CoinMad.gr: Το site που γύρισε το e-shopping ανάποδα

Γιατί να δημοπρατούμε αντικείμενα, όταν θα μπορούσαμε να δημοπρατήσουμε τα χρήματα που θέλουμε να ξοδέψουμε γι’ αυτά; Ο Μάνος Κουφάκης, συνιδρυτής του CoinMad.gr, εξηγεί στο in2life πώς προέκυψε και πώς λειτουργεί η ιδέα του ανάποδου e-shopping.
CoinMad.gr: Το site που γύρισε το e-shopping ανάποδα
της Ηρώς Κουνάδη

Μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα ήρθε πρόσφατα να ταράξει τα νερά του ελληνικού e-shopping. Δημιουργία των Κώστα Οργανόπουλου και Μάνου Κουφάκη, το Coin Mad «αναποδογυρίζει το shopping», προσφέροντας στους χρήστες του τη δυνατότητα, αφού εγγραφούν εντελώς δωρεάν, να δηλώσουν ένα ποσό που θέλουν να διαθέσουν, από 1€ έως 5000€, και να αφήσουν τους άλλους χρήστες να τους προσφέρουν επιλογές αγορών.

«Η ιδέα προέκυψε από τον Κώστα Οργανόπουλο το καλοκαίρι του 2006» εξηγεί ο Μάνος Κουφάκης, συνιδρυτής του CoinMad. «Επειδή ήμασταν από το 2001 μέλη του ιντερνετικού κολοσσού δημοπρασιών Ebay, ο Κώστας σκέφτηκε πως αντί να δημοπρατούμε αντικείμενα, για ποιο λόγο να μην μπορούμε να δημοπρατούμε τα ίδια μας τα λεφτά και να δεχόμαστε προσφορές σε αντικείμενα ή υπηρεσίες; Έτσι θα έχουμε στη διάθεση μας μια σωρεία προτάσεων βάσει των χρημάτων που έχουμε, με αποτέλεσμα οποιοδήποτε ποσό διαθέτουμε να αποκτά νέα δυναμική.

«Ήδη γνωρίζετε κάποια πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε ή να αγοράσετε με 50 ευρώ. Σκεφτείτε να κοινοποιούσατε αυτό το ποσό στην παρέα σας, ή στην πολυκατοικία που διαμένετε, ή ακόμα καλύτερα σε όλη σας τη γειτονιά, πόσες γνώμες θα μαζεύατε ή προτάσεις. Αναλογιστείτε τώρα να κοινοποιούσατε το ποσό που διαθέτετε στους χρήστες του ίντερνετ».

Ένα online success story

Το CoinMad.gr ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από δύο χρόνια, και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. «Δεδομένου του ότι η προσπάθεια είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενη και ότι δεν έχουμε κάποιον χορηγό ή τη βοήθεια του κράτους, η σελίδα μας καθημερινά εξαπλώνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει τους 2.000 μοναδικούς χρήστες ημερησίως, πάνω από 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες, περίπου 700.000 προϊόντα και κοντά στα 200 καταστήματα από όλα τα είδη» λέει ο κ. Κουφάκης. «Καθημερινά εγγράφονται σε εμάς 50-60 νέοι χρήστες και είμαστε ίσως η μοναδική ελληνική σελίδα που έχουμε καταστήματα από το εξωτερικό να πραγματοποιούν πωλήσεις στην πλατφόρμα μας» συμπληρώνει.

Δύο πράγματα είναι εκείνα που ξεχωρίζουν το Coin Mad από τα υπόλοιπα site αγοραπωλησιών στο ελληνικό internet, σύμφωνα με τους εμπνευστές του. «Κατ’ αρχήν, το ότι αράζετε στον καναπέ σας κι έχετε έναν αυτόματο οδηγό αγορών που φροντίζει να σας στέλνει καθημερινά ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας» λέει χαμογελώντας ο κ. Κουφάκης. «Πέραν αυτού, έχουμε βελτιώσει αδυναμίες που έχουν άλλα γνωστά site του χώρου, όντας οι ίδιοι χρήστες σε αυτά, κι έχουμε φτιάξει μια σελίδα ιδιαίτερα φιλική προς τον αγοραστή αλλά και τον πωλητή, η οποία είναι και ασφαλής αλλά και σου επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να αγοράσεις ή να πουλήσεις κάτι».

«Χωρίς προμήθεια και χωρίς διαφημίσεις» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου και εύλογα αναρωτιόμαστε πώς στηρίζεται οικονομικά το Coin Mad. «Αποκλειστικά από την τσέπη μας» απαντά ο κ. Κουφάκης. «Κάθε μήνα ουσιαστικά μπαίνουμε μέσα αρκετά χρήματα, αλλά λόγω του ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε προσπαθούμε να το διατηρούμε δωρεάν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Το CoinMad είναι πρωτίστως χόμπι, γι’ αυτό και περνάμε ατελείωτες ώρες στη βελτιστοποίηση της σελίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Ακόμα και να μην βγάλουμε ούτε μισό ευρώ από τη σελίδα, εμείς θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε το CoinMad στη διαδικτυακή κοινότητα γιατί πρώτα απ’ όλα περνάμε καλά οι ίδιοι από την αλληλεπίδραση με τους χρήστες και τους πωλητές. Έχουμε φόρα παρτίδα το τηλέφωνο επικοινωνίας μας και ο κόσμος μπορεί να μας πάρει τηλέφωνο και να μιλήσει με εμάς και όχι με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο ή μια απρόσωπη εταιρεία».

"To internet είναι το μέλλον"

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον κ. Κουφάκη πού πιστεύει ότι οφείλεται η αύξηση των φρέσκων, δημιουργικών ιδεών που παρατηρείται στο ελληνικό internet τον τελευταίο καιρό. «Στο ότι το ίντερνετ είναι το μέλλον που συντελείται τώρα» μας είπε. «Ο κόσμος το έχει καταλάβει κι επειδή πλέον ο μόνος σχεδόν τρόπος ένας νέος χωρίς μεγάλο κεφάλαιο, πλούσιο background ή κάποια κρατική δανειοδότηση ή χορηγία να καταφέρει να υλοποιήσει μια επιχειρηματική ιδέα είναι μέσω του διαδικτύου, γι’ αυτό και καθημερινά θα βλέπετε όλο και περισσότερους νέους να στρέφονται προς αυτό».

Επισκεφθείτε το CoinMad και δοκιμάστε την… ανάποδη δημοπρασία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v