Ημέρα του πατέρα: Δώρα και ιδέες για να τη γιορτάσετε

Νοσταλγός των… Pink Floyd, περιπετειώδης, βιβλιοφάγος, gadgetάκιας. Σε όποια κατηγορία και αν εμπίπτει ο άνδρας της ζωής σας, έχουμε ένα δωράκι ή μια ιδέα για έξοδο για να γιορτάσετε μαζί του αυτήν την Κυριακή.
Ημέρα του πατέρα: Δώρα και ιδέες για να τη γιορτάσετε
Μια ακόμη παγκόσμια μέρα, και μάλιστα πολύ λιγότερο δημοφιλής από τις αντίστοιχες, και τόσο κατακριμένες, της μητέρας, των ερωτευμένων, των παιδιών κλπ; Γιατί όχι; Άλλωστε, όπως κάθε παγκόσμια μέρα, έτσι κι αυτή (θα έπρεπε να) είναι απλά η αφορμή για να εκφράσουμε –με ένα δωράκι, με μια βόλτα, με ένα μήνυμα, μικρή σημασία έχει– την αγάπη μας στον… άνδρα της ζωής μας. Όποιος βιάστηκε να απαντήσει πως κάθε μέρα είναι αφορμή για κάτι τέτοιο, παρακαλείται να θυμηθεί ποια ήταν η τελευταία φορά που το έκανε.

Γιορτάζοντας την Κυριακή
Δείτε την Ημέρα του Πατέρα σαν αφορμή –αυτό άλλωστε είναι ουσιαστικά όλες οι παγκόσμιες μέρες– για να οργανώσετε μια έξοδο για δύο. Ο θεατρόφιλος μπαμπάς, για παράδειγμα, θα εκτιμήσει σίγουρα ένα εισιτήριο του Φεστιβάλ Αθηνών: μια από τις καλύτερες προτάσεις για την προσεχή Κυριακή είναι η παράσταση «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας» του Θεάτρου του Ήλιου και της Αριάν Μνουσκίν, τα εισιτήρια της οποίας κοστίζουν 30€ και μπορείτε να τα αγοράσετε online από εδώ.

Εάν πάλι ο μπαμπάς είναι παιδί της φύσης, και λάτρης της περιπέτειας, τι θα λέγατε για μια μονοήμερη απόδραση μέχρι τον Λάδωνα, για canoe kayak και barbeque στις όχθες του ποταμού; Βρήκαμε την ιδέα σε πακέτο δωρο-εμπειρίας στο Days4U.gr, στην τιμή των 47 ευρώ κατ’ άτομο, διαθέσιμη για online αγορά με ένα κλικ.

Κι αν δεν θέλετε κάτι τόσο οργανωμένο, μπορείτε απλά να κλείσετε τραπέζι για δύο στο αγαπημένο σας ταβερνάκι, σε ένα ουζερί δίπλα στο κύμα ή σε μια από τις γευστικότερες αυλές της πόλης.

Μικρά δωράκια για μεγάλες αγάπες
* Ένα όμορφο ξύλινο καλαθάκι με κρασιά, είναι το δώρο που θα εκτιμήσει κάθε οινόφιλος ή bon viveur μπαμπάς. Αν, μάλιστα, το συνδυάσετε με μία μίνι γιορτή στο σπίτι –οικογενειακή, για δύο ή περισσότερους– στην οποία θα οργανώσετε την δική σας αυτοσχέδια οινογνωσία, ακόμα καλύτερα. Στην ηλεκτρονική κάβα House of Wine βρήκαμε αμέτρητες προτάσεις τέτοιων γευστικών δώρων για κάθε γούστο και budget, που ξεκινούν από 17 ευρώ.

* Ένας ακόμη συνδυασμός δώρου και κοινής εξόδου, εξαιρετικά αφιερωμένος στους μουσικόφιλους μπαμπάδες, είναι τα εισιτήρια για την συναυλία του Roger Waters στις 8, 9 και 12 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Τα οικονομικότερα εισιτήρια, εκείνα του άνω διαζώματος, κοστίζουν 60 ευρώ, και είναι διαθέσιμα μόνο για την συναυλία της Τρίτης 12 Ιουλίου –για τις άλλες δύο ημερομηνίες έχουν εξαντληθεί. Λεπτομέρειες και online αγορές στο TicketPro.gr.

* Για τον μπαμπά-βιβλιοφάγο, μία από τις καλύτερες προτάσεις είναι το τελευταίο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Έκο, Το Κοιμητήριο της Πράγας, το ποίο θα βρείτε σε κάθε ηλεκτρονικό και μη βιβλιοπωλείο, σε τιμή που κυμαίνεται στα 18 ευρώ. Αν έχετε να κάνετε με πραγματικό βιβλιοφάγο, τσεκάρετε πρώτα ότι δεν έχει προλάβει να το αγοράσει και να το διαβάσει ήδη.

* Για τον gadgetάκια μπαμπά, μία μίνι βιντεοκάμερα χειρός αποτελεί all time classic επιλογή. Η AIPTEK PenCam HD Trio που βρήκαμε στο e-shop στην τιμή των 89 ευρώ, διαθέτει 4 giga εσωτερική μνήμη και συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση, για έξτρα ευκολία στην χρήση.

* Για τον μπαμπά που μικρός ονειρευόταν να γίνει πιλότος, έχουμε το τέλειο δώρο-εμπειρία: 60 λεπτά πτήσης με υπερελαφρό αεροσκάφος Ibis Magic GS700, ένα διθέσιο αεροπλανάκι, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αεροπορικό αλουμίνιο και εξοπλισμένο με control yoke (τιμονάκια) όπως το 90% των πιστοποιημένων αεροσκαφών (Cessna, piper, Boeing, Learjet κλπ). Αγοράστε το πακέτο online από το Baladeur.gr, στην τιμή των 82 ευρώ.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v