Αποκριάτικη στολή: Θα την αγοράσετε ή θα την φτιάξετε;

Τα καταστήματα αποκριάτικων ειδών έχουν γεμίσει με μάσκες του Michael Jackson και στολές βαμπίρ, ενώ οι "do it yourself" ιστοσελίδες αναδεικνύουν αυτές τις μέρες τις καλύτερες προτάσεις τους για "σπιτική" δημιουργία στολών. Εσείς πώς θα μασκαρέψετε την διάθεσή σας φέτος;
Αποκριάτικη στολή: Θα την αγοράσετε ή θα την φτιάξετε;
Μπορεί να ήρθαν νωρίς και να συμπίπτουν -στο απόγειό τους- με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα αφήσουμε, όμως, τις φετινές Αποκριές να περάσουν αθόρυβα και συμβατικά. Φέτος έχουμε ανάγκη από κέφι, διασκέδαση και καρναβαλική διάθεση και ο καλύτερος τρόπος να εκφράσουμε τις σκανδαλιάρικες προθέσεις μας είναι αποκτώντας την πιο ευφάνταστη αποκριάτικη στολή. Είτε επισκεπτόμενοι τα εποχικά καταστήματα αποκριάτικων ειδών είτε δημιουργώντας την από μόνοι μας, το βασικό κριτήριο της επιλογής του κουστουμιού μας πρέπει να είναι η πρωτοτυπία, ενώ ρόλο στο να τραβήξουμε το ενδιαφέρον -και τα βλέμματα- στο μασκέ πάρτι θα παίξει και το πόσο επίκαιροι είμαστε.

Κάνουμε μία πρώτη βόλτα στα καταστήματα αποκριάτικων ειδών για να ανακαλύψουμε ιδέες και να μάθουμε τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ οι πιο «δημιουργικοί» από εμάς δοκιμάζουν το ταλέντο τους στην «σπιτική» λύση προετοιμασίας μιας πρωτότυπης στολής. Βρίσκουμε και τα αντίστοιχα video που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα και… ανακηρύσσουμε την έναρξη του φετινού καρναβαλιού!

Στα καταστήματα
Η κίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα με αποκριάτικα είδη είναι ιδιαίτερα μειωμένη συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι ιδιοκτήτες τους. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι τιμές τους είναι φέτος αρκετά χαμηλές, τόσο για αγορά όσο και για ενοικίαση, ενώ οι περισσότεροι προωθούν τα αξεσουάρ των στολών -καπέλα, περούκες, μάσκες-, τα οποία κοστίζουν φθηνότερα. Τι θα βρείτε, λοιπόν, πόσο και πού;

* Down Town (Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 59 800. Ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ): Στο δημοφιλές κατάστημα αποκριάτικων ειδών, η αναζήτηση της ιδανικής στολής είναι πραγματική απόλαυση. Η κ. Λορέτα Παπαδοπούλου έχει και φέτος τις δικές της πρωτότυπες προτάσεις για να διαλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει: Η στολή –ή και μόνο η περούκα- του Michael Jackson θα αποτελέσει φέτος δημοφιλές μασκάρεμα, ενώ η κ. Παπαδοπούλου προτείνει, στα πλαίσια του ‘μουσικού ύφους’ και την αμφίεση Tina Turner ή Amy Winehouse. Για την δεύτερη, στο κατάστημα θα βρείτε μία τεράστια περούκα, όμοια με τα μαλλιά της τραγουδίστρια, η οποία κοστίζει 20 ευρώ. «Οι νέοι προτιμούν στολές και αξεσουάρ σε ροκ και punk ύφος, και μάλιστα σε αποχρώσεις του μωβ ή του μπλε», διευκρινίζει η κ. Παπαδοπούλου. Προτείνει ακόμα στολές disco, charleston, χορεύτριες της νύχτας, καλόγεροι, μία πρωτότυπη αμφίεση εσκιμώου και εσκιμώας για ζευγάρι, ενώ ετοιμάζει τώρα και την επίκαιρη στολή «Απόδειξη». Στο Down Town θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε καπέλα για κάθε περίσταση (με τιμές από 6,5 έως 8 ευρώ), περούκες, φτερά και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Το κόστος της ενοικίασης στολής ξεκινά από 15 ευρώ -ακόμα και στις φετινές παραλαβές- ενώ υπάρχει 10% έκπτωση για την αγορά οποιασδήποτε στολής.

* Μαγέψτε (Σπευσίππου 26-28, Αθήνα, τηλ. 210 7294566. Ανοιχτά: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-21.00, Σάββατο 10.00-19.00 και Κυριακή 12.00-19.00)
Το βεστιάριο της κ. Σοφία Κόντα έχει γεμίσει φέτος με στολές που έχουν θέμα τα βαμπίρ και τα ζόμπι, όπως μας είπε η ίδια, ενώ διευκρίνισε ότι παρά την κρίση στην αγορά «υπάρχει διάθεση από τον κόσμο για κάτι χαρούμενο και αστείο». Έτσι, προσαρμοσμένες στα κινηματογραφικά δρώμενα, οι στολές του Μαγέψτε έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τους ήρωες της ταινίας Twilight -περιλαμβάνουν δηλαδή vinyl ολόσωμα και προϋποθέτουν το αντίστοιχο μακιγιάζ-, καθώς και με την ταινία Εννέα –θα δείτε ρούχα καμπαρέ, φτερά και σέξι αξεσουάρ. Οι τιμές τις ενοικίασης στο Μαγέψτε κυμαίνονται συνήθως από 50 έως 70 ευρώ -από Παρασκευή έως Κυριακή-, ενώ οι πιο ακριβές στολές με ρούχα εποχής φτάνουν τα 120 ευρώ. Για την αγορά των αξεσουάρ της κάθε στολής υπολογίστε περί τα 30 με 40 ευρώ.

* Stamco Costumes (Δεληγιώργη 26, Αθήνα, τηλ. 210 5200493. Ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00, Σάββατο 9.00-14.00): Οι αποκριάτικες αγορές σας μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα από την ιστοσελίδα της βιοτεχνίας Stamco, με την μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο του κοστουμιού. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στολών με θεματολογία από την αρχαιότητα, το βυζάντιο, το ζωικό βασίλειο, τα παραμύθια, ενώ θα βρείτε και πολλές στολές που παραπέμπουν στο βενετσιάνικο καρναβάλι. Φυσικά, με την κάθε στολή θα παραλάβετε όλα της τα αξεσουάρ για πλήρη εμφάνιση. Πρέπει να διευκρινίσουμε πως από την ιστοσελίδα της εταιρίας μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνο αγορές -όχι ενοικίαση- σε οικονομικότερες, ωστόσο, τιμές συγκριτικά με αυτές του καταστήματος. Υπολογίστε, δηλαδή, πως θα βρείτε στολές από 15 έως 130 ευρώ. Διαφορετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα της εταιρίας, όπου θα βρείτε ποικιλία σε αξεσουάρ, ενώ θα μπορέσετε να δοκιμάσετε και την στολή που σας αρέσει.

* 4 Εποχές (δείτε τις διευθύνσεις εδώ): Από την λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η δημοφιλής αλυσίδα καταστημάτων με εποχικά είδη, η οποία κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με την τεράστια ποικιλία της σε αποκριάτικα. Έτσι, στην ιστοσελίδα των καταστημάτων 4 Εποχές, στην κατηγορία «Αποκριάτικα» θα πάρετε μία γεύση από την μεγάλη ποικιλία στολών και θα εκπλαγείτε από το πόσο επίκαιρες είναι: Στολή παριζάκι -της γνωστής διαφήμισης- για παιδιά τριών έως οκτώ ετών, παιδική περούκα Hannah Montana, στολή Μάικλ Τζάκσον, ενώ θα δείτε και την μεγάλη ποικιλία σε αποκριάτικα αξεσουάρ. Τις αγορές σας, ωστόσο, θα τις κάνετε σε ένα από τα έξι καταστήματα της εταιρίας, στην Αττική και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στο σπίτι
Ο βασικός λόγος που τα καταστήματα με αποκριάτικα είδη χάνουν χρόνο με τον χρόνο μέρος της πελατείας τους, είναι ότι η δημιουργία μιας «σπιτικής» στολής είναι συνήθως πολύ πιο συμφέρουσα -και διασκεδαστική- εμπειρία. Παρακάτω ακολουθούν ιδέες -και video- για πρωτότυπες αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα.

* Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων
Επίκαιρο, λόγω της ταινίας, εύκολο και οικονομικό. Για να φτιάξετε αυτό το κοστούμι θα χρειαστείτε: Ένα γαλάζιο φόρεμα ή γαλάζιο ύφασμα, λευκή ποδιά, μια ξανθιά περούκα, μαύρα παπούτσια-μπαλαρίνες με λουράκι, λευκό καλσόν και μία μαύρη κορδέλα.
Πάρτε ιδέες από το παρακάτω video για το πώς θα φτιάξετε το φόρεμα από γαλάζιο ύφασμα, αλλά και την λευκή ποδιά αν δεν έχετε ήδη μία.


* Ο Τρελοκάπελας
Ποιος θα συνοδεύσει την Αλίκη στο αποκριάτικο πάρτι, αν όχι ο Τρελοκάπελας; Τι θα χρειαστείτε για αυτήν την στολή; Ένα κοστούμι –ή ακόμα καλύτερα, αν υπάρχει, σμόκιν, ένα ψηλό μαύρο καπέλο, μία πορτοκαλί περούκα με σγουρά μαλλιά, ένα ρολόι τσέπης και ένα μπαστούνι. Αν το ρολόι τσέπης και το μπαστούνι σας ακούγονται δυσεύρετα, με μία βόλτα στα παλιατζίδικα στο Μοναστηράκι θα τα βρείτε πολύ εύκολα. Ακόμα, δεν είναι απαραίτητο το κοστούμι να είναι μαύρο –και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσετε το καλό σας κοστούμι, αλλά ένα παλιό κάποιου συγγενή ή φίλου.

Στην συγκεκριμένη στολή είναι τα αξεσουάρ που θα κάνουν την διαφορά. Στα καταστήματα με αποκριάτικα είδη θα βρείτε σίγουρα μία πορτοκαλί περούκα –σαν αυτές που φορούν οι κλόουν-, αλλά και ημίψηλο καπέλο, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με μία φαρδιά κορδέλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε λευκό make-up για το πρόσωπό σας, αλλά και φούξια σκιά γύρω από τα μάτια. Ένα ζευγάρι κόκκινες κάλτσες που θα ξεχωρίζουν μέσα από το παντελόνι θα αποτελέσουν την απαραίτητη τελευταία πινελιά.
Δείτε το παρακάτω video που θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο:


* Tinkerbell
Η γλυκεία και sexy νεράιδα είναι σίγουρο πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα του πάρτι –αρκεί να φτιάξετε την τέλεια στολή! Τι θα χρειαστείτε; Ένα κοντό λαχανί φόρεμα ή λαχανί ύφασμα για να το φτιάξετε μόνοι σας. Φτερά νεράιδας, λευκό καλσόν και μία μεγάλη πράσινη κορδέλα για τα μαλλιά. Αν φτιάξετε εσείς το φόρεμα θα χρειαστείτε ψαλίδι και ραπτομηχανή, ενώ αν φτιάξετε μόνοι σας τα φτερά θα χρειαστείτε δύο μέτρα σύρμα, λευκό οπακ καλσόν και δύο μέτρα λευκό, λεπτό λάστιχο. Τέλος, η εμφάνισή σας θα τελειοποιηθεί με το μαγικό ραβδάκι της Tinkerbell, το οποίο θα βρείτε σε ένα κατάστημα με αποκριάτικα.
Τι θα κάνετε; Δείτε το παρακάτω video και μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα πανεύκολο κοστούμι Tinkerbell από ένα πράσινο, μακό t-shirt.

Δείτε εδώ πώς θα δημιουργήσετε το μακιγιάζ της Tinkerbell.

* Έρωτας
Με την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς να συμπίπτει φέτος με την Ημέρα των Ερωτευμένων, τι πιο επιτυχημένο από το να ντυθείτε… έρωτας; Τι θα χρειαστείτε; Οπωσδήποτε κόκκινα φτερά, το βέλος που στοχεύει ανυποψίαστες καρδιές και μία ξανθιά περούκα με μπούκλες. Από εκεί και πέρα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Θέλετε να είστε κωμικός έρωτας ή sexy έρωτας; Οι παραλλαγές είναι αμέτρητες. Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μία μεγάλη πάνα –ο έρωτας συνήθως εμφανίζεται σαν μωρό- και ένα λευκό t-shirt στο οποίο μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να ράψετε μία μεγάλη, κόκκινη καρδιά. Αυτοσχεδιάστε και κερδίστε τον θαυμασμό και το γέλιο των φίλων σας.

* Δείτε στα Σχετικά Άρθρα περισσότερες προτάσεις αποκριάτικων στολών από παλαιότερα άρθρα μας καθώς και ιδέες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας πρωτότυπες στολές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v