίσει τα πατήρια τους είναι σε τόσο καλή κατάσταση που θα μπορούσαν κάλλιστα να φορεθούν και από άλλα παιδάκια. Έτσι, τα χαρίζουν, τα ανταλλάσουν ή τα πωλούν πάμφθηνα μέσω διάφορων ομάδων που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και διοργανώνουν events αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
-Babyfeat
-Happy Swap
-Give the Kids
-Πατάρι
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v