Αποκριάτικες στολές: Μασκαρεύοντας την κρίση

Αντί να τα βάψουμε μαύρα, τα βάφουμε… πολύχρωμα. Η πιο κεφάτη και απενοχοποιημένη περίοδος του χρόνου έφτασε και ψάχνουμε τι στολή θα μας κάνει αυτή την χρονιά… άλλους ανθρώπους. Δείτε τις νέες ιδέες, τις καλύτερες προσφορές, τα μεγαλύτερα καταστήματα.
Αποκριάτικες στολές: Μασκαρεύοντας την κρίση
του Γιώργου Κόκουβα

«Τι θα ντυθούμε φέτος τις απόκριες;»
Η ερώτηση που περνάει από την ημερήσια διάταξη κάθε παρέας τέτοιες ημέρες, αυτή την χρονιά ίσως έχει έναν παραπάνω λόγο να διατυπώνεται με έξτρα δόσεις ενθουσιασμού. Οι Απόκριες είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μασκαρέψουμε την κακή διάθεση των ημερών και να «κάψουμε» τον Καρνάβαλο της απαισιοδοξίας, ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητά μας.

Κάτι παλιό αλλά κλασικό, όπως οι στολές υπερηρώων και οι μεταμφιέσεις εποχής; Κάτι πιο επίκαιρο, όπως «Μαύρος κύκνος» ή... «τρόικα»; Κάτι αυτοσχέδιο, υποστηριζόμενο από μια αστεία περούκα ή επιτηδευμένα κιτς αξεσουάρ που κάνουν την διαφορά; Το σίγουρο είναι ότι τα καταστήματα με εποχιακά είδη και τα βεστιάρια έχουν κάποια πρόταση για όλα τα γούστα και, στα συν της φετινής «καρναβαλίστικης» αγοράς προσθέστε ότι οι καταστηματάρχες έχουν αντιληφθεί τους δύσκολους καιρούς και προχωρούν σε ενδιαφέρουσες προσφορές και μειωμένες τιμές.

Down Town
(Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6859800)
Η κ. Λορέτα Παπαδοπούλου κρύβει στο πιο «εύθυμο» κατάστημα του Χαλανδρίου αρκετές φρέσκες ιδέες για τις φετινές απόκριες. Όπως μας λέει, μία από τις καινούριες προτάσεις του Down Town είναι οι πινιάτες σε αστεία και χαριτωμένα σχήματα όπως πινιάτα-φάντασμα, μάγισσα, κολοκύθα, που πωλούνται με γεμίσματα γλυκισμάτων για να πλαισιώσουν τα παιδικά –και όχι μόνο- αποκριάτικα πάρτι με τον πιο ευχάριστο τρόπο, σε τιμές από 14,50 ως και 25 ευρώ.

Όταν την ρωτάμε αν υπάρχει κάποια νέα τάση στις φετινές Απόκριες, η υπεύθυνη του καταστήματος μας απαντά με χιούμορ πως φοριέται πολύ η τάση «δεν θα κάνω Απόκριες», καθώς τα οικονομικά όλων περνούν δύσκολους καιρούς. Γι’ αυτό και το κατάστημα προχωρά σε εκποίηση αρκετών στολών, με 50% έκπτωση και νοικιάζει τις υπόλοιπες στολές σε τιμές που ξεκινούν από τα 15 ευρώ.
Ωράριο καταστήματος: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9.30-17.00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-21.00.

«Μαγέψτε» (Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, τηλ: 2107294566) 
Το βεστιάριο της κ. Σοφίας Κόντα, που λειτουργεί όλο τον χρόνο, προμηθεύοντας μερικά από τα πιο προσεγμένα θεατρικά κοστούμια, αυτή την εποχή βάζει τα «γιορτινά» του και προμηθεύει αποκριάτικες στολές υψηλής ποιότητας. Όπως μας λέει η ίδια η κ. Κόντα, οι στολές του «μαγικού» καταστήματός της είναι όλες χειροποίητες και δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόχειρες πλαστικές κατασκευές των supermarkets.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, αυτή την χρονιά θα φορεθούν πολύ οι bourlesque και οι καμπαρέ στολές, εμπνευσμένες από τις αντίστοιχες κινηματογραφικές επιτυχίες. Επίσης, οι «Πειρατές της Καραϊβικής» που ξαναβγαίνουν φέτος στις αίθουσες θα είναι μια ασφαλής επιλογή, ενώ ζήτηση έχουν και οι παλιότερες στολές, καθώς η μεταμφίεση έχει να κάνει με τα απωθημένα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και όχι απαραίτητα με την επικαιρότητα. Οι στολές του «Μαγέψτε» διατίθενται μόνο προς ενοικίαση, σε τιμές που ξεκινούν από 30 ευρώ και φθάνουν μέχρι και 120 ευρώ, ανάλογα την πολυπλοκότητα της κάθε στολής. Στο κατάστημα θα βρείτε επίσης αυθεντικές μάσκες Βενετίας, σε τιμές ενοικίασης 10-20 ευρώ και τιμή πώλησης στα 30 ευρώ. 

Market (Φιλολάου 124, Παγκράτι, τηλ: 2107012590) 
Στο εποχιακό κατάστημα του Παγκρατίου θα βρείτε πάνω από 4.500 κοστούμια ενηλίκων και 10.000 παιδικές στολές. Ήρωες του Disney, υπερήρωες, cowboys, Ζορό, Νίντζα και πολλές κλασικές ιδέες για παιδιά, και πιο… επίκαιρες προτάσεις για τους μεγαλύτερους, όπως Lady Gaga, Μαύρος Κύκνος και πειρατικά outfits σε πολλές παραλλαγές είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα του Market. Νοικιάστε την στολή σας σε τιμές που ξεκινούν από 20 ευρώ ή αγοράστε την, από 26 ευρώ για μια μεταμφίεση μάγου ή 30 ευρώ για μία… Κοκκινοσκουφίτσα, μέχρι 72 ευρώ για ένα φάντασμα-υπερπαραγωγή ή την στολή μιας sexy Γιαπωνέζας.

Τέσσερις Εποχές
Στην γνωστή αλυσίδα εποχιακών ειδών θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για ένα μασκέ πάρτι. Από φτερά και μπόα, καπέλα, μάσκες και περούκες κάθε είδους, μέχρι ψεύτικα δόντια και μύτες για να κάνετε την μεταμφίεσή σας ακόμη πιο διασκεδαστική. Φυσικά, εκατοντάδες στολές για κάθε γούστο ολοκληρώνουν το «πνεύμα των Αποκριών». Δείτε αναλυτικά πληροφορίες για το κάθε προϊόν στην ιστοσελίδα του καταστήματος
(Τέσσερις Εποχές: Αργυρουπόλεως 3, Αργυρούπολη, τηλ. 210 99 43 379
Λ. Βουλιαγμένης 8, Γλυφάδα, τηλ. 210 96 37 311
Αγ. Παρασκευής 98 (Πλ. Κέννεντυ) Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 17 138
Ωράριο: Καθημερινά 9:30-21:30) 

Βεστιάριο (Σωκράτους 16, Ομόνοια, τηλ: (210) 52 27 906, 52 20 813) 
Οι στολές στους οκτώ ορόφους του «Βεστιαρίου» δεν θα σας είναι άγνωστες, καθώς πρόκειται για την επιχείρηση που «ντύνει» πολλές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Την περίοδο των Αποκριών, στήνεται ειδικός τομέας για τις μεταμφιέσεις σας, σε τιμές ενοικίασης από 15 ευρώ ή αρκετά ακριβότερα για κάποια πιο προσεγμένη στολή, που όμως εγγυάται πως θα ξεχωρίζετε στα πάρτι.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 10.00-20.00, Σάββατο: 11.00-17.00. 

Stamco Costumes 
Η καλύτερη επιλογή σας για να παραγγείλετε online τα αποκριάτικα κοστούμια σας και να αποφύγετε τους συνωστισμένους χώρους είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα costumes.gr της εταιρίας Stamco, η οποία αποτελεί μία εκ των οικονομικότερων προτάσεων, με στολές που στοιχίζουν από 9 ευρώ, σε τιμές που έχουν επιπλέον έκπτωση για ηλεκτρονική αγορά (δείτε τις πιο οικονομικές στολές εδώ). Θεατρικά, αρχαιοπρεπή, έθνικ, παραμυθένια, ή και αστεία κοστούμια –θραύση αναμένεται να κάνει η τηλεοπτική στολή… Σεχραζάτ- βρίσκονται και σε αρκετά σημεία πώλησης, για όσους δεν θέλουν «γουρούνι στο σακί». Δείτε τις στολές και τα συνεργαζόμενα καταστήματα εδώ.  

Carnival 
Η πιο κεφάτη εποχή του χρόνου βρίσκει την βιοτεχνία στολών Carnival να ετοιμάζει πολλές φρέσκες ιδέες για μεμονωμένες μεταμφιέσεις ή και καρναβαλικά groups. Στην ιστοσελίδα του Carnival θα βρείτε μεταμφιέσεις για κάθε ηλικία και κάθε τσέπη, όπως φουσκωτά κοστούμια, στολές-φλιτζάνια και ιδέες εποχής. Για κάθε προϊόν, δεν έχετε παρά να στείλετε email για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την τιμή του και τον τρόπο διάθεσής του.

Εσείς τι θα ντυθείτε αυτές τις Απόκριες; Περιμένουμε τις ιδέες σας για μεταμφιέσεις στον χώρο των σχολίων στο κάτω μέρος του δημοσιέυματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v