Το ιδανικό δώρο για τους σινεφίλ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι βραβευμένες στο Φεστιβάλ Δράμας ελληνικές ταινίες μικρού μήκους συγκεντρώνονται σε ένα DVD αποτη Fnac. Τα έσοδα θα διατεθούν στους δημιουργούς των ταινιών και στο πιο/μόνο φρέσκο και ζωντανό κομμάτι του ελληνικού σινεμά.   
Το ιδανικό δώρο για τους σινεφίλ
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ψυχή του ελληνικού- και όχι μόνο- κινηματογράφου κρύβεται στις low budget παραγωγές.

Ο λόγος είναι απλός: Μέσω των φθηνών ταινιών φτάνουν μέχρι το κοινό οι νεότεροι συνήθως δημιουργοί και πάντως εκείνοι που δεν έχουν την εύνοια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ή που η αισθητική τους πρόταση δεν είναι της αρεσκείας του.



Η φθηνότερη μορφή κινηματογράφου είναι οι ταινίες μικρού μήκους, που πολλές φορές γυρίζονται από παρέες που έχουν μεν το μεράκι του σινεμά, αλλά όχι και τα κεφάλαια για να το υποστηρίξουν. Είναι ταινιάκια που- τυπικά- έχουν διάρκεια έως μία ώρα αλλά στην πραγματικότητα σπάνια ξεπερνούν τη μισή.

Φυσικά σχεδόν ποτέ δεν βρίσκουν διανομή στις κιμηματογραφικές αίθουσες με αποτέλεσμα η φρεσκάδα τους να μην φτάνει σχεδόν ποτέ στο κοινό.

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο, είναι η σοβαρότερη ευκαιρία που έχουν οι δημιουργοί των μικρών αυτών καλλιτεχνημάτων για να αναδείξουν το έργο τους. Ακόμα όμως και έτσι οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται για μία μόλις εβδομάδα στο αθηναϊκό κοινό σε μόλις μία αίθουσα.

Πέρσι, η Fnac ξεκίνησε μια πολύ όμορφη προσπάθεια για τους δημιουργούς και τις ταινίες τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να περιληφθούν σε ειδικό DVD που κυκλοφόρησε ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ήτνα μια προσπάθεια που στέθφηκε με επιτυχία αφού το DVD του 31ου Φεστιβάλ έφτασε στο τοπ 10 των πωλήσεων στη Fnac, με 500 τεμάχια σε πωλήσεις.

Φέτος η προσπάθεια επαναλαμβάνεται με το DVD να είναι μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια και να περιλαμβάνει τους Έλληνες δημιουργούς που βραβεύτηκαν το 2009  στο φεστιβάλ της ακριτικής πόλης.

Το DVD κοστίζει 9,9 ευρώ και τα έσοδα από την πώλησή του διατίθενται στους βραβευθέντες στο 32ο Φεστιβάλ σκηνοθέτες. Μια εξαιρετική ιδέα για δώρο σε σινεφίλ φίλους και ταυτόχρονα μια ενίσχυση σε ένα καλλιτεχνικό τομέα που έχει ανάγκη τις φρέσκιες ιδέες και την ανανέωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v