PC Games: Δεύτε λάβετε… gaming

Διασκεδαστικά, έξυπνα, εντυπωσιακά, απαιτητικά, σε κάθε περίπτωση άκρως εθιστικά. Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα μερικά από τα καλύτερα PC Games που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Προσοχή… «κολλάνε»!
PC Games: Δεύτε λάβετε… gaming
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παρά το γεγονός ότι οι κονσόλες φαίνεται να μονοπωλούν πλέον το ενδιαφέρον των gamers, οι εταιρείες κολοσσοί της βιομηχανίας του gaming δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να κυκλοφορούν εντυπωσιακά και άκρως εθιστικά παιχνίδια αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μάλιστα, το 2011 θεωρείται από πολλούς ειδήμονες του χώρου ως μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές σε επίπεδο νέων κυκλοφοριών, ενώ το 2012 αναμένεται ακόμα πιο πλούσιο, με δεκάδες πολυαναμενόμενους τίτλους να έχουν ήδη ανακοινωθεί προς τέρψη όλων των gamers.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα video games για PC, τα οποία θα σας χαρίσουν άφθονες ώρες ψυχαγωγίας, τόσο σε single player όσο και σε multiplayer επίπεδο.

The Elder Scrolls V: Skyrim
Τιμή: 40€

O «βασιλιάς» των Action RPG επιστρέφει στον θρόνο του. Η δημιουργός εταιρεία πίσω από το Skyrim, η Bethesda κάνει για ακόμα μια φορά το θαύμα με ένα «επικό» από κάθε άποψη παιχνίδι το οποίο μπορεί να μην υποστηρίζει multiplayer μάχες με άλλους χρήστες, το σεναριακό του βάθος όμως και η γιγαντιαία έκταση των χαρτών του το καθιστούν κυριολεκτικά αχανές. Ο ήρωας σας περιπλανιέται ελεύθερα στο αχανές παγωμένο Skyrim των 41 στρεμμάτων μιας εξαιρετικά λεπτομερούς χώρας με πέντε μεγάλες πόλεις, εκατοντάδες χωριά, οροσειρές, σπήλαια και ποτάμια, όπου συναντά χιλιάδες διαφορετικά πλάσματα και φυσικά άφθονους… δράκους. Ο χαρακτήρας μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα κοντινού και μακρινού βεληνεκούς, μαγεία και άλλες δευτερεύουσες ικανότητες (περίπου είκοσι με δυνατότητα αναβάθμισης από 15-20 φορές η καθεμία) η οποίες αναπτύσσονται βαθμιαία για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους, η δυσκολία των οποίων προσαρμόζεται πλήρως στις ικανότητες του.



Star Wars: The Old Republic
Τιμή: 55€

MMORPG παιχνίδι βασισμένο στην μυθολογία του Star Wars; Ετοιμάστε τα φωτόσπαθά σας, γιατί οι online μάχες με χιλιάδες παίκτες από όλον τον κόσμο αναμένονται επικές. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρόσφατα και τα πρώτα σχόλια είναι διθυραμβικά. Η δουλειά τόσο σε επίπεδο γραφικών όσο και gameplay που έχει γίνει από την εταιρεία προγραμματισμού του παιχνιδιού (Bioware) είναι εκπληκτική. Στο παιχνίδι έχετε να διαλέξετε τον χαρακτήρα σας από δύο βασικές φυλές, την Galactic Republic και την Sith Empire, η καθεμία από τις οποίες θα έχει από τέσσερις κλάσεις. Η Galactic Republic θα έχει τους Trooper και Smuggler, καθώς και δύο διαφορετικές κλάσεις Jedi, τους Knights και τους Consulars. Οι «σκοτεινοί» Sith θα έχουν τους Bounty Hunter, Imperial Agent, Sith Warrior και Sith Inquisitor. Ο Bounty Hunter θα χρησιμοποιεί οπλισμό, ο Imperial Agent stealth και όπλα όπως Rifles και Snipers, ενώ οι Sith Warrior και Sith Inquisitor τα lightsabers, όπως ακριβώς και οι αντίπαλοι Jedi. Όλοι οι χαρακτήρες στο Old Republic μπορούν να έχουν το δικό τους διαστημόπλοιο, το οποίο λειτουργεί ως ορμητήριο, αλλά και ως μέσο μετακίνησης στους πραγματικά αχανείς χάρτες.



League of Legends
Τιμή: Δωρεάν
 
Γνωστό και με τη συντομογραφία LoL, το παιχνίδι της εταιρείας Riot Games αποτελεί ένα real time strategy game, το οποίο σύμφωνα με εταιρεία παραγωγής του φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια παίκτες καθημερινά στους servers του, ενώ η βάση των εγεγγραμμένων χρηστών έχει ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια. Η διαδικασία είναι απλή: κατεβάζετε τον client από εδώ, δημιουργείτε έναν λογαριασμό και παίζετε online χωρίς να πληρώσετε τίποτα.

Αφού επιλέξετε τον ήρωα σας, μπορείτε να παίξετε σε αγώνες τουλάχιστον είκοσι λεπτών με τη συμμετοχή έξι ή δέκα παικτών (3 vs. 3 και 5 vs. 5). Ο κάθε παίκτης ελέγχει και από έναν ήρωα (τον "Champion" όπως ονομάζεται στο παιχνίδι), ενώ οι δύο ομάδες ξεκινούν από τις βάσεις τους, τις Nexus, έχοντας ως στόχο να καταστρέψουν τη βάση της αντίπαλης ομάδας ή να την αναγκάσουν να παραδοθεί. Ο χαρακτήρας σας κερδίζει πόντους XP (εμπειρίας) σκοτώνοντας τους αντίπαλους Champions και έτσι μπορεί να τελειοποιήσει τον εξοπλισμό του. Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια, ότι τα XP που κερδίζετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού διαρκούν μόνο για την εκάστοτε παρτίδα. Από το επόμενο παιχνίδι δηλαδή, ξεκινάτε από το... μηδέν. Όπως και να' χει το LoL είναι ένα εθιστικό, καλοφτιαγμένο και το κυριότερο δωρεάν παιχνίδι για ατελείωτες ώρες online διασκέδασης.



Pro Evolution Soccer 2012 
Τιμή: 25€

Το κορυφαίο αυτό ποδοσφαιράκι δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Αν και χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο στον χειρισμό, το εθιστικό του gameplay δεν… «μασάει». Εξ’ ου και είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλές και στον γυναικείο πληθυσμό. Επιλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας ποδοσφαιρική ομάδα, μαζέψτε μέχρι και 4 φίλους/ες σας ανά παιχνίδι και επιδοθείτε στο πιο απολαυστικό… homemade ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Προσοχή: Το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό και η νύχτα προμηνύεται μακρά…



Mass Effect 3 
Τιμή: 44€

Ο τίτλος που κατάφερε και «πάντρεψε» το Action Shooting με τα RPG με τον καλύτερο τρόπο, επιστρέφει με το επικό του φινάλε για να μας δώσει μερικές ακόμα δεκάδες ώρες διασκέδασης και να κλείσει μιας και καλή την υπέροχη ιστορία ενός εκ των καλύτερων Sci-Fi τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει για PC. Στο παιχνίδι καλείστε για άλλη μία φορά να αναλάβετε το ρόλο του (ή της, καθώς η εμφάνιση και το φύλο του χαρακτήρα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα) Commander Shepard, που έρχεται αντιμέτωπος με την εξωγήινη φυλή των Reapers: έναν στόλο αρχαίων νοημόνων διαστημοπλοίων που επανέρχονται στο γαλαξία ανά διαστήματα 50.000 ετών για να καταστρέψουν τους εξελιγμένους πολιτισμούς. Το φινάλε του παιχνιδιού είναι κάθε φορά διαφορετικό και εξαρτάται από τις επιλογές και τις ενέργειές σας μέσα στο παιχνίδι.



Dirt 3 
Τιμή: 38€

Είστε λάτρεις της ταχύτητας και των αυτοκινήτων; Το Dirt είναι για εσάς. Το κακό (ή μάλλον το καλό)… τρίτωσε για τη δημοφιλή σειρά Dirt, με τον νέο αυτόν τίτλο να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα rally games όλων των εποχών. Το παιχνίδι διαθέτει εκατό άγριες διαδρομές και επικές πίστες, νέο career mode, μοντέρνα και κλασικά αμάξια, super buggies, RAID φορτηγά και περισσότερους πραγματικούς σπόνσορες και αστέρες του αθλήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνει δυναμικά καιρικά φαινόμενα, ακραίες συνθήκες όπως χιόνι και πάγο, split-screen, party modes, open-world περιοχή και δυνατότητα για uploads στο YouTube. Εν ολίγοις, ένα rally game… με τα όλα του.



Crysis 2
Τιμή: 45€

Το πιο… πειρατευμένο παιχνίδι της χρονιάς αποτελεί σήκουελ ενός τίτλου ο οποίος έθεσε νέα στάνταρτ στον τομέα τον γραφικών και του ήχου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο Crisis 2, o κόσμος έχει αρχίσει να καταστρέφεται από μια σειρά κλιματικών αλλαγών και η κοινωνία είναι στα πρόθυρα της ολικής κατάρρευσης. Οι εξωγήινοι εισβολείς επιστρέφουν… δριμύτεροι, με μοναδικό σκοπό τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους, αρχίζοντας την προσπάθεια τους από την ολοκληρωτική καταστροφή της Νέας Υόρκης. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός Supersoldier και, φυσικά, είστε αυτός που θα βγάλει το φίδι (και τους εξωγήινους) από την τρύπα. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι και πάλι εκπληκτικά, η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων εξελιγμένη, ενώ ειδική βαρύτητα έχει δοθεί από τους δημιουργούς και στο ενδιαφέρον multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v