Χριστουγεννιάτικα Bazaar: Δώστε και... σώστε

Σε πείσμα της ακρίβειας και τις οικονομικής κρίσης, αυτές οι γιορτίνες(;) μέρες αν μη τι άλλο μας δίνουν την δυνατότητα να ψωνίσουμε ρούχα, στολίδια, κοσμήματα και ό,τι άλλο θέλουμε στα κατά τόπους bazaar που διοργανώνονται, ένισχύοντας παράλληλα το έργο των διαφόρων συλλόγων που τα διοργανώνουν.
Χριστουγεννιάτικα Bazaar: Δώστε και... σώστε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο Δεκέμβριος ενδείκνυται για οικονομικές αγορές. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, φιλανθρωπικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί διοργανώνουν τα δικά τους bazaar στις κατά τόπους περιοχές, προσφέροντας κάθε λογής αντικείμενα -γιορτινά και μη- σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίζει να τα δούμε και φυσικά να τα προτιμήσουμε για τις μικροαγορές που ούτως ή άλλως θα κάναμε για τα Χριστούγεννα. Ευκαιρία λοιπόν, να δείξουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας. Μόνο προλάβετε, γιατί δεν διαρκούν πολύ..!

Στην Αθήνα...

Βazaar του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 11:00-19:00 και την Πέμπτη 27 έως την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 11:00-16:00. Στην οδό Ανδριανού 3, στο Θησείο (απέναντι από το σταθμό του τρένου), Tηλ. 210-3211987, 3211940. Εδώ θα βρείτε από μαρμελάδες και ποτά μέχρι βιβλία, CD, χειροποίητα κοσμήματα τέχνης, έργα τέχνης, αξεσουάρ μόδας και ένα σωρό άλλα.

BAZAAR Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου

Ενισχύστε την προσπάθεια του Συλλόγου για να προστατέψει τα αδέσποτα συμμετέχοντας στο bazaar που διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 20-21 Δεκεμβρίου στον Πεζόδρομο ΠΛΑΤΩΝΟΣ & ΧΑΪΜΑΝΤΑ από τις 10.00-17.00. Εκεί θα βρείτε Κοσμήματα, αξεσουάρ, βιβλία, DVD, διακοσμητικά και χρηστικά είδη σε απίθανες τιμές!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του EZ Art Studio

Οι φίλοι του EZ Art Studio θα εκθέσουν κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ, χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά αντικείμενα, έργα σε καμβά, κεριά και πολλά ακόμα. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην «Εστία», φορέα που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με νοητική υστέρηση. Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 17.00 - 22.00  και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 11.00 - 18.00. Χαριλάου Τρικούπη 97, Κηφισιά, 210 8133 000.

Χριστουγεννιάτικο Baz-Art sto M art space

Μια σύγχρονη έκθεση τέχνης από αντικείμενα, δημιουργίες και μοναδικά κοσμήματα από το δημιουργικό γκρουπ της M art Manolioudakis , αλλά και από έργα τέχνης επιλεγμένων καταξιωμένων και νεοαφιχθέντων στον χώρο, καλλιτεχνών: γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφικά έργα, κεραμικά αντικείμενα, σύγχρονα κοσμήματα τέχνης με πρωτοποριακά υλικά σε συνδυασμό με πολύτιμα μέταλλα, χρηστικά αντικείμενα τέχνης, βιβλία, lifestyle αξεσουάρ μόδας, πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.α. Από 15-31 Δεκεμβρίου τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων. Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου (2ος όροφος), Κολωνάκι (Τηλ. 210-9246600).

Χριστουγεννιάτικο Βazaar στο Μουσείο Ηρακλειδών.

"Προσφέρω ένα δώρο, στηρίζω ένα σκοπό": με αυτό το μότο το Μουσείο Ηρακλείδων σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Διεθνή Αμνηστία, την Ελπίδα και τον σύλλογο Ελλάδα Καθαρή, διοργανώνει bazaar στον χώρο του Μουσείου με δώρα εικαστικής αισθητικής. Aπό 15/12/08 έως 11/1/09 μπορείτε να επιλέξετε ποιούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από τους παραπάνω θέλετε να ενισχύσετε και να κάνετε τις αγορές σας είτε από το Μουσείο, είτε online.  Επίσης, η αγορά κάποιου προϊόντος σας δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε κλήρωση με πλούσια δώρα. Ηρακλειδών 16, 11851 Αθήνα, Θησείο (Τηλ. 210-3461981).

Shopping Party στο Bacaro

Στο όμορφο Bar Restaurant θα γίνει ένα πρωτότυπο bazaar από καλλιτέχνες με κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, αντικείμενα design, τσάντες, ημερολόγια, t-shirts και έργα τέχνης σε τιμές-έκπληξη. Από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα, 22-24 Δεκεμβρίου, 12:00-20:00. Σοφοκλέους 1, Αθήνα.

Bazaar της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Στο κτίριο "Πόρτα ανοιχτή" στο Παγκράτι η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών θα διοργανώνει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή μπαζάρ με ρούχα και αξεσουάρ, γυναικεία και ανδρικά, σε τιμές τόσο καλές όσο και ο σκοπός. Με τις αγορές σας ενισχύετε το πολύτιμο έργο της Εταιρίας. Μια επίσκεψη λοιπόν θα βοηθήσει όχι μόνο το πορτοφόλι αλλά και τη ψυχή σας. Πόρτα Ανοιχτή: Παρμενίδου 21 - Πάροδος Αρχιμήδους, Παγκράτι. Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Fashion Bazaar από την 2ΧΜ

Στο χειμερινό Bazaar της 2XM BV μπορείτε να κάνετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και δώρα για εσάς τους φίλους και τους συγγενείς σας σε απίστευτες χαμηλές τιμές σε προϊόντα τρέχουσας και προηγούμενων σαιζόν καθώς και μοναδικά δείγματα, σε όλα τα επώνυμα Brands (Superga, Maui and Sons, Andy Warhol accessories, Goliath, Cruyff, BC, Seychelles, Art, A1A, Garage Clothing, Loop, Park Lane, Tough Jeans, Cars Jeans, Pall Mall, Cast Iron, Florsheim κ.α.). Το Bazaar θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ώρες λειτουργίας Τετάρτη – Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-17:00. Πύρρου 3, Κηφισιά. Τηλ. 210-80.79.726. 

Xmas Bazaar του Meet Market

To Meet Market ανοίγει και πάλι τις πύλες του για ένα χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ γεμάτο χρώματα, μουσική, ρούχα, καινούρια και vintage, αξεσουάρ, κοσμήματα, οργανικά προίοντα για το σώμα, βιβλία, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια, κ.α. Σαββατο 20 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας 16.00-00.00. Δίπλα στο bar Guru, στον 7ο όροφο, στην Πλατεία Θεάτρου, στου Ψυρρή.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του προγράμματος "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"

Ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος "Παρέμβαση" που λειτουργεί 19 χρόνια είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα έσοδά του προέρχονται από συνδρομές μελών, δωρεές φίλων και από διάφορες εκδηλώσεις.Συμμετέχουν γονείς που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά, με σκοπό την στήριξη και την προβολή της φιλοσοφίας και της δράσης του Θεραπευτικού Προγράμματος. Ο Σύλλογος θα διοργανώσει bazaar από τις 18 - 21 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 18/12 14:00-21:00 & 19-21/12 10:00-21:00.  "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Σιδηρουργείο" - Πειραιώς 100, Γκάζι
 
Επίσης, το Bazaar του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού "Σύνταγμα" στο Μετρό, τέλος, περάστε μια βόλτα από την Σχολή Μωραΐτη, όπου στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η "Νύχτα Χριστουγέννων" με Bazaar (4.30-8.00 μ.μ.). Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ» σωματείο που ιδρύθηκε το 1983 με στόχο την περίθαλψη παιδιών με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα, μέλος της Οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί».

Στην Θεσσαλονίκη...

Bazaar "Φτερά και Πούπουλα", με Λέοπαρ μπαλαρίνες, κασμιρένια πουλόβερ, μάλλινα παλτό, καστόρινες μπότες, μεταξωτά φορέματα, ροζ, μαύρα, κόκκινα, γκρι, μωβ, ριγέ, καρώ, πουά, κασκόλ, φούστες, ζώνες, πουκάμισα, τσάντες, Benetton, Philly, Carla G, Zara, DKNY, επώνυμα και ανώνυμα σε τιμές από 5-30€, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγεμα στο πατάρι του Καφέ Ελίτ, Πλατεία Ναυαρίνου 14. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των 25 παιδιών του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 20/12, 11:00 - 15.00, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Καρόλου Ντηλ, μοιραστείτε τις ευχές σας στο δέντρο των ευχών του Συλλόγου Φίλων των καρκινοπαθών παιδιών "ΣΤΟΡΓΗ". Διασκεδάστε με ένα ξωτικό που θα ζωγραφίζει τα προσωπάκια των μικρών του φίλων, τον Αη Βασίλη που θα συμπληρώνει τις ευχές του κόσμου και θα τις κρεμάει στο δέντρο της ' Στοργής ', τον Καλικάντζαρο που θα αναστατώνει τον κόσμο με ... πολύ- πολύ μουσική και κεράσματα.

Επίσης, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Τμήματος Περιφερειακών Βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/12 και ώρα 11.00 - 15:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329), Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κεραμικές κατασκευές από το εργαστήρι κεραμικής των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v