15 Ιδέες για αποκριάτικη μεταμόρφωση

Το τελευταίο σαββατοκύριακο των αποκριών πλησιάζει και ήδη ο περισσότερος κόσμος έχει προετοιμαστεί αναλόγως… ή μήπως όχι; Αν είστε και εσείς της τελευταίας στιγμής μην αγχώνεστε. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο «hot» αποκριάτικες στολές για να εντυπωσιάσετε (και) φέτος στις Απόκριες.
15 Ιδέες για αποκριάτικη μεταμόρφωση
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πειρατές, Τσάρλεστον και Καν Καν, θέματα από ταινίες, rock stars
, κάθε λογής λαχανικά και ζώα, κουστούμια εποχής, κιτς ενδύματα… Στις φετινές αποκριές τα πάντα «παίζουν» ποικιλοτρόπως. Ο κόσμος μην έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, αφήνεται να παρασυρθεί από τις εκατοντάδες στολές αλλά και συνδυασμούς στολών που προσφέρουν τα βεστιάρια. «Τίποτα δεν είναι στην μόδα», μας λένε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι βλέπουν τον τελευταίο καιρό την κίνηση να ανεβαίνει ραγδαία. Η πτώση των τιμών έχει βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Ο κόσμος πλέον μπορεί να ενοικιάσει μια ποιοτική στολή με 30 ή ακόμα και 20€, γεγονός που ωθεί ολοένα και περισσότερους «καρναβαλιστές» στα κατά τόπους βεστιάρια και καταστήματα με εποχικά ήδη. Προσπαθώντας να εγκλιματιστούμε και εμείς με το όλο γιορτινό κλίμα, γυρίσαμε τα βεστιάρια της Αθήνας, προς αναζήτηση ενδιαφερουσών ιδεών και βρήκαμε τις πιο «δυνατές» και ποιοτικές αποκριάτικες προτάσεις για φέτος. Η επιλογή δική σας!

Στο Βεστιάριο (Σωκράτους 16, Ομόνοια, τηλ: (210) 52 27 906, 52 20 813, 52 21 124) βρήκαμε μεγάλη ποικιλία από θεατρικά κουστούμια εποχής (80€), ταυρομάχους (60€), λαχανικά όπως σκόρδο, ντομάτα και λεμόνι (36€), εντυπωσιακά αναγεννησιακά κουστούμια για άντρες και γυναίκες (120€-150€) και φυσικά οι αγαπημένες γυναικείες επιλογές Charleston και Can Can (40€). Αυτά που ξεχωρίσαμε μπορείτε να τα δείτε λεπτομερώς στην Photo Gallery. Όλα τα κουστούμια και οι στολές είναι αποκλειστικά και μόνο για ενοικίαση.

«Κρυμμένο» στο Γκάζι (Καστοριάς 33, Βοτανικός, τηλ.: 2103475857) το Guardaroba σας καλεί να ανακαλύψετε τα δεκάδες αποκριάτικα κουστούμια και στολές που διαθέτει προς ενοικίαση. Από αυτά ξεχωρίσαμε τον επιβλητικό Μαρκήσιο (70€), την Γκέϊσα, τον Άρχοντα του μεσαίωνα (50€), την Κλεοπάτρα (60€) (φωτό), τον Λώρενς της Αραβίας (40€) και την λευκοντυμένη Μαρκησία (70€) (φωτό). Η ενοικίαση στο Guardaroba είναι για 4 μέρες, αν επιθυμείτε να την κρατήσετε περισσότερο δεν έχετε παρά να συνεννοηθείτε με την συμπαθέστατη υπεύθυνο.

Η επίσκεψή μας στα "Ρούχα του Βασιλιά" στου Ψυρρή (Μιαούλη 25, τηλ.: 2103313393), έγινε εν μέσω… πανικού! (Ας όψεται η Eurovision). Στους τρεις ορόφους του ομολογουμένως εντυπωσιακού βεστιαρίου, θα βρείτε κουστούμια για κάθε γούστο. Το μαύρο sexy φορεματάκι του cabaret με την γούνα (80€) μας κέντρισε το ενδιαφέρον, όπως επίσης και η gay friendly στολή Go Go Boy(60€) με το καουμπόικο καπέλο, το nylon παντελόνι και τα… πούπουλα. Επίσης πρωτότυπη και διαφορετική ήταν η δερμάτινη στολή των Kiss(90€) και το 80’s γυναικείο rock star φόρεμα (120€) (φωτό), αν και η τιμή του είναι κάπως τσιμπημένη. Για τους πιο «χαβαλέδες», ξεκαρδιστικές ήταν οι στολές του Αστακού (90€) (φώτο) και του Χταποδιού! (100€).

Στο "Μαγέψτε" στο Κολωνάκι (Σπευσίππου 26-28, 210 7294566) η κυρία Σοφία Κόντα μας έδειξε τα φετινά top sellers. Ο θεός Διόνυσος (67€) καθώς και η κιτς disco αμφίεση (77€) μονοπωλεί και φέτος το ενδιαφέρον του κοινού. Από τις υπόλοιπες στολές ξεχωρίσαμε αυτές του rock star, της γοργόνας (φώτο) και του Καν Καν (φώτο), στα 77€ και του Μαρκησίου (φώτο) στα 120€. Η ενοικίαση είναι συνήθως για δύο μέρες, αλλά μπορείτε να συνεννοηθείτε αν θέλετε να την κρατήσετε περισσότερο. Όλες οι στολές χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υφάσματος, μιας και η ίδια η κ. Κόντα επιμελείτε το ράψιμό τους σε εργοστάσιο στο Παγκράτι.

Για τελευταίο αφήσαμε το υπερπλήρες Downtown στο Χαλάνδρι (Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 59 800). Οι τιμές, αλλά και η ποιότητα των κουστουμιών εντυπωσιάζουν. Προτείνουμε την εντυπωσιακή Ανδαλουσιανή (φώτο) (35€), την Βυζαντινή Αυτοκράτειρα με τα κρύσταλλα Swarovski (75€), τον Σουλτάνο (25€), τον Captain Hook με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ (35€), τον «βασιλιά» Έλβις (25€) (top seller στολή για φέτος), τον χιουμοριστικό … Γύφτο (25€) (φώτο), τον Νήο από το Matrix (φώτο) (25€) και φυσικά την στολή που ζητείται περισσότερο απ’όλες φέτος (άγνωστο το γιατί) αυτή του Αδόλφου Χίτλερ (φώτο) (15€), την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με την αντίστοιχη στολή της νοσοκόμας. Ιδανικό για ζεύγη. Όλες οι τιμές αφορούν ενοικίαση και είναι για 2 μέρες.

Στην Photo Gallery του άρθρου, κάνοντας κλικ πάνω στις εικόνες, μπορείτε να δείτε σε μεγάλο μέγεθος τις στολές που ξεχωρίσαμε από τις επισκέψεις μας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε και να τις δοκιμάσετε… πάνω σας. Καλές αγορές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v