Εκπτώσεις 2009: Τι, πόσο και από πού

Οργώσαμε τα καταστήματα της πόλης, εντοπίσαμε τις καλύτερες και τις χειρότερες ευκαιρίες, τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες εκπτώσεις, και δημιουργήσαμε τον πιο ενημερωμένο οδηγό για το απόλυτο... In2shopping!
Εκπτώσεις 2009: Τι, πόσο και από πού
των Έλενας Μπούλια, Νικόλα Γεωργιακώδη, Ηρώς Κουνάδη 

Όπως σας το υποσχεθήκαμε, οργώσαμε τις αγορές της πόλης, εντοπίσαμε ευκαιρίες, τις καλύτερες (και τις χειρότερες) εκπτώσεις, επιλέξαμε είδη που πραγματικά αξίζει να επενδύσει κανείς αυτές τις μέρες και άλλα που δεν αξίζει και σας παρουσιάζουμε λεπτομερώς τις ανακαλύψεις μας. Και το καλύτερο; Το άρθρο αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς θα ανανεώνεται καθημερινά, με ακόμα περισσότερα καταστήματα αλλά και με τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά. Είστε έτοιμοι για… In2shopping;

Γυναίκα
* Ysatis: Μπαίνοντας στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας γυναικείων ενδυμάτων στην Ερμού, απέναντι από την Καπνικαρέα, εντύπωση μας έκαναν τα κασκόλ – τύπου παλαιστινιακά μαντήλια, που φιγουράριζαν μπροστά-μπροστά. Από εκεί και παρά, οι εκπτώσεις στα καταστήματα ξεκινούν από -20% και φτάνουν το -50%, σε επιλεγμένα είδη.
* BSB: Καλές και οι εκπτώσεις στα καταστήματα γυναικείας ένδυσης BSB, αφού στα περισσότερα είδη φτάνουν το -50%.
* Mothercare: Το -50% φτάνουν και οι εκπτώσεις στα περισσότερα είδη των καταστημάτων Mothercare.
* Accessorize (φωτο): Πρώτη φορά ξεκινούν με έκπτωση στην μισή τιμή σε όλα τα είδη τα καταστήματα Accessorize, και ίσως αυτή η πολιτική να σχετίζεται με την σοβαρή οικονομική κρίση στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου μας έρχονται. Μην χάσετε, λοιπόν, τις πολύ καλές ευκαιρίες.
* Mango: Πολύ καλές τιμές θα βρείτε και στα καταστήματα Mango, αφού οι εκπτώσεις φτάνουν το -50% σε πάρα πολλά είδη.
* Lussile: Και στην αλυσίδα γυναικείων ενδυμάτων Lussile η έκπτωση είναι στο -50% σε όλα τα είδη, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλά είδη έχουν εξαντληθεί, ενώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πανωφόρια (μπουφάν, παλτό κ.λ.π.) και σε μάλλινα.
* Raxevsky: -50% σε όλα τα είδη της γνωστής εταιρίας γυναικείων ενδυμάτων, με υπέροχα αμπιγέ πουκάμισα να φτάνουν τα 50 ευρώ και πανωφόρια τα 150 ευρώ. Tip! Aν αποφασίσετε να τα επισκεφθείτε, να επιλέξετε το κατάστημα του Κολωνακίου (Κανάρη 17 και Σόλωνος) που έχει πολύ λιγότερη κίνηση από αυτό της Ερμού 30, άρα έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε είδη που δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί.
* Anna Riska: Καλές τιμές και στα καταστήματα Anna Riska, με τις εκπτώσεις να φτάνουν το -50%.
* Nara Camicie (φωτο): Τα αγαπημένα γυναικεία πουκάμισα, σε έκπτωση -40%, με αποτέλεσμα οι τιμές τους πλέον να κυμαίνονται από 60 έως 80 ευρώ.
* Folli Follie: Στην αλυσίδα κοσμημάτων και αξεσουάρ, οι εκπτώσεις φτάνουν το -30% και -40% στα αξεσουάρ (π.χ. στις τσάντες), ενώ στα κοσμήματα δεν γίνεται καμία έκπτωση.
* Hermes: Δεν γίνονται εκπτώσεις.
* Dior: Σε κάποια είδη (και κυρίως στα αξεσουάρ) οι εκπτώσεις φτάνουν το -50%.
* Αεράκης: Στην γνωστή αλυσίδα εσωρούχων οι εκπτώσεις φτάνουν το -50%.
* Longchamp: Πέρα από κάποιες εποχιακές τσάντες προηγούμενων σεζόν οι οποίες πωλούνται στη μισή τιμή, δεν γίνονται περαιτέρω εκπτώσεις.
* Cinema Zinas: Στα καταστήματα του Πάνου Ζήνα θα βρείτε εξαιρετικές τιμές και εκπτώσεις που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το -50%.
* Patrizia Pepe: Εξαιρετικές εκπτώσεις αφού θα βρείτε σχεδόν τα πάντα στην μισή τιμή.
* Loewe: Δεν γίνονται εκπτώσεις.
* Gucci: Πέρα από κάποιες –περιορισμένες- τσάντες προηγούμενων σεζόν οι οποίες πωλούνται -50%, δεν γίνονται περαιτέρω εκπτώσεις.

Γυναικεία υποδήματα
* Elite: Οι εκπτώσεις την αλυσίδα υποδημάτων ξεκινούν από -20% και φτάνουν το -50% στα εντελώς χειμερινά είδη.
* Μάρος (Ερμού 23 - 25 Αθήνα, τηλ.: 210 3253663 και Βασ. Γεωργίου Α 22α, Πειραιάς, τηλ. 210 4127125) Πολύ καλές τιμές και στα καταστήματα γυναικείων υποδημάτων Μάρος, με highlight τις μπότες, στις οποίες η έκπτωση φτάνει το -50%.
* Tsakiris Mallas: Πολύ χαμηλή η έκπτωση στην αλυσίδα γυναικείων υποδημάτων -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν ξεπερνούν τα -10 ευρώ στο ζευγάρι.
* Nine West: Οι εκπτώσεις στα περισσότερα είδη φτάνουν το -40%, ενώ σε είδη παλαιότερων σεζόν είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Άνδρας - Unisex
* Glou: Πραγματικό παζάρι τιμών γίνεται αυτές τις μέρες στα καταστήματα Glou, στα οποία θα βρείτε προϊόντα των εταιριών Abercrombie & Fitch, Cerruti, emanuel ungaro, valentino κ.λ.π. σε σούπερ χαμηλές τιμές που φτάνουν 10, 15 και 20 ευρώ. Επίσης, στο Glou Premium Store του Πειραιά, οι εκπτώσεις ξεκινούν από -40% και φτάνουν το -60% σε όλα τα είδη.
* BenettonSisley: Με ένα δειλό -30% έχουν ξεκινήσει τις εκπτώσεις τους τα καταστήματα Benetton και Sisley, ενώ με αγορές από 5 τεμάχια και πάνω, η έκπτωση θα φτάσει το -50%. Μην βιαστείτε, όμως, γιατί τα συγκεκριμένα καταστήματα συνηθίζουν να αυξάνουν την έκπτωση με την πάροδο των ημερών, στο -40%, -50% αλλά και -70% κατά τις τελευταίες μέρες της εκπτωτικής περιόδου.
* Marks & Spencer: Εξαιρετικές τιμές στα καταστήματα Marks & Spencer που φτάνουν το -50%, ενώ αναμένεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις με την πάροδο των ημερών.
* Haralas (Ερμού 4, Αθήνα, αλλά και στο Mall και στο Athens Heart): Πρωτότυπα καλές και οι εκπτώσεις στην αλυσίδα υποδημάτων, αφού φτάνουν το -40%, ενώ στα Camper (που πωλούνται και στην εν λόγω αλυσίδα) οι τιμές έχουν μειωθεί μέχρι 20 ευρώ. Tip! Αν, πάντως, ενδιαφέρεστε για κάποιο ζευγάρι Camper σας συμβουλεύουμε να το αγοράσετε από το on-line κατάστημα της εταιρίας, αφού οι εκπτώσεις εκεί είναι αρκετά καλύτερες.
* Massimo Dutti: Ένας πραγματικός χαμός γίνεται στα καταστήματα της ιταλικής αλυσίδας, αφού οι εκπτώσεις στα περισσότερα είδη φτάνουν το -50%. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε από τα παραγεμισμένα μπροστά-μπροστά ράφια, αφού ήδη έχει καταφτάσει η νέα κολεξιόν, η οποία φυσικά δεν είναι σε έκπτωση.
* Esprit (φωτο): Εξαιρετικές εκπτώσεις στα καταστήματα esprit που σε πολλά είδη φτάνουν το -70%.
* Sephora: Μέχρι -25% φτάνουν οι εκπτώσεις στην αλυσίδα καταστημάτων ομορφιάς.
* Med: Το -30% φτάνει η έκπτωση στην αλυσίδα των επώνυμων εσωρούχων.
* Rollini: Πολύ καλές τιμές στην αλυσίδα ανδρικών και γυναικείων υποδημάτων, που ξεκινούν από -20% και φτάνουν το -50%.
* Salvatore Ferragamo: Δεν γίνονται εκπτώσεις.
* Dolce & Gabbana: Οι εκπτώσεις σε κάποια είδη φτάνουν το -30%. Συγκεκριμένα, στα παπούτσια, βρήκαμε γόβες από 575 στα 403 ευρώ και μπαλαρίνες από 270 στα 165 ευρώ.
* Bally: Σε πάρα πολλά είδη η έκπτωση φτάνει το -50%, ενώ στα περισσότερα είναι στο -30%. Συγκεκριμένα, βρήκαμε μπότες από 710 στα 497 ευρώ και δερμάτινο παλτό από 5.800 ευρώ στα 2.600 ευρώ.
* Τσαντίλης: Πολύ καλές εκπτώσεις που κυμαίνονται στο -50% και -70%, και, συγκεκριμένα, πολύ καλές ευκαιρίες στα δερμάτινα και γούνινα είδη.
* Tod’s: Δεν γίνονται εκπτώσεις.
* Prada: Εξαιρετικό το νέο κατάστημα του οίκου στην Βουκουρεστίου 17, με εκπτώσεις που στα είδη της προηγούμενης σεζόν φτάνουν το -40%.
* Louis Vuitton: Δεν γίνονται εκπτώσεις.
* Nautica (φωτο): Οι εκπτώσεις προς το παρόν φτάνουν το -30%.
* Beauty Shop: Οι εκπτώσεις στα καλλυντικά δεν ξεπερνούν το -25%.
* DKNY: Εξαιρετικές τιμές αφού θα βρείτε τα πάντα στο -40%.
* Sotris: Πολύ καλές εκπτώσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνουν το -60%.
* Intimissimi: Οι εκπτώσεις στην αλυσίδα εσωρούχων προς το παρόν είναι στο -30%.
* Hugo Boss: Αρκετά καλές εκπτώσεις που κυμαίνονται στο -40% και -50% και ιδανική ευκαιρία για κοστούμι που από αρχικές τιμές που κυμαίνονται στα 680 έως 730 ευρώ, θα τα βρείτε τώρα στα 350 ευρώ περίπου.

Πολυκαταστήματα
* Fokas: -70% φτάνουν σε κάποια είδη οι εκπτώσεις στα πολυκαταστήματα Fokas, ενώ στα Artisti Italiani που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, η έκπτωση φτάνει το -50%.
* Attica: Οι εκπτώσεις στα είδη ρούχων και αξεσουάρ ξεκινούν από -40% (στις περισσότερες περιπτώσεις) και φτάνουν ακόμα το -70% (σε πιο περιορισμένα είδη). Στα καλλυντικά, ωστόσο, οι εκπτώσεις ανάλογα με την εταιρία κυμαίνονται από -15% έως -25%. Tip! Αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο είδος της εταιρίας Burberry, προτιμήστε να το αγοράσετε από το Attica, καθώς στην μπουτίκ του οίκου οι εκπτώσεις είναι χαμηλότερες έως και μηδαμινές.
* Athens Heart: Εξαιρετικά συμφέρουσες εκπτώσεις κάνουν τα περισσότερα –αλλά όχι όλα– καταστήματα του νέου εμπορικού της Πειραιώς. Ξεχωρίσαμε:
* Venus Victoria: -50% σε όλες τις συλλογές της αγαπημένης μάρκας εσωρούχων.
* H&M: Τα κόκκινα καρτελάκια που ξεκινούσαν από -50% και έφταναν το -70% σε ανδρικά και γυναικεία ρούχα και εσώρουχα έκαναν τους πελάτες της δημοφιλούς σουηδικής φίρμας να κυκλοφορούν με καλαθάκια τύπου σούπερ μάρκετ στα δύο μαγαζιά –ένα εξολοκλήρου γυναικείο, ένα ανδρικό. Αν επισκεφθείτε μόνο ένα κατάστημα στις φετινές εκπτώσεις, ας είναι αυτό.
* Notos Exclusive: -40% στα Gant, Trussardi και The Bostonians, -30% στα Lacoste και -50% στα Cerutti.
* Attrattivo: Μας απογοήτευσε λίγο το συμπαθές label νεανικού και casual ντυσίματος, που περιορίζεται σε ένα -20% -30%. Αναμένουμε περαιτέρω… πτώση, προς το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων.
* Alter Shop: Κι εδώ ένα -30% που δεν έπεφτε παρακάτω, σε labels όπως Replay, Miss Sixty και De Puta Madre και καμία έκπτωση στις νέες κολεξιόν, για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2009. Αναμένουμε (και ελπίζουμε σε) εξελίξεις.
* All About Shoes: Αρχικά είδαμε ένα -50% στα Nine West, που μας ενθουσίασε. Ακολούθησε μια μικρή απογοήτευση, όταν διαπιστώσαμε ότι ελάχιστα νούμερα είχαν απομείνει, αφού η προσφορά είχε ξεκινήσει, όπως μάθαμε, αρκετές ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.
* ISO: Άλλο ένα αγαπημένο νεανικό label ξεκινά από ένα συγκρατημένο -20% και φτάνει το γενναιόδωρο -50% σε επιλεγμένα κομμάτια –κάποια εκ των οποίων μας ενθουσίασαν.
* Toi et Moi: Στο -40% η έκπτωση της γνωστής αλυσίδας γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ.
* Sugarfree: Homewear, sportswear, funky εσώρουχα και αξεσουάρ σε έκπτωση που φτάνει το -50% σε επιλεγμένα είδη. 

Σπίτι
* Χυτήρογλου: Συμπαθητικές οι εκπτώσεις στην αλυσίδα υφασμάτων για το σπίτι. Θα βρείτε εκπτώσεις της τάξης του -20% και -30% στα λευκά είδη των εταιριών Azzaro και Guy Laroche (συγκεκριμένα είδαμε μαξιλαροθήκες και παπαπλωματοθήκες Azzaro από 14 και 44 ευρώ αντίστοιχα). Επίσης εκπτώσεις -20% και -25% γίνονται στα υφάσματα επιπλώσεων (π.χ. ένα ύφασμα με αρχική τιμή 65 ευρώ το μέτρο, θα το αγοράσετε τώρα με 50 ευρώ το μέτρο).
* Παρουσίαση: Ιδιαίτερα συντηρητικές εκπτώσεις στα καταστήματα Παρουσίαση, με μόνο -15% στα περισσότερα είδη.
* Palladium (φωτο): Εξαιρετικές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν το -50%, ενώ αναμένεται να γίνονται καλύτερες τιμές με την πάροδο των ημερών.
* Le Shop: Αρκετά καλές τιμές και εκπτώσεις που συχνά φτάνουν το -50%.
* Sato: Αρκετά καλές τιμές και εκπτώσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται στο -40%. Συγκεκριμένα, θα βρείτε γραφείο από 323 ευρώ στα 199 ευρώ και τριθέσιο δερμάτινο καναπέ από 1.309 ευρώ στα 785 ευρώ.
* Βιοκαρπέτ: Στο κατάστημα του Πειραιά βρήκαμε εκπτώσεις που άγγιζαν το -60% στα χαλιά.
* Εντός by SATO: Από -50% έως -60% κυμαίνονται οι εκπτώσεις του καταστήματος της οδού Πειραιώς σε όλα τα είδη.

* Cook Shop: Πέρα από κάποιες καλές εκπτώσεις σε περιορισμένα κουζινικά είδη (τα οποία μπορείτε να δείτε και στο site της εταιρίας), στα υπόλοιπα προϊόντα η έκπτωση είναι μόνο -15%.

Αντικερί στο Μοναστηράκι: Η τιμή τιμή δεν έχει
Στις στοές της Ερμού (μετά την Αθηνάς) και στην πλατεία Αβησσυνίας βρίσκει κανείς κάποια από τα παλαιότερα καταστήματα με αντίκες. Μία εύλογη απορία μας ήταν κατά πόσο οι αντικερί αυτές συμμετέχουν στην διαδικασία και αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που κάναμε μπαίνοντας στην πρώτη στοά με την ταμπέλα ΑΝΤΙΚΕΣ, στον αριθμό 86 της Ερμού. Η απάντηση αόριστη «εκπτώσεις κάνουμε όλον τον χρόνο εμείς». Σε τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινά το παζάρι. «Πόσο αυτές οι δύο πολυθρόνες;» - «1.200 μαζί, αλλά έχω να σου δείξω κάποιες άλλες με 600 το ζευγάρι.» -«Εγώ θέλω αυτές με 800, συμφωνούμε;» κ.ο.κ. Για να μην σας τα πολυλογώ, με λίγη καλή διάθεση και χρήματα σε μορφή cash δεν αποκλείεται να πετύχετε κάποιες καλές ευκαιρίες στις αντικερί της Αθήνας. Εκπτώσεις πάντως δεν γίνονται.

Ακόμα, στον αριθμό 94 της Ερμού, το κατάστημα «Μαδούρος» γίνονται μεγάλες προσφορές στα έπιπλα «λόγω μεταφοράς». Τι σημαίνει αυτό; Π.χ. Μεγάλη τραπεζαρία οξιάς με 6 καρέκλες, στα 1.200 ευρώ. Και εδώ, ωστόσο, με κάποιο παζάρι και αν πληρώσετε μετρητοίς, μπορεί να γίνει κάποια καλύτερη τιμή.

Στην πλατεία Αβησσυνίας, με τα αμέτρητα παλαιοπωλεία και αντικερί οι επιλογές είναι αμέτρητες. Μπήκαμε στο κατάστημα «Παντελής», όπου βρήκαμε μία πανέμορφη (και παμπάλαια) πατιναρισμένη ντουλάπα (η οποία αρχικά εξυπηρετούσε σκοπούς βιβλιοθήκης), η οποία μαζί με τα μεταφορικά θα κοστίσει στον αγοραστή της 450 ευρώ, ενώ κάτι καλύτερο στην τιμή μπορεί να γίνει αν πληρώσει κανείς μετρητά.

Εν κατακλείδι, μπορεί στις αντικερί του Μοναστηρακίου εκπτώσεις (με την στενή έννοια του όρου) να μην γίνονται, αλλά μπορείτε με κάποιο παζάρι να πετύχετε καλύτερη τιμή. Εκπτώσεις, πάντως, γίνονται στην αγορά της Ηφαίστου, ενώ μία βόλτα και ένας καφές στην ανακαινισμένη πλατεία Μοναστηρακίου, θα σας προδιαθέσει κατάλληλα για την συνέχεια των αγορών σας, ανηφορίζοντας προς Ερμού.

Gadgets- Οικιακές συσκευές
Media Markt:
Σε κάθε κατάστημα της αλυσίδας Media Markt θα βρείτε και μοναδικές προσφορές που δεν υπάρχουν στα υπόλοιπα. Γι’αυτό σας προτείνουμε να τα «γυρίσετε» όλα (εφ’όσον μπορείτε) και να βρείτε την προσφορά που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Εκπτώσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε συγκεκριμένα κομμάτια.
Φάληρο: Στο κατάστημα του Φαλήρου θα βρείτε σε προσφορά τηλεόραση LG 37’’ με fullHD και ανάλυση 1920*1080p στην τιμή των 579€. Επίσης, DVD Player Philips με υποστήριξη αναπαραγωγής ταινιών divx και δυνατότητα σύνδεσης με Usb στην τιμή των 49€. Σε πολύ καλή τιμή είναι και η προσφορά ηλεκτρονικού υπολογιστή με επεξεργαστή 1.6 Ghz, RAM 1024MB και σκληρό δίσκο 160GB στα 259€. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται ποντίκι, πληκτρολόγιο και λειτουργικό windows XP. Από οικιακές συσκευές, ατμοσίδερο Singer Power Plus με 35€, μηχανή Εσπρέσσο Saeco με έτοιμες μερίδες και ταυτόχρονη προετοιμασία δύο φλιτζανιών στην τιμή των 119€. Επιπλέον φούρνος μικροκυμάτων LG 1250 Watt με πολλαπλές λειτουργίες και 6 προγράμματα μαγειρέματος (119€), ψυγειοκαταψύκτης Pitsos χωρητικότητας 395 λίτρων, Inox με κατάψυξη 4 αστέρων 777€ και τέλος κεραμική κουζίνα Indesit με τέσσερις εστίες, φούρνο με θερμό αέρα και Γκριλ με 349€.
Μαρούσι: Στο κατάστημα του Αμαρουσίου εστιάσαμε περισσότερο στα gadgets και τα περιφερειακά. Βρήκαμε σύστημα πλοήγησης της Altec με 7 χάρτες Ελλάδας, οθόνη αφής 4,3’’ και δείκτη GPS 20 με 111€. Κινητό Sony Ericsson C 902 με 5 megapixels κάμερα και έγχρωμη οθόνη TFT με 249€, Laptop Acer με οθόνη 15.6’’, διπλοπύρηνο επεξεργαστή 2Ghz, και Windows Vista Premium με 589€, ψηφιακή κάμερα Nikon Coolpix 8mpixels στα 79€ και Βιντεοκάμερα Sony με HDD 30Gb, 40x zoom στην τιμή των 299€. Από τηλεοράσεις, ξεχωρίζουμε τις Philips Lcd Full HD 47’’ (1079€) και LG Lcd Full HD 42’’ (699€).
Ρέντης:
Στo Media Markt που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό θα βρείτε μεταξύ άλλων μίνι Hifi της Sony με Usb και Bluetooth στα 189€, τηλεόραση Hyundai Lcd 1440x900p με 209€ , αλλά και LG Lcd 37’’ Full HD me 579€
Περιστέρι:
Εδώ θα βρείτε μεγάλες προσφορές σε κινητά. Για παράδειγμα Sony Ericsson w580i με κάμερα 2mp, ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης και καλώδιο Usb στα 149€, κινητό LG με Bluetooth, organizer, camera 3.2mp και υποστήριξη 3g με 159€. Επίσης, φορητό σύστημα πλοήγησης με 3’5’’ οθόνη και destinator 7.0 της Tibo στα 222€. Επιπλέον, Οθόνη υπολογιστή Samsung με ανάλυση 1280*1024 flat 17 ιντσών με 79€. Από οικιακές συσκευές θα βρείτε μεταξύ άλλων πλυντήριο ρούχων Indesit 7kg, με 16 προγράμματα πλύσης στα 249€ και εντοιχιζόμενο φούρνο μαζί με εστίες Indesit, χωρητικότητας 56 λίτρων, Inox στα 444€. Σημειώστε πως όλες οι παραπάνω τιμές είναι με ΦΠΑ και ισχύουν μέχρι και τις 28/01/2009.

Saturn: Το υπερκατάστημα της Λεωφόρου Συγγρού δηλώνει πως…μισεί την ακρίβεια και κάνει προσφορές σε αρκετά είδη. Από τις «δυνατές» προσφορές ξεχωρίσαμε το Sony Ericsson W890i με βίντεο κλήση, κάμερα 3.2mp, αναπαραγωγή mp3 και Bluetooth (199€), το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με την αγορά ακουστικού Bluetooth επίσης από την Sony με 20€. Κινητό με 30€ σας είχε περάσει από το μυαλό; Σίγουρα όχι. Μπορεί να μην κάνει και τρομερά πράγματα αλλά το Ε801 της Alcatel θα σας προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα (κάμερα, επέκταση μνήμης, mp3 player και hands free). Καλή επιλογή και το U9 της Motorolla, με mp3, Bluetooth, windows media player και κάμερα 2mp στα 89€. Δείτε επίσης και το LG kf700 με οθόνη αφής, 3g, Bluetooth, κάμερα 3.2 mp και επεκτάσιμη μνήμη στα 169€. Ανεβαίνοντας λίγο σε τιμή αλλά και ποιότητα το Sony Ericsson C902 Black έρχεται στα 269€. Από ψηφιακές κάμερες η Kodak C913 Black (79€) και η Nikon coolpix 5606 titan silver (199€) αποτελούν τις πιο συμφέρουσες προσφορές.
Για τους ταξιδιώτες σε προσφορά 89€ θα βρείτε το GPS Navigon με εγγύηση 2 ετών, χάρτη Ελλάδας και Ανατολικής Ευρώπης, οθόνη αφής 3.5’’, επεξεργαστή στα 375Mhz και φωνητική καθοδήγηση στα Ελληνικά. Για μουσικούς ταξιδιώτες δείτε το radio/cd/ mp3 player αυτοκινήτου Pioneer με πρόσθετη θύρα usb στα 99€. Επίσης, ψηφιακή κάμερα 9.2 mpixels Kodak με λήψη βίντεο, και 13 σκηνές λήψης στα 79€. Τηλεόραση Sony 32’’ HDready 1366x768p , ψηφιακό δέκτη και θύρες HDMI στα 439€. Για laptop δείτε το Acer, με διπλοπύρηνο επεξεργαστή 2.26ghz, κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 9600GT, blueray & dvd-rw, webcam, οθόνη 16’’ και Windows Vista στα 1089€, καθώς και το Sony Vaio VGN AW11M με διπλοπύρηνο επεξεργαστή στα 2.26Ghz, 4Gb RAM, 320gb σκληρό δίσκο και κάρτα γραφικών Geforce 9300 256mb. Για desktop PC υπάρχει το Vero με διπλοπύρηνο επεξεργαστή στα 2.33 Ghz, RAM 4092Mb, σκληρό δίσκο 500gb, κάρτα γραφικών Geforce 9500GT και Windows Vista Home basic στα 599€. Από περιφερειακά σε πολύ καλές τιμές βρίσκονται ο εξωτερικός σκληρός δίσκος Maxtor 250Gb, usb 2.0 (59€) και ο εκτυπωτής/φωτοτυπικό/φαξ/σαρωτής της Epson με 4 μελάνια, ανάλυση εκτύπωσης 5760*1440dpi (99€).Αν θέλετε να αγοράσετε τηλεόραση LCD ή Plasma HD ρίξτε μια ματιά στις: LG 32’’ (479€), Grundig 32’’ (369€), Samsung 27’’ (327€), LG Plasma 45’’ (1397€), Panasonic 50’’ Plasma 1197€ και Philips LCD 52’’ (1997€). Από οικιακές συσκευές ξεχωρίσαμε δίπορτους ψυγειοκαταψύκτες της Whirpool (848€), της Pitsos (709€)) και τις Morris (999€), σκούπες AEG (179€) και Siemens (159€), φούρνους μικροκυμάτων Technostar (45€) και Toyotomi (100€). Οι τιμές ισχύουν μέχρι τις 27/01/2009.

Electro World: Στο κατάστημα Electro World της Λ. Συγγρού βρήκαμε τηλεόραση LCD Philips 20’’ ανάλυση 680*480 με 333€ και 42 ιντσών Full HD με 749€, LCD Hitachi 42’’με ανάλυση 1920*1080 και ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη με 669€. Τέλος, LG LCD Full HD 32’’ με Usb στα 489€. Από GPS ξεχωρίζουν τα RoadFinder με οθόνη 3.5’’, χάρτη Ελλάδας και 302.000 χλμ οδηγήσιμου δικτύου (95€) και Rye με mp3/mp4 player, οθόνη 4.8’’ και δωρεάν αναβάθμιση χάρτη (179€). Κινητό Sony Ericsson k660 με οριζόντια προβολή οθόνης για πλοήγηση στο Web και ειδικά πλήκτρα συντόμευσης με ένα στιλάτο design στα 145€ και Samsung SGH f400 με διπλό slider, καλύτερη ποιότητα στερεοφωνικού ήχου και κάμερα 3 megapixels στα 199€. Σε πολύ χαμηλή τιμή είναι και η ψηφιακή κάμερα της Advent με 8mpixels ανάλυση, με μόλις 62€. Για laptops δείτε στον 2ο όροφο το notebook της Fujitsu Siemens με οθόνη 18.4’’, 3gb RAM, 320gb σκληρό δίσκο και διπλοπύρηνο επεξεργαστή 2GHz στα 669€, καθώς και το Toshiba A-300 στα 1099€. Εντυπωσιακός επίσης ο υπερφορητός υπολογιστής της Advent με οθόνη 10’’, 1gb μνήμη και 120 gb σκληρό στα 289€. Στα περιφερειακά υπολογιστών ξεχωρίσαμε τον σκληρό δίσκο της Toshiba (1 TerraByte χωρητικότητα) με 89€ και τον εκτυπωτή/σκάνερ της HP με ανάλυση εκτύπωσης 4880dpi στα 50€. Από τα gadgets ενδιαφέρον έχει να δοκιμάσετε την ψηφιακή κάμερα Hp Photosmart με δώρο μίνι εκτυπωτή φωτογραφιών. Ό,τι χρειάζεστε για λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών χωρίς PC, με μία φωτογραφική μηχανή 5 MP και σταθμό σύνδεσης εκτυπωτή, με 54€.

Από οικιακά είδη στην είσοδο θα βρείτε ηλεκτρική σκούπα AEG με 79€ (εφ΄όσον έχουν μείνει κομμάτια), επίσης AEG vampyr σκούπα με 69€, ενώ στον πάνω όροφο δείτε τον ψυγιοκαταψύκτη της Miele, με πολλές δυνατότητες στα 1120€, μαζί με αυτόν της Siemens (σε χαμηλότερη τιμή) στα 715€ και της LG (ψυγείο ντουλάπα, με εξωτερική παροχή νερού και πάγου, 553 λίτρα χωρητικότητα, αθόρυβη λειτουργία και εξωτερική οθόνη LED) με 888€. Πολλές επιλογές και από πλυντήρια ρούχων στον πάνω όροφο με το Hotpoint της Ariston για 5 kg στα 129€ και το Bosch 7kg στα 399€, να αποτελούν τα πιο «δυνατά» κομμάτια.

Κωτσόβολος: Μεγάλη ποικιλία στις προσφορές τηλεοράσεων από τα καταστήματα Κοτσώβολος, τα καθιστούν ιδανικά εφ΄όσον έχετε αποφασίσει να αγοράσετε την τηλεόραση των ονείρων σας και όχι μόνο. Τα «δυνατά» κομμάτια από αυτήν την κατηγορία είναι η Lg 32’’ με ανάλυση 1366*768 στα 389€, η Hitachi Lcd 37’’ Full HD με Hdmi x2 στα 599€ και η Samsung Lcd 40’’ full HD με τρεις HDMI στα 749€. Από ψηφιακές κάμερες δείτε την Sony Cybershot με 7.2 mpixels ανάλυση στα 79€ και από βίντεο κάμερες την Sony handycam με Dvd Ms, οπτικό ζουμ 25χ και ανάλυση 1 mp στα 299€. Πολύ καλή τιμή και για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν Playstation 3 μιας και το πακέτο της παιχνιδομηχανής μαζί με 2 παιχνίδια (Pes 2009 kai 300) ασύρματο χειρηστήριο και τηλεκοντρόλ κοστίζει 400€. Για laptop τσεκάρετε το HP Pavillion notebook με 2gb μνήμη, σκληρό δίσκο 250gb και επεξεργαστή intel core 2 duo στα 2ghz με 499€, ενώ αν ενδιαφέρεστε για desktop θα βρείτε προσφορά με Acer dual core 2.2ghz, 2gb RAM και 320gb σκληρό δίσκο στα 399€ (μόνο το tower χωρίς τα περιφερειακά). Για εξωτερικό σκληρό ξεχωρίζει αυτός της Fujitsu Siemens με 640gb στα 69€.
Από κινητά πολύ καλές προσφορές είναι αυτές του Sony Ericsson k770 (Bluetooth, video call, cubershot camera 2.3mp) στα 169€ και του LG KE970 (2mp camera, micro SD memory, mp3 player, Bluetooth) στα 99€. Στα Gps κυριαρχούν το Road Finder (οθόνη 4.3’’, χάρτης Ελλάδας και Ευρώπης, 100.000 σημεία ενδιαφέροντος) με 129€ και το Rye (4.3’’ οθόνη, κάρτα μνήμης 4gb, χάρτης Ελλάδας και Ευρώπης) στα 299€. Για οικιακά είδη οι προσφορές είναι εξίσου μεγάλες. Σύστημα σιδερώματος juro pro στα 77€, καφετιέρα Hitachi με 29€ και κουζινάκι με 3 εστίες και χωρητικότητα 22 λίτρα 70€. Τα ψυγεία της Samsung (516λίτρων, αθόρυβο, εξωτερική παροχή νερού και πάγου, no frost – 777€) και Indesit (290 λίτρα, inox, γυάλινα ράφια – 449€) είναι σίγουρα δύο πολύ καλές επιλογές για την κουζίνα σας. Επιπλέον, ρίξτε μια ματιά στα πλυντήρια Pitsos 6 kg με ψηφιακές ενδείξεις led (299€) και LG 8kg, εντελώς αθόρυβο, με 13 προγράμματα και οθόνη led (444€).

Πλαίσιο:
Όπως περιμέναμε, η αλυσίδα καταστημάτων πλαίσιο έχει πολλές προσφορές σε είδη υπολογιστών και gadgets. Από αυτές επιλέγουμε το Hp Pavillion intel core duo 2.53ghz, 3gb Ram 320gb σκληρό δίσκο και ελληνικά windows vista home premium στα 1069€., το Hp Compact 6830s Intel Core 2 duo 1.80ghz, 2gb Ram, 250gb HDD και windows vista basic ελληνικά στα 699€. Οθόνες Asus 22’’ με ενσωματωμένα ηχεία και subwoofer (359€) και Asus 21.5’’ 16:9 εικόνα και full HD ανάλυση και υψηλή αντίθεση (179€), colour laser εκτυπωτή Xerox Phazer με 159€ και Hp Deskjet 6980 με usb, Ethernet καιWifi εκτύπωση στα 126€. Ψηφιακές κάμερες Nikon D80kit 10mpixels με γρήγορη firewire σύνδεση και joh wheel στα 529€ και Sony Cybershot 13.6 megapixels και οθόνη αφής 2.7’’ στα 260€. Επίσης βιντεοκάμερα Sony με 5.1 ήχο και 60gb σκληρό δίσκο στα 669€. Για μια ολοκληρωμένη οπτική απόλαυση τηλεόραση Thomson LCD 46’’ με fullHD ανάλυση και 3 Hdmi στα 1049€ και Sony Bravia 40’’ Full HD,με 2 χρόνια εγγύηση στα 2.249€. Για να μην χαθείτε στα ταξίδια σας το Pda-gsm-gps Glofish με ελληνικά windows και κομψό σχεδιασμό προσφέρεται στην μειωμένη τιμή των 319€. Από κινητά ξεχωρίσαμε το Sony Ericsson w902 black με πεντακάθαρο ήχο, ισχυρή φωτογραφική μηχανή 5 mp, Bluetooth usb, memory stick και λειτουργίες 3g με 389€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v