Δώρα γάμου: Αφήστε τα «φακελάκια» για τους πεζούς

Πρωτότυπα, επιλεγμένα με μεράκι και πολύ πιο οικονομικά μπορούν να αποδειχθούν τα γαμήλια δώρα από την ηλεκτρονική αγορά του εξωτερικού, τα οποία θα ενθουσιάσουν το μελλόνυμφο ζευγάρι. Δέκα… διαλεχτές ιδέες.
Δώρα γάμου: Αφήστε τα «φακελάκια» για τους πεζούς
της Έλενας Μπούλια

Όσο βολικό κι αν είναι το «φακελάκι με χρήματα» ως δώρο γάμου, παραμένει ένας τυπικός και πεζός τρόπος να «ξεμπερδέψεις» με μία υποχρέωση, η οποία θα μπορούσε, αν το ψάξει κανείς παραπάνω, να δημιουργήσει αισθήματα ενθουσιασμούς και ευγνωμοσύνης. Για κάποιον, βέβαια, που δεν γνωρίζει καλά το μελλόνυμφο ζευγάρι, τα χρήματα μπορεί να αποδειχθούν πολύ προτιμότερα από ένα άσχετο δώρο. Αυτοί που καλούνται να αναζητήσουν χρήσιμα, αναγκαία, ίσως και πολύτιμα γαμήλια δώρα είναι οι πολύ στενοί φίλοι και συγγενείς, όμως και εκείνοι, πολλές φορές, πέφτουν στην παγίδα του τυπικού: Τασάκια, βάζα, κηροπήγια… πόσα από αυτά θα μπορούσε τελικά να χωρέσει ένα σπίτι; Μόνο τα απαραίτητα.

Για να αποφύγετε τα συνηθισμένα, βαρετά στις περισσότερες περιπτώσεις, γαμήλια δώρα, ανατρέξαμε για εσάς στην ηλεκτρονική αγορά του εξωτερικού. Όταν οι επιλογές από τα εγχώρια καταστήματα με είδη δώρων εξαντλούνται -ή δείχνουν εξωφρενικά ακριβές- μεγάλα, πολυτελή καταστήματα της Αγγλίας και της Αμερικής, προτείνουν αντικείμενα πρωτότυπα, «ψαγμένα», ιδιότροπα, «προχωρημένα» και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Από αυτά ξεχωρίσαμε όσα μας έκαναν εντύπωση, όμως στις ιστοσελίδες του κάθε online καταστήματος θα βρείτε πολλά περισσότερα, από τα οποία -να είστε σίγουροι- δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Ωστόσο, να είστε ακόμα πιο σίγουροι για την επιλογή σας, καθώς θα είναι σχετικά δύσκολο για το ζευγάρι να πραγματοποιήσει αλλαγή του προϊόντος σε περίπτωση που δεν το χρειάζεται. 

Λαμπατέρ Καμηλοπάρδαλη από το κατάστημα Jonathan Adler
Ιδανικό για ζευγάρια με έθνικ γούστο
Τιμή: 157,50 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: 84 ευρώ)
Πρωτότυπο και διασκεδαστικό, το λαμπατέρ του καταστήματος Jonathan Adler μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο καθιστικό είτε στην κρεβατοκάμαρα. Ο κορμός του λαμπατέρ, σε σχήμα καμηλοπάρδαλης, είναι κεραμικός, βαμμένος σε λευκό χρώμα, ενώ το «καπέλο» είναι επίσης λευκό, χειροποίητο από χοντρό χαρτόνι. Οι διαστάσεις του είναι 30,50 εκ. πλάτος και 67,30 εκ. ύψος.
Αγοράστε το online από εδώ. 

Βάζα Utopia από το κατάστημα Jonathan Adler
Ιδανικό για ζευγάρια που αγαπούν τη μοντέρνα τέχνη
Τιμή: 30,60 ευρώ το ένα (έξοδα μεταφοράς: 84 ευρώ)
Δύο χαρούμενα βάζα –σε σχέδιο νύφης και γαμπρού αν τα κοιτάξετε προσεκτικά- που θα στολίσουν ιδανικά το χαμηλό τραπέζι του σαλονιού ή αυτό της τραπεζαρίας. Είναι κεραμικά, λουστραρισμένα με λευκή μπογιά και οι διαστάσεις τους είναι 8,90 εκ. πλάτος και 10,80 εκ. ύψος. Στο online κατάστημα Jonathan Adler θα βρείτε αρκετά ακόμα βάζα της ίδιας σειράς σε διαφορετικά μεγέθη και διαφορετικές «φατσούλες».
Αγοράστε ένα ή και τα δύο online από εδώ

Κηροπήγιο - δέντρο από το κατάστημα The Conran Shop
Ιδανικό για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους με αρκετά γυάλινα διακοσμητικά
Τιμή: 147 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά καλώντας στο 0044 207 224 2453)
Ογκώδες και εντυπωσιακό, το κηροπήγιο αυτό είναι φτιαγμένο στη Ζουαζηλάνδη από γυαλί Ngwenya. Το συγκεκριμένο γυαλί, με έντονα οικολογικό προφίλ, είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα γυαλιά, τα οποία έχουν συλλέξει κάτοικοι της Ζουαζηλάνδης και έπειτα πουλήσει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που ασχολείται με την δημιουργία τέτοιων αντικειμένων. Οι διαστάσεις του είναι: 32 εκ. πλάτος και 45 εκ. ύψος.
Αγοράστε το online από εδώ.
Στο ίδιο online κατάστημα θα βρείτε πρωτότυπα κεριά για το συγκεκριμένο κηροπήγιο με κόστος 8,20 ευρώ το ζευγάρι –θα χρειαστείτε 2 ζευγάρια. Αγοράστε τα online από εδώ

Ζυγαριά από το κατάστημα The Conran Shop
Ιδανικό για ζευγάρια που αγαπούν να μαγειρεύουν μαζί
Τιμή:
105 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά καλώντας στο 0044 207 224 2453)
Πρωτοποριακή και ασυνήθιστη, οπωσδήποτε ακριβείας: Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας της εταιρίας Casa Bugatti μπορεί να υπολογίσει το βάρος ακόμα και των πιο «δύσκολων» υλικών, όπως είναι π.χ. τα μακαρόνια. Το δοχείο της, μέσα στο οποίο τοποθετείται ό,τι πρόκειται να μετρηθεί, αφαιρείται και καθαρίζεται, ενώ το συνολικό βάρος που μπορεί να ζυγίσει φτάνει τα 3 κιλά. Διατίθεται και σε μαύρη.
Αγοράστε το τηλεφωνώντας στο 0044 (0) 207 224 2453. 

Πιρούνες σερβιρίσματος από το κατάστημα Katherine Pooley
Ιδανικές για πολύ «design-άτες» τραπεζαρίες

Τιμή: 235,30 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: 5,80 ευρώ)
Για ζυμαρικά ή σαλάτα, οι πιρούνες αυτές είναι αντίγραφα των αντίστοιχων παραδοσιακών γαλλικών, συνδυάζοντας έτσι χρηστικότητα και ομορφιά. Το χερούλια τους είναι φτιαγμένα από εβένινο δέρμα, ενώ οι άκρες τους είναι από σκούρο ανοξείδωτο ατσάλι 18/10.
Αγοράστε τις online από εδώ. 


Γυάλινη κανάτα από το κατάστημα Katherine Pooley
Ιδανική για κλασικές τραπεζαρίες.
Τιμή: 158,80 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: 5,80 ευρώ)
Σε εντυπωσιακό αλλά και πρακτικό ταυτόχρονα σχέδιο, η κανάτα αυτή είναι όμορφη και θα ταιριάξει με κάθε κλασική τραπεζαρία, στην οποία θα τοποθετηθούν εξίσου λιτά, διάφανα γυάλινα ποτήρια.
Αγοράστε την online από εδώ


Αστραφτερή κορνίζα από τα Harrods
Ιδανική για ζευγάρια που λατρεύουν την πολυτέλεια.
Τιμή: 217,60 ευρώ –για την μεγάλη διάσταση (έξοδα μεταφοράς: 7 ευρώ).
Η εκθαμβωτική αυτή κορνίζα, διακοσμημένη με λαμπερά ανθάκια, βουτηγμένα σε λευκόχρυσο, πάνω στα οποία έχουν τοποθετηθεί μικροί κρύσταλλοι, θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη προθήκη για την γαμήλια φωτογραφία του μελλόνυμφου ζευγαριού. Τα ανθάκια είναι καλά στερεωμένα πάνω σε μαύρη, δερμάτινη βάση. Η κορνίζα διατίθεται σε δύο διαστάσεις: 13εκ x 18εκ η μεγάλη και 10,5εκ x 15,5εκ η μικρή.
Αγοράστε την online από εδώ

Μηχανή ποπ-κορν σε σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας από τα Harrods
Ιδανική για… φίλαθλα ζευγάρια

Τιμή: 47 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: 7 ευρώ)
Μουντιάλ χωρίς μπάλα, γίνεται; Χωρίς ποπ κόρν; Διασκεδαστική και απλή στην χρήση, αυτή η μηχανή ποπ κορν σε σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας υπόσχεται να ετοιμάσει αφράτα και τραγανά ποπ κορν μέσα σε 4 μόλις λεπτά, και μάλιστα πολύ υγιεινά, αφού δεν λειτουργεί με λάδι παρά με ζεστό αέρα. Χωράει μέχρι 100γρ. καλαμπόκι σε κάθε δόση. Οι διαστάσεις της είναι: 32εκ. στο ύψος και 42 εκ. στο πλάτος.
Αγοράστε την online από εδώ. 

Ταξιδιωτικό σετ για espresso από την Handspresso
Ιδανικό για… ταξιδιάρικα ζευγάρια

Τιμή: 169 ευρώ (έξοδα μεταφοράς: 21 ευρώ)
Οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς για τέλειο espresso «στον δρόμο». Η στιλάτη αυτή δερμάτινη τσάντα περιέχει μία πολύ μικρή μηχανή espresso, τέσσερις άφθαρτες κούπες, θερμός των 300ml στο οποίο φυλάσσεται το ζεστό νερό που θα χρειαστεί για το espresso και δύο μικρές πετσετούλες. Οι διαστάσεις του σετ είναι: 27εκ. ύψος, 21εκ. μήκος και 9εκ. πλάτος.
Αγοράστε την online από εδώ

Σετ Missoni για τσάι και καφέ από το κατάστημα Amara
Ιδανικό για ζευγάρια που έχουν πάθος με τη μόδα.

Τιμή: Από 43 ευρώ για την μικρή κούπα έως 152 ευρώ για το τσαγιερό (έξοδα μεταφοράς: 54 ευρώ)
Η σειρά Tropical του οίκου Missoni εντυπωσιάζει με τα ζωηρά χρώματα και τα στιλάτα σχέδιά της στο συγκεκριμένο σετ, το οποίο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πορσελάνινα σκεύη. Είναι, βέβαια, και αυτό από χειροποίητη κινέζικη πορσελάνη, με λεπτομέρειες από πλατίνα, ενώ όλο το σετ μπορεί να πλυθεί με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων. Από τα 5 «κομμάτια» του (τσαγιερό, σκεύος για καφέ, σκεύος για γάλα, σκεύος για ζάχαρη και κούπα) μπορείτε να διαλέξετε όσα εσείς επιθυμείτε και να τα ταιριάξετε μεταξύ τους.
Αγοράστε το online από εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v