Δώρα για την Γυναίκα της ζωής μας

Όσο κι αν θυμίζει άλλες "εμπορικές" Παγκόσμιες Ημέρες, δεν παύει να είναι μία καλή ευκαιρία να χαρίσουμε στην αγαπημένη μας μαμά, κόρη ή σύντροφο ένα ιδιαίτερο και τρυφερό δώρο που θα της θυμίσει πως συνεχίζει να είναι η σημαντικότερη γυναίκα στη ζωή μας.
Δώρα για την Γυναίκα της ζωής μας
της Έλενας Μπούλια

Είναι αυτή που θα ξυπνήσει νωρίτερα από όλους το πρωί για να ετοιμάσει το "έδαφος" της ημέρας που ξεκινά. Αυτή που θα σε ρωτήσει τι θες να φας σήμερα και που θα έχει στρώσει το κρεβάτι όταν θα επιστρέψεις από την δουλειά, ακόμα κι αν ταυτόχρονα εργάζεται. Είναι η αγκαλιά που θα μεγαλώσει το παιδί σου ή αυτή στην οποία μεγάλωσες εσύ. Η ίδια αγκαλιά στην οποία θα τρέξεις όταν πονάς και όταν είσαι χαρούμενος. Είναι η μαμά σου, η αδερφή σου, η γυναίκα ή η κόρη σου. Είναι, πάντως, η γυναίκα της ζωής σου. Μπορεί, μάλιστα, να είναι παραπάνω από μία γυναίκα. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, παραπάνω από ένα είναι και τα δώρα που προτείνουμε για την πιο επίσημη γιορτής της. Ξεπεράστε το μελό και κλισέ του πράγματος και γιορτάστε μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δώρα λάμψης
Happy Nuggets παντατίφ από την Folli Follie
Η Folli Follie εμπνεύστηκε από τα χαρούμενα στοιχεία του Πάσχα και δημιούργησε μια νέα συλλογή κοσμημάτων με pop στοιχεία που αποτυπώνονται σε σχέδια λουλουδιού, εκκεντρικά σπειροειδή σχέδια και floral σταυρούς. Επάργυρα και rose gold επίχρυσα μενταγιόν σε σχήμα “nugget” συνδυάζονται με λευκό ή μαύρο σμάλτο για μοντέρνες γυναίκες που λατρεύουν τα κοσμήματα με όγκο. Επιλέξτε το παντατίφ που σας αρέσει σε σχήμα καρδιάς, τετράγωνο ή οβάλ και χαρίστε το στην αγαπημένη σας. Ένα κομψό αλλά και πρωτότυπο δώρο για την ημέρα αυτή.
Θα το βρείτε στις μπουτίκ Folli Follie, δείτε τις διευθύνσεις εδώ.
Τιμή: 55 ευρώ.

Charmed Bracelet από την Swarovski
Η τελευταία συλλογή “Out of the Blue” της Swarovski αποτίει φόρο τιμής στο νερό, η ποιότητα του οποίου μοιάζει πολύ με αυτή του το κρυστάλλου. Έτσι, δημιουργεί μια σειρά από κομψά αλλά και παιχνιδιάρικα κοσμήματα που φέρνουν το καλοκαίρι μία ώρα αρχύτερα. Μέρος της συλλογής και τα μενταγιόν-μασκώτ της εταιρίας “Elvis” και “Erika” μεταμφιεσμένα σε ένα χαριτωμένο καβουράκι και μια ευγενική σταγόνα νερού καλυμμένη ολοκληρωτικά με κρύσταλλα στα χρώματα του κοραλλί και του μπλε, τοποθετημένα με την αποκλειστική τεχνική Pointiage της Swarovski. Φορεμένα πάνω στο βραχιόλι “Charmed”, τα γούρια “Crab,” “Octopus” και “Red Fish” φέρνουν τύχη και… θαυμασμό!
Θα το βρείτε στις μπουτίκ Swarovski, δείτε τις διευθύνσεις εδώ.
Τιμή: 220 ευρώ.

Δώρα ομορφιάς
Αφρόλουτρο και κρέμα σώματος από την Sanoflore
Η Sanoflore είναι γνωστή για τα βιολογικά υλικά που συνηθίζει να χρησιμοποιεί στα καλλυντικά της. Η νέα βιολογική σειρά περιποίησης σώματος υπόσχεται υπέροχες υφές και αρώματα με το άγγιγμα της φύσης. Από αυτή ξεχωρίζουμε το Εnergizing Shower Gel, ένα αφρόλουτρο ενέργειας με βιολογικό αιθέριο έλαιο μέντας. Είναι ελαφρύ και οι αναζωογονητικές ιδιότητες της μέντας χαρίζουν τόνωση, φρεσκάδα στην επιδερμίδα και την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα ξεκινώντας την ημέρα. Μετά το ντους η Sanoflore προτείνει να απλώσουμε στην επιδερμίδα μας το νέο βιολογικό γαλάκτωμα σώματος Nourishing Petal Body Cream, με βιολογικό αιθέριο έλαιο ηλίανθου και βούτυρο karite. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο ηλίανθου, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, και το βιολογικό βούτυρο Karite με ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες χαρίζουν 24ωρη ενυδάτωση και λεία και απαλή επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για ξηρά δέρματα.
Θα τα βρείτε στα φαρμακεία.
Τιμή: 8,50 ευρώ το αφρόλουτρο και 12 ευρώ το γαλάκτωμα σώματος.

Fond de Teint AéraTeint Pure από την Vichy
Ένα ολοκαίνουργιο fond de teint δημιουργεί η Vichy, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει αναλλοίωτο χρώμα για τουλάχιστον δώδεκα ώρα, διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή. Θα το βρείτε σε υγρή και κρεμώδη μορφή, για κανονικές προς μικτές και ξηρές επιδερμίδες, αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει δείκτης προστασίας από τον ήλιο SPF20. Η σύνθεσή του είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, είναι εντελώς υποαλλεργικό και δεν δημιουργεί μαύρα στίγματα. Ένα χρήσιμο δώρο που θα θυμίσει στην γυναίκα της ζωής σας πόσο νοιάζεστε για την ομορφιά της. Κυκλοφορεί σε τέσσερις φυσικές αποχρώσεις.
Θα το βρείτε στα φαρμακεία.
Τιμή: 18 ευρώ.



Δώρα αγάπης
Το Days4u.gr συμμαχεί με την εκστρατεία «Η Μόδα πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους»
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το ηλεκτρονικό κατάστημα Days4u.gr γίνεται σύμμαχος στο πλευρό της εκστρατείας «Η Μόδα πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους». Το 10% από το συνολικό ποσό των πωλήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 1-14 Μαρτίου θα διατεθεί υπέρ του «Στόχου». Δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα για να απολαύσει μία αξέχαστη εμπειρία ή να την χαρίσει ως δώρο. Στο Days4u.gr οι τιμές ξεκινoύν από €25 και μπορεί να βρει κανείς μοναδικές εμπειρίες για γυναίκες, όπως χαλαρωτικά μασάζ, θεραπείες για το πρόσωπο και τα μαλλιά, luxury spa κ.λ.π.
Επιλέξτε ένα δώρο εμπειρίας για την αγαπημένη σας από το www.days4u.gr.

Λουλούδια από τα Ανθέμιον και Flowernet
Από τα πιο «εύκολα» αλλά και πιο όμορφα δώρα για μια γυναίκα είναι πάντα τα λουλούδια. Αν θέλετε, όμως, να της χαρίσετε κάτι παραπάνω από ένα απλό μπουκέτο, προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα sites anthemionflowers.gr ή flowernet.gr όπου θα βρείτε υπέροχες συνθέσεις από ανάμεικτες και πολύχρωμες ποικιλίες λουλουδιών, όπως η σύνθεση με τις τουλίπες της φωτογραφίας, την οποία βρήκαμε στο Ανθέμιον. Οι συνθέσεις αυτές είναι τόσο εντυπωσιακές όσο η γυναίκα της ζωής σας. 
Περισσότερες όμορφες συνθέσεις λουλουδιών θα βρείτε στις ιστοσελίδες anthemionflowers.gr ή flowernet.gr
Τιμή σύνθεσης με τουλίπες φωτογραφίας: 29 ευρώ.

Δώρα μόδας
Ανοιξιάτικη τσάντα Sonia Rykiel από το Net-a-Porter.com
Προσθέστε μία χαρούμενη ροζ νότα στην γκαρνταρόμπα της αγαπημένης σας με αυτήν την μικρή, κομψή, δερμάτινη και ροζ τσάντα ώμου με τον διακοσμητικό ασημένιο φιόγκο στο κούμπωμά της. Το λουράκι της είναι αρκετά μακρύ ώστε να την κρεμάσετε χιαστή στο σώμα σας και να κάνετε έτσι ανεμπόδιστα την πρωινή σας βόλτα στην πόλη.
Θα την βρείτε στο www.net-a-porter.com.
Τιμή:
195 ευρώ.


Ανοιξιάτικο φόρεμα του οίκου Ted Baker

Εκατοντάδες πολύχρωμες πεταλούδες αγκαλιάζουν ανάλαφρα το σώμα, αφήνοντας ακάλυπτους τους ώμους και την πλάτη. Έχει ιδανική γραμμή για να καλύπτει την περιφέρεια και δροσερό ύφασμα πολυεστέρα, ενώ το φερμουάρ του είναι σχεδόν αόρατο. Το χρώμα του είναι εμπριμέ και διατίθεται σε όλα τα μεγέθη.
Θα το βρείτε στη μπουτίκ Ted Baker, στο Golden Hall, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε on-line από το www.tedbaker.com.
Τιμή: 149 λίρες (160 ευρώ – χωρίς τα έξοδα μεταφοράς)

Δώρα εμπειρίας
Απόψε βγάλτε την έξω…
Πόσο καιρό έχετε να βγείτε μαζί της έξω; Σήμερα είναι η κατάλληλη ευκαιρία και οι εναλλακτικές για να την αξιοποιήσετε είναι αμέτρητες. Πώς διασκεδάζει η γυναίκα της ζωής σας;
- Αγαπά την κλασική μουσική; Απόψε, στις 8.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, η ζωή και τα τραγούδια τριών σπουδαίων γυναικών, της Άλμα Μάλερ, της Κλάρα Σούμαν και της Φάνυ Μέντελσον, παρουσιάζονται με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
- Αγαπά τα εικαστικά; Η διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού" σε συνεργασία με τον διακεκριμένο εικαστικό καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανό, προσκάλεσαν τριάντα ταλαντούχες γυναίκες δημιουργούς από διαφορετικούς τομείς της τέχνης, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν για τη γυναίκα... με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Όλα τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν, θα εκτεθούν σε ένα τριήμερο εικαστικό event, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι, στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2010 (πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, τηλ: 210 3606231). Το art event της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαρτίου, από τις 7μμ. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τις καλλιτέχνιδες εδώ.
- Αγαπά το θέατρο; Μία εξαιρετική παράσταση με πρωταγωνίστριες δύο ξεχωριστές γυναίκες, τις Έρση Μαλικένζου και Ναταλία Τσαλίκη, είναι «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς», στο θέατρο Χυτήριο. Το έργο, το οποίο ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, έχει να κάνει με την παράδοξη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της.
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.
- Αγαπά το καλό φαγητό; Δεν χρειάζεται να την πάτε σε κάποιο πολυτελές εστιατόριο για να την εντυπωσιάσετε, ούτε να ξοδέψετε μία περιουσία. Ένα μοντέρνο αλλά και ζεστό ταυτόχρονα μαγαζί, όπως το «Γιάντες», στα Εξάρχεια, απευθύνεται σε κάθε ηλικία, αλλά και γαστριμαργική ιδιαιτερότητα. Απλό αλλά καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες, ευχάριστη ατμόσφαιρα, καλές τιμές… Ιδανικά για μία βραδιά που στο επίκεντρο, άλλωστε, θα βρίσκεται η αγαπημένη σας μαμά, σύζυγος ή κόρη. (Γιάντες: Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, τηλ. 210 33 01 369).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v