Video Games: Θα τα "παίξουμε" το 2010

Η χρονιά που διανύουμε θεωρείται από πολλούς ως μια από τις παραγωγικότερες της δεκαετίας όσον αφορά τον τομέα των video games. Παίρνουμε μια γεύση από τα καλύτερα παιχνίδια του 2010 και προετοιμαζόμαστε για gaming μέχρι... τελικής πτώσης.
Video Games: Θα τα παίξουμε το 2010
Η αρχή έγινε με την καθιερωμένη έκθεση παιχνιδιών E3 που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες τον περασμένο Ιούνιο και θεωρήθηκε από πολλούς ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν εκεί και τα οποία επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010, έκαναν πολλούς θεατές να τρίβουν τα μάτια τους και τις εταιρείες παραγωγής τα... χέρια τους. Τα console games εξέπληξαν τους πάντες με την γραφική τους τελειότητα και το πρωτοποριακό τους gameplay, εκμεταλλευόμενα στο έπακρο τις εξελιγμένες δυνατότητες των σύγχρονων παιχνιδομηχανών (Nintendo Wii, Xbox 360 και Playstation 3).

Όπως ήταν αναμενόμενο, η προσμονή των απανταχού gamers “χτύπησε κόκκινο” και, όπως όλα δείχνουν, το 2010 θα είναι μια άκρως παιγνιώδης χρονιά. Πάρτε μια πρώτη γεύση από τα παιχνίδια που θα συζητηθούν περισσότερο το 2010 και ετοιμαστείτε για πολλές ώρες gaming και... τενοντίτιδας.

God Of War III (Playstation 3)
Οι εκατομμύρια fans της αιμοσταγούς action σειράς μετράνε αντίστροφα τις μέρες για την επίσημη κυκλοφορία του «βαρέως πυροβολικού» της Sony. O κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού Kratos, επιστρέφει για τέταρτη και τελευταία (;) φορά στις οθόνες μας, σκοτώνοντας ο,τι βρει μπροστά του: από πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας μέχρι θεούς και δαίμονες. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου και αν κρίνουμε από τον αριθμό των προ-παραγγελιών, θα αποτελέσει το blockbuster της χρονιάς. Με νέα όπλα, νέες κινήσεις, εμφάνιση μέχρι και πενήντα (!) εχθρών στην ίδια οθόνη και τεχνικά χαρακτηριστικά που θα φτάσουν την παιχνιδομηχανή της Sony στα όριά της, το God Of War είναι αδιαμφισβήτητα το must buy παιχνίδι του 2010 για τους fan του είδους – και για όσους έχουν γερό στομάχι. Αν το διάστημα των δύο μηνών σας φαίνεται μεγάλο, τότε «βολευτείτε» προσωρινά με την συλλεκτική έκδοση των δύο προηγούμενων παιχνιδιών για το Playstation 2, μαζί με μπόλικο bonus υλικό σε ποιότητα blue ray
Τιμή: 54€, προπαραγγελία εδώ



Mass Effect II (PC, Xbox)
Η αναμονή για την κυκλοφορία του σήκουελ του δημοφιλούς action role-playing παιχνιδιού Mass Effect φτάνει στο τέλος της. Στις 29 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει η συνέχεια του παιχνιδιού, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς “space opera”. Η δράση λαμβάνει χώρα στο έτος 2183, όπου οι παίκτες ελέγχουν τον Κυβερνήτη Sheppard και βιώνουν μαζί του ένα διαγαλαξιακό ταξίδι χωρίς προηγούμενο. Το Mass Effect II συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε το πρώτο παιχνίδι, «διαβάζοντας» τα παλαιότερα saved games του χρήστη και προσαρμόζοντας ανάλογα την ιστορία και την δράση με βάση τον χαρακτήρα που «έχτισε» στο πρώτο παιχνίδι. Η δημιουργός εταιρεία Bioware «έμαθε» από τα – ελάχιστα – λάθη του πρώτου παιχνιδιού και όπως δήλωσε στην Guardian το κατασκευαστικό team, το νέο παιχνίδι «κρατά τα πλεονεκτήματα και εξαλείφει τα μειονεκτήματα του προκατόχου του». Το σύστημα μάχης έχει αμέτρητες βελτιώσεις, η πλοήγηση του σκάφους του Sheppard έχει βελτιωθεί κατά πολύ, όπως και το σύστημα εξερεύνησης των χαρτών του παιχνιδιού. Τέλος, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να «μιλήσουν» με οποιοδήποτε χαρακτήρα στο παιχνίδι, ξεδιπλώνοντας δεκάδες παράλληλες ιστορίες, αυξάνοντας κατακόρυφα την ποιότητα του gameplay και το βάθος του παιχνιδιού.
Τιμή: 49€ για PC, 69€ για Xbox. Προπαραγγελία εδώ.



Halo: Reach (Xbox 360)
Σιγή ιχθύος τηρούν Microsoft και Bungie σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι της σειράς που άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο των first person shooters. Από τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν και έχουν να κάνουν με την πλοκή του παιχνιδιού, μαθαίνουμε πως πρόκειται για ένα prequel του πρώτου παιχνιδιού της σειράς, το οποίο διαδραματίζεται στον πλανήτη Reach την περίοδο κατά την οποία η αποικία δέχεται επίθεση από τους Covenant, ενώ επάνω στον πλανήτη βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός από Spartans. Ειδική προσοχή έχει δοθεί και στην multiplayer πλευρά του παιχνιδιού, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και το μεγαλύτερο ατού του. Η Microsoft πάντως, δείχνει να υπολογίζει πάρα πολύ σε αυτό το παιχνίδι, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Aaron Greenberg, product management director της εταιρείας, ο οποίος πιστεύει ότι οι αποκλειστικότητες της Sony, όπως το God Of War, δεν θα μπορέσουν να το ανταγωνιστούν. Υπερβολή; Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου για να μάθουμε.
Τιμή: 42€, προπαραγγελία από εδώ.



Bioshock II (Xbox 360, PS3 και PC)
Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009, το πολυαναμενόμενο σήκουελ του δημοφιλούς shooter πήρε... αναβολή για τις 9 Φεβρουαρίου του 2010 και ελπίζουμε ο έξτρα χρόνος να ήταν εποικοδομητικός για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και όχι ένα ακόμα διαφημιστικό τέχνασμα προώθησής του. Δυόμισι χρόνια λοιπόν, μετά την πρώτη μας επαφή με τον ανατριχιαστικό κόσμο της υποβρύχιας πόλης Rapture. Η ιστορία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά από εκεί που μας άφησε το πρώτο παιχνίδι. Τα γραφικά αναμένονται κορυφαία – σε αυτό τον τομέα μας είχε ήδη «καλομάθει» το πρώτο παιχνίδι, ο ήχος εξαιρετικός, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν μια σειρά από νέες λειτουργίες, όπως καινούργια και πρωτότυπα όπλα, νέος εξοπλισμός και δυνατότητα για multiplayer παιχνίδι.
Τιμή: 55€ για PS3, 60€ για Χbox, προπαραγγελία εδώ.



Gran Turismo V (Playstation 3)
Τέσσερα χρόνια (!) μετά την αναγγελία κυκλοφορίας του και μετά από δεκάδες demos, videos, screenshots και άρθρα, οι fans της θρυλικής σειράς παιχνιδιών της Sony θα μπορέσουν επιτέλους να βρεθούν πίσω από το τιμόνι και να ζήσουν... οδηγικές εμπειρίες ζωής με το πέμπτο παιχνίδι της θρυλικής σειράς Gran Turismo. Aναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2010 και μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του θα είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χίλια αυτοκίνητα απίστευτης οπτικής τελειότητας, είκοσι διαδρομών συμπεριλαμβανομένων των Daytona International Speedway, Indianapolis Motor Speedway και Nürburgring Nordschleife, ενώ θα υποστηρίζεται και η δυνατότητα multiplayer παιχνιδιού με δεκαέξι συμμετέχοντες. Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο παιχνίδι, θα είναι μια Lamborghini, μια Bugatti, καθώς και το καινούργιο μοντέλο της Mercedes – Benz SLS AMG μαζί με το 458 Italia της Ferrari. Επίσης, θα δούμε για πρώτη φορά στην σειρά το McLaren F1, καθώς και τα καινούργια υβριδικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του Tesla Roadster.
Τιμή: 55€, προπαραγγελία εδώ.



The Legend of Zelda 2010 (Wii)
Η ανακοίνωση προ ολίγων ημερών του Διευθύνων Σύμβουλου της Nintendo Satoru Iwata, για την επερχόμενη κυκλοφορία του σήκουελ τις θρυλικής σειράς για την κονσόλα του Wii, μόνο χαρά θα μπορούσε να προκαλέσει στους εκατομμύρια fans της. Δυστυχώς, οι επιπλέον πληροφορίες που έχουμε για το παιχνίδι είναι από ελάχιστες έως... μηδαμινές. Πέρα από το poster του παιχνιδιού, στο οποίο εμφανίζεται ο ήρωας Link με μία ασπίδα και άοπλος, μαζί με μία μυστήρια γυναικεία μορφή πίσω του, οι υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δηλώσεις του σχεδιαστή της σειράς Shigeru Miyamoto. Το νέο παιχνίδι θα χρησιμοποιεί πιθανότατα το νέο χειριστήριο Wii MotionPlus και πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2010.



Δείτε τους μεγαλύτερους τίτλους του 2010 στα σχετικά έγγραφα του άρθρου.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v