27 ανοιξιάτικα ρολόγια-κοσμήματα για να διαλέξουμε

Η Links of London, η Folli Follie  και η Swarovski είναι τρεις από τις κορυφαίες εταιρίες κοσμημάτων και αξεσουάρ στην ελληνική αγορά. Με τις καινούργιες σειρές ανοιξιάτικων ρολογιών που μόλις κυκλοφόρησαν μαγνητίζουν ακόμα μία φορά τα (γυναικεία) βλέμματα.
27 ανοιξιάτικα ρολόγια-κοσμήματα για να διαλέξουμε
Από τα πιο κομψά αξεσουάρ τόσο για τον άνδρα όσο και για την γυναίκα είναι αναμφισβήτητα τα ρολόγια. Σπορ για την εκδρομή, unisex για κάθε μέρα, λαμπερά και πολυτελή για τις βραδινές εξόδους, τα ρολόγια έχουν την δική τους, μόνιμη θέση στο χέρι (και την καρδιά μας) και γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι αδύνατο να περιοριστούμε μόνο σε ένα.

Και δεν χρειάζεται να περιοριστούμε, ειδικά αν ρίξουμε μια ματιά στις ολοκαίνουργιες σειρές των: Links of London, Folli Follie και Swarovski, που προτείνουν υπέροχα ανοιξιάτικα ρολόγια για την γυναίκα και τον άνδρα που θέλει και να είναι συνεπής στα ραντεβού αλλά και να λάμπει, κάθε ώρα της μέρας.

Links of London: Sweetie Watch Collection

Η Links of London συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή έκθεση ρολογιών και κοσμημάτων Baselworld 2009, στην οποία παρουσίασε τη νέα συλλογή γυναικείων ρολογιών Sweetie, που θα διατίθεται σύντομα στα ομώνυμα καταστήματα. Με έναυσμα την επιτυχία των Sweetie Bracelets, η Links of London δημιούργησε τα Sweetie Watches, αιχμαλωτίζοντας το χαρούμενο και ανέμελο πνεύμα της συλλογής Sweetie σε μια ολοκληρωμένη σειρά ρολογιών.

Επιλέξτε την πολύ μοντέρνα εκδοχή των ρολογιών Sweetie σε rose gold ή μαύρο ατσάλι PVD με εντυπωσιακά καντράν από μαύρο mother of pearl. Η δημιουργικότητα συνδυάζεται με το πρωτοποριακό design στα Sweetie Watches, που διακοσμούνται με διαμάντια και ροζ ζαφείρια, συνθέτοντας ένα πραγματικά σύγχρονο στυλ. Πολύτιμοι λίθοι σε οριζόντια διάταξη πλαισιώνουν τις κάσες ή στολίζουν από άκρη σε άκρη τα καντράν με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Και για τις γυναίκες που θέλουν να μετρούν με στυλ τον πολύτιμο χρόνο τους η Links of London δημιούργησε το στολίδι της συλλογής, ένα διαμαντένιο Sweetie Watch, που αποτελείται από περισσότερα από 450 διαμάντια στο καντράν, την κάσα και το μπρασελέ. Τιμές από 385€ έως 8.000€.

Links of London Boutiques:

Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, CityLink, Αθήνα, τηλ.: 210-3235217
Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ.: 210-6855848
Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-239184

Folli Follie: Olyteus Automatic, Urban Spin, Emotions, Rhapsody και... Μαζί για το Παιδί
4 + 1 νέες συλλογές ρολογιών από την Folli Follie για κάθε τύπο άνδρα και γυναίκας. Ποιες είναι αυτές;
* Olyteus Automatic: Η Folli Follie παρουσίασε τη νέα συλλογή ανδρικών ρολογιών Olyteus Automatic στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Baselworld 2009. Σχεδιασμένη με καλλιτεχνική ακρίβεια και υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα συλλογή έχει πάρει το όνομά της από το αρχαϊκό όνομα του Οδυσσέα. Εμπνευσμένη από το μύθο της Οδύσσειας, το ομηρικό έπος της Ελληνικής μυθολογίας, η συλλογή Olyteus, που λανσαρίστηκε επιτυχώς τον περασμένο χρόνο, αποτέλεσε ένα νέο σημείο αναφοράς στον κόσμο των ανδρικών ρολογιών. Αυτή τη σαιζόν, η συλλογή επαναπροσδιορίστηκε και με νέο ύφος παρουσιάζει υπέροχα ρολόγια με αυτόματο μηχανισμό. Συνώνυμα με την αναζήτηση και τις εξαιρετικές επιδόσεις, τα ρολόγια Olyteus Automatic δημιουργούν ένα πραγματικό έπος απόλυτα αρρενωπών αυτόματων ρολογιών. Στην πρώτη γραμμή της μοντέρνας και εκλεπτυσμένης γοητείας, τα ρολόγια Olyteus Automatic δίνουν έμφαση στο στυλ που αντέχει στο πέρασμα των χρόνων, καλλιεργώντας το πάθος για ό,τι ενσαρκώνει το αυθεντικό πνεύμα της ανακάλυψης. Η συλλογή αποτελείται από τέσσερα ρολόγια με αυτόματη λειτουργία, που ξεχωρίζουν χάρη στην επιβλητική κάσα από ατσάλι και διατίθεται σε rose gold, rose gold με μαύρο και κλασικό ασημί χρώμα. Στο καντράν με τη μοντέρνα αραβική αρίθμηση «αποκαλύπτεται» ο αυτόματος μηχανισμός, που σε συνδυασμό με τη σπορτίφ στεφάνη και το λουράκι rubber, συνθέτουν ένα απόλυτα δυναμικό design. Ρολόγια που σχεδιάστηκαν για να προσθέτουν στυλ στο σύγχρονο άντρα, που έχει πάθος και διάθεση για περιπέτεια.
Τιμές: Από 390 έως 430 ευρώ.
 
* Urban Spin: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Γρήγοροι ρυθμοί, έντονα vibes, ενέργεια, διάθεση για το κυνήγι του ονείρου, πάθος για τη μόδα! Μια συλλογή απευθυνόμενη στις δυναμικές fashionistas, που επιθυμούν να ξεχωρίζουν και να θέτουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Βασισμένη στην επιτυχημένη σειρά ρολογιών Urban Chic αλλά με νέα εμφάνιση, η συλλογή Urban Spin αποτελείται από μοντέρνα ρολόγια με ιδιαίτερο styling, που εκφράζουν την προσωπικότητα της σύγχρονης γυναίκας και της δραστήριας ζωής της. Η νέα συλλογή ξεχωρίζει χάρη στην πρωτοτυπία της μοντερνιστικής κάσας των ρολογιών, που είναι φτιαγμένη από ένα πραγματικά καινοτόμο υλικό για τα δεδομένα της ωρολογοποιίας, το acetate. Το συγκεκριμένο υλικό διαθέτει μια εξαιρετικά απαλή υφή και μια ιδιαίτερη λάμψη που χαρίζει «φυσική» αίσθηση. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς χρονογράφους, κάθε ρολόι χαρακτηρίζεται από τις ατσάλινες λεπτομέρειες σε rose gold ή ασημί χρώμα και είναι συνδυασμένο με trendy λουράκι rubber για κομψές εμφανίσεις από το πρωΐ έως το βράδυ. Η στεφάνη των ρολογιών κυκλοφορεί σε μαύρο, άσπρο, καφέ ή τολμηρό κόκκινο, ενώ στο καντράν ξεχωρίζουν τρεις χρονογράφοι: ένας που μετράει το 24ωρο στο 3, ένας που μετράει τα δευτερόλεπτα στο 6 και ένας που μετράει τα λεπτά στο 9. Στα επιπλέον στοιχεία του καντράν είναι η ένδειξη της ημερομηνίας, η αραβική αρίθμηση των ωρών σε rose gold χρώμα και οι δείκτες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι.Η συλλογή Urban Spin συνδυάζει τεχνική αρτιότητα, πρωτότυπα υλικά και ιδιαίτερο design, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στα γυναικεία ρολόγια.
Τιμές: Από 150 έως 220 ευρώ.

* Emotions: Η συλλογή Emotions αποθεώνει τη θηλυκότητα και υπερβαίνει τις τάσεις της μόδας. Κλασικά, κομψά ρολόγια που έχουν αναφορές από τις σύγχρονες τέχνες. Η νέα συλλογή αποτελείται από ρολόγια-κοσμήματα, που μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με τα ασορτί βραχιόλια και δαχτυλίδια της ίδιας σειράς, κάθε μέρα, όλη μέρα, ανάλογα με τις διαθέσεις σας! Design, χρώματα και υλικά ενώνονται με λεπτομέρειες και στοιχεία που αποκαλύπτουν τη συναισθηματική, παθιασμένη και ταυτόχρονα αποφασισμένη φύση της σύγχρονης γυναίκας. Η τρυφερότητα συναντά το δυναμισμό, δημιουργώντας ένα παιχνίδι ρόλων, που ακροβατεί στα άκρα της ίδιας προσωπικότητας. Ένα παιχνίδι συναισθημάτων που υπαγορεύεται από δυνατά ένστικτα. Τόσο λαμπερό και τόσο δύσκολο να του αντισταθεί κανείς!Κομψά ατσάλινα ρολόγια-βραχιόλια σε rose gold, χρυσό, μαύρο, ή στο κλασικό ασημί χρώμα. Στο καντράν ξεχωρίζουν οι μικρές ανάγλυφες καρδιές, που συνεχίζουν στο μπρασελέ, αυτή τη φορά πιο λαμπερές, στολισμένες με pavé crystal stones. Ρολόγια που κοσμούν τους γυναικείους καρπούς, ικανοποιώντας την ανάγκη κάθε γυναίκας για ανεπιτήδευτη κομψότητα… Είστε σε μυστηριώδη, ρομαντική ή δυναμική διάθεση; Επιλέξτε τα Emotions σας ένα προς ένα, δημιουργήστε ατέλειωτους συνδυασμούς με τα ρολόγια και τα ασορτί κοσμήματα όπως εσείς θέλετε και εκφράστε τα αισθήματά σας! Κάθε κομμάτι συνδέεται με μια ιδιαίτερη περίσταση στη ζωή σας: μια στιγμή χαράς, ένα χάδι, ένα συναίσθημα… Εμπειρίες, αναμνήσεις και ιδιαίτερες στιγμές, όλα περικλείονται σε αυτήν την ολοκληρωμένη συλλογή, που θα φυλάξετε για πάντα!
Τιμές: Από 190 έως 250 ευρώ.

* Rhapsody: Δείτε τις φωτογραφίες στο Photo Gallery. Τιμές: Από 160 έως 180 ευρώ.

* Μαζί για το Παιδί: Η Folli Follie σχεδίασε και παρουσιάζει ένα συλλεκτικό ρολόι σε φωτεινούς καλοκαιρινούς τόνους, υποστηρίζοντας την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου ρολογιού θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ένωσης των 10 φιλανθρωπικών σωματείων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αποτελούν το «Μαζί για το Παιδί». Το ατσάλι συνδυάζεται με λευκό rubber λουράκι, στο καντράν ξεχωρίζει η καρδιά, το χαρακτηριστικό λογότυπο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ η πολύχρωμη αραβική αρίθμηση των ωρών προσδίδει μια ιδιαίτερα χαρούμενη νότα. Μετρήστε τις ευχάριστες καλοκαιρινές στιγμές με το ρολόι Folli Follie - Μαζί για το Παιδί και δώστε χαρά στα παιδιά που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Τιμή: 130 ευρώ.

Για να δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των μπουτίκ Folli Follie επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.follifollie.com.

Swarovski: Piazza, Baguette, D:Light, Elis crystal mesh, Elis rubber, Octea Lady, Octea Μini, Octea Sport
Από το 1895, η Swarovski έχει εδραιωθεί σαν την κορυφαία επιχείρηση στην παραγωγή κρυστάλλων με κοπή ακριβείας. Αναζητώντας την τελειότητα, ο ιδρυτής της εταιρίας Daniel Swarovski I, δημιούργησε την πρώτη μηχανή για την κοπή και το γυάλισμα των κρυστάλλων. Με πάνω από εκατό χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας στο χώρο του κρυστάλλου, η Swarovski έχει ταυτίσει το όνομά της με τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ μόδας. Σήμερα, η Swarovski δείχνει για μια ακόμα φορά την επιθυμία να διερευνήσει τις αμέτρητες δυνατότητες της εφαρμογής του κρυστάλλου καθώς τολμά να εισχωρήσει και στον τομέα της ωρολογοποιίας μέσα στο 2009.

Η δημιουργία, η καινοτομία και η τελειότητα είναι οι αξίες στις οποίες η Swarovski βασίστηκε για να φέρει στη ζωή την πρώτη αυτή συλλογή, η οποία αποτελείται από σαρανταπέντε ρολόγια. Σχεδιασμένα κάτω από την καθοδήγηση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Nathalie Colin Roblique, τα ρολόγια αυτά αντιπροσωπεύουν μια γυναίκα ανεξάρτητη και μοντέρνα, η οποία ακολουθεί την τάση της μόδας.

* Octea Sport: Με τις καθαρές, ισορροπημένες γραμμές του, το μοντέλο “Octea Sport” καθιερώνει τη Swarovski στον πολύ εκλεκτικό χώρο της ωρολογοποιίας. Εμπνευσμένο από τα ρολόγια καταδύσεων, αυτό το αθλητικό κομμάτι εναρμονίζει την λειτουργικότητα ενός quartz με τη λεπτότητα του κρυστάλλου. Σε ένα κόσμο όπου η προσωπικότητα εκφράζεται μέσα από την καθημερινότητα, η Swarovski έχει σχεδιάσει ένα κομμάτι λειτουργικό και κομψό για τη γυναίκα του σήμερα. Οι γωνίες της θήκης από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν «ντυθεί» με πολυεδρικά κρύσταλλα Swarovski. Με την ελβετική κατασκευή quartz αυτό το ρολόι αποτελείται από μια κρυστάλλινη περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία είναι ένα πραγματικό τεχνικό επίτευγμα. Το χρονόμετρο βρίσκεται στο κέντρο του κρυστάλλινου καντράν, και με τη μοναδική πολυεδρική κοπή του προσδίδει μια πολύ ιδιαίτερη λάμψη. Κομψό αλλά ταυτόχρονα αθλητικό… αποτελούμενο από ένα πίνακα 39 χιλ. διπλού επιπέδου, αδιάβροχο, με δείκτες οι οποίοι είναι εφαρμοσμένοι με το χέρι, το ρολόι αυτό είναι κατασκευασμένο για δράση. Το “Octea Sport” μπορεί να φορεθεί με μεταλλικό μπρασελέ ή με μαλακό λαστιχένιο λουράκι, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί έξι πολυεδρικά κρύσταλλα. Η σειρά αυτή είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα, καθώς επίσης και σε μια πιο αθλητική έκδοση αποτελούμενη από ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και κούμπωμα πεταλούδας. Το “Octea Sport” έχει ήδη πάρει μια θέση στα must-have της συλλογής ρολογιών της Swarovski.
Τιμές: Από 650 έως 700 ευρώ.

* Octea Lady: Η σειρά «Octea Lady» αποτελείται από τόσα ρολόγια όσες είναι οι μέρες της εβδομάδας, με επτά εκδόσεις διαθέσιμες για την σύγχρονη γυναίκα. Ο ελβετικός μηχανισμός προσφέρει ποιότητα, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η στεφάνη, είναι στους τόνους Silver Shadow, Jet Hematite ή Crystal σε συνδυασμό με ένα δερμάτινο λουράκι στα χρώματα του μπεζ, του ροζ, του μαύρου ή του λευκού. Η σειρά «Octea Lady» διατίθεται και με ατσάλινο μπρασελέ. (Δείτε το στο Photo Gallery)
Τιμές: Από 440 έως 540 ευρώ.

* Octea Mini: Η σειρά «Octea Mini» ενσωματώνει πλήρως την προσέγγιση της Swarovski στη γυναικεία ωρολογοποιία. Το σχέδιο και τα χρώματα του ρολογιού είναι ιδιαίτερα θηλυκά, καθώς η ευφάνταστη στεφάνη επιδεικνύει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πολυεδρικά κρύσταλλα στα χρώματα του Silver Shade, Rosaline, Jet Hematite και Crystal, η σειρά αυτή απεικονίζει ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια της συλλογής κοσμημάτων – το δαχτυλίδι «Nirvana». (Δείτε το στο Photo Gallery).
Τιμές: Από 440 έως 600 ευρώ.

* Baguette: Το ρολόι «Baguette» συμβολίζει την πλούσια κληρονομιά που έχει η Swarovski στην τέχνη του κρυστάλλου. Σε αυτό το εξαιρετικό κομμάτι έχουν τοποθετηθεί κρύσταλλα με baguette σχήμα κοπής, μετατρέποντάς το σε κόσμημα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Το βραδινό αυτό αξεσουάρ σχεδιάστηκε για μια κομψή, εκλεπτυσμένη γυναίκα που αγαπάει τα ρολόγια. Το γεωμετρικό του σχέδιο, οι καθαρές του γραμμές και οι αυστηρά κομμένες έδρες του, δίνουν σχήμα στο φως μέσα από πολύπλοκα πρίσματα. Το κομμάτι είναι διαθέσιμο σε αποχρώσεις του διάφανου κρυστάλλου, του Jet Hematite και του Amethyst. (Δείτε την φωτο αριστερά).
Τιμές: Από 650 έως 700 ευρώ.

* Piazza: Εμπνευσμένη από τα αστικά σχήματα και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, η σειρά «Piazza» ταιριάζει στην γυναίκα που διαθέτει ένα σύγχρονο, καθαρό και θηλυκό στιλ. Αυτή η κομψή κρυστάλλινη δημιουργία, προσθέτει μια αστραφτερή πινελιά στον καρπό και διατίθεται στα χρώματα του Jet Hematite, Golden Shadow και Crystal. Στην πιο παραδοσιακή του μορφή, είναι διαθέσιμο με δερμάτινο λουράκι στα χρώματα του λευκού, του μαύρου, του ροζ, του μπεζ και του χρυσού. Όλη η επιδεξιότητα της Swarovski έχει ενσωματωθεί σε αυτό το ρολόι, το οποίο ολοκληρώνεται από την ακρίβεια και την ποιότητα του Ελβετικού Μηχανισμού ΕΤΑ. (Δείτε το στο Photo Gallery).
Τιμές: Από 460 έως 560 ευρώ.

* Elis Rubber: Η γραμμή «Elis» φέρει την έμπνευσή της από τις πυραμίδες, μια παγκόσμια και άχρονη δομή, η οποία δανείζει σε αυτό το ρολόι ένα αποφασιστικά σύγχρονο, απλό και σαφές σχέδιο. Προτείνοντας ένα πιο παραδοσιακό σχέδιο, η γραμμή «Elis» διατίθεται σε λευκό ή μαύρο δερμάτινο λουράκι και οικειοποιείται τον ίδιο άψογο ελβετικό μηχανισμό. (Δείτε το στο Photo Gallery).
Τιμές: Από 460 έως 540 ευρώ.

* Elis Mesh: Αυτή η έκδοση του ρολογιού «Elis» εμπνέεται άμεσα από τις συλλογές μόδας, και οφείλει την γοητεία του στο εμβληματικό υλικού του, το εξαιρετικά ρευστό Crystal Mesh. Η γραμμή «Elis» σχεδιάστηκε με βάση το μοντερνισμό των γεωμετρικών μορφών, και με αυτήν την έκδοση προσφέρει μεγαλύτερη θηλυκότητα. Γι’αυτόν τον λόγο είναι ένα απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ, για την γυναίκα που εκτιμάει την φινέτσα και την αληθινή αξία του χρόνου. (Δείτε την φωτο αριστερά).
Τιμή: Από 400 έως 540 ευρώ.

* Avant Time No 1 D:Light by Eric Giroud for Swarovski:
H Swarovski προσφέρει την διορατική προσέγγισή της στα ρολόγια μέσα από την «Avant Time» συλλογή της. Το ύφος της σειράς, δίνει μια εικόνα για τις ικανότητες που διαθέτει η επιχείρηση, όπως αυτή της δημιουργικότητας και της διαρκούς προτίμησής της για καινοτομία. Για αυτήν την πρώτη έκδοση, η Nathalie Colin κάλεσε το δημιουργικό ταλέντο του διάσημου και τολμηρού σχεδιαστή ρολογιών Eric Giroud. Το φουτουριστικό μοντέλο «D:Light» προσφέρει ένα νέο όραμα στην έννοια του χρόνου, και συνδυάζει τις νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες με τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Το ρολόι «D:Light» συνδέει την αισθητική με έναν εξαιρετικό μηχανισμό, ο οποίος βρισκόταν κάτω από αποκλειστική επεξεργασία για αρκετά χρόνια από την Swarovski. Με μοναδική, σύγχρονη έκφραση, το λαμπερό και λειτουργικό «D:Light» διαφυλάσσει τα μυστήρια του χρόνου. (Δείτε το στο Photo Gallery).
Τιμή: 1.200 και 1.400 ευρώ.

Για να δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των μπουτίκ Swarovski επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.swarovski.com, ενώ αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας και από το on-line κατάστημα της εταιρίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v