Πασχαλινά δώρα για όλους με ένα «κλικ»

Ποιος είπε ότι το Πάσχα δώρα παίρνουν μόνο τα παιδιά; Όποιος το είπε μάλλον δεν έχει δει ακόμα τις φετινές ιδέες του in2life με έξυπνα, παραδοσιακά και πρωτότυπα πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους, τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο "κλικ".
Πασχαλινά δώρα για όλους με ένα «κλικ»
Από τότε που ενηλικιώθηκα, και η νονά μου σταμάτησε να μου παίρνει δώρο και λαμπάδα κάθε Πάσχα, έχω πάντα το παράπονο: «Γιατί να παίρνουν πασχαλινό δώρο μόνο τα μικρά παιδιά;». Και είμαι σίγουρη πως κάτι τέτοιο αναρωτιούνται πολλοί από εσάς.

Για να μη μείνετε και φέτος με το παράπονο, επιλέξαμε σήμερα 10 –αν όχι πρωτότυπα- χαριτωμένα πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους, που είμαστε σίγουροι ότι θα χαρίσουν στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα μεγάλο χαμόγελο έκπληξης όταν τους τα χαρίσετε. Και για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, φροντίσαμε τα δώρα αυτά να μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τα πιο fun ηλεκτρονικά καταστήματα της αγοράς, ώστε να μη χρειαστεί να στριμωχνόμαστε με τις ώρες στις ουρές και στα ταμεία. Απολαύστε τα και αυτό-μετατραπείτε σε δεύτερους νονούς!

Πασχαλινές λαμπάδες: Για την πιο φωτεινή νύχτα του χρόνου

Το πλέον παραδοσιακό πασχαλινό δώρο, που δεν απευθύνεται μόνο σε βαφτιστήρια αλλά μπορεί με την ίδια χαρά να χαριστεί σε φίλους και συγγενείς, είναι οι πασχαλινές λαμπάδες. Πολύχρωμες ή σοβαρές, με παιχνίδια, λουλούδια ή γκατζετάκια, οι πασχαλινές λαμπάδες μπορεί να λάμπουν μόνο για ένα βράδυ, αλλά χαρίζουν χαρά όλες τις μέρες του Πάσχα.

Όμορφες και αρκετά οικονομικές πασχαλινές λαμπάδες βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα keri.gr, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Παραδοσιακού Κηροπλαστείου του κ. Θωμά Χρήστου, το οποίο λειτουργεί από το 1919. Στο κατάστημα θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους και σε τιμές που ξεκινούν από τα 2 ευρώ. Η λαμπάδα-νεράιδα της φωτογραφίας διατίθεται σε διάφορα χρώματα, ενώ μετά το τέλος του Πάσχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νεράιδα κρεμώντας την σαν διακοσμητικό σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Η τιμή της είναι στα 13 ευρώ και σε αυτήν περιλαμβάνεται και το κουτί της συσκευασίας.

Πρωτότυπες λαμπάδες θα βρείτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα yfes.com, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και επαγγελματικά δώρα για τη γιορτή του Πάσχα. Από εδώ εμείς επιλέξαμε τη λαμπάδα σε ανακυκλωμένο κουτί από κολάζ με γραμματόσημα, αλλά στο site της εταιρίες υπάρχουν πολλές ακόμα για να διαλέξετε. Η συγκεκριμένη, μαζί με το κουτί, κοστίζει 10 ευρώ.

Δώρα με νόημα από τη Unicef

Αφού θα ξοδέψετε κάποια λεφτά για να δωρίσετε ένα πασχαλινό δώρο, γιατί να μην ανταποκριθείτε με αυτά σε έναν ακόμα σκοπό. Χαρίστε δύο χαμόγελα αγοράζοντας κάποιο ανοιξιάτικο παιδικό δώρο από τη Unicef και να είστε σίγουροι πως ο παραλήπτης θα εκτιμήσει διπλά τις προθέσεις σας.

Για το δικό μας βαφτιστήρι επιλέξαμε ένα εύχρηστο Βιβλίο Μαγειρικής για Παιδιά (μεταφρασμένο στα ελληνικά), φτιαγμένο από γυαλιστερές σελίδες και γεμάτο λαχταριστές συνταγές από όλον το κόσμο. Η τιμή του είναι στα 16,60 ευρώ. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Unicef, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμα δωράκια, όπως t-shirts, σετ από μαχαιροπίρουνα, κεράκια και κούπες, καθώς και μεγάλη συλλογή από ανοιξιάτικες κάρτες.

Δώρα για φιλότεχνους

Στο Πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα βρείτε ανοιξιάτικα μεταξωτά μαντήλια, χειροποίητα κεραμικά επιτραπέζια αυγά και κρεμαστά αυγά σε διάφορους χρωματισμούς, όλα δημιουργημένα από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, με μεράκι και αγάπη για τις μέρες του Πάσχα.

Τα κρεμαστά αυγά που επιλέξαμε εμείς για δώρο στους φιλότεχνους φίλους μας είναι εμπνευσμένα από το ωοειδές αντικείμενο της Συλλογής Ν. Π. Γουλανδρή και διατίθενται σε διάφορους χρωματισμούς. Η τιμή τους είναι στα 15 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δώρα θα πρέπει να τα προμηθευτείτε κατευθείαν από το κατάστημα του μουσείου ή να επικοινωνήσετε με το Πωλητήριο για κάποια τηλεφωνική παραγγελία. (Μουσείο Κυκλαδική Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3. Ώρες μουσείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10.00 – 16.00, Πέμπτη 10.00 – 20.00, Τρίτη και Κυριακή: κλειστά.)

Ένας κόκορας για το σπίτι!

Όλο εκπλήξεις μας παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η εταιρία οικιακών αξεσουάρ Synchronia. Αυτή τη φορά μία ιδιαίτερη συλλογή από κεραμικούς κόκορες, φιλοτεχνημένη με έντονα και χαρούμενα χρώματα, υπόσχεται να διακοσμήσει ευχάριστα και στο πνεύμα των ημερών το σπίτι μας. Περισσότερες φωτογραφίες της σειράς Poultry in Motion θα βρείτε στο synchronia.gr, ενώ στο εκθετήριο της εταιρίας (Ευθ. Παπά 12 & Ασπροποτάμου, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9935480) μπορείτε να αγοράσετε πολλά ακόμα πρωτότυπα αξεσουάρ. Η τιμή του Κόκορα της φωτογραφίας είναι στα 63 ευρώ.

Αγαπημένα Πασχαλινά Διηγήματα

Το καλύτερο δώρο, ασχέτως εποχής και γιορτής, είναι πάντα ένα βιβλίο. Και ποιο καλύτερο βιβλίο -τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά- από τα Πασχαλινά Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Γραμμένα από έναν συγγραφέα που βίωσε την αγριότητα της εποχής του, τα Πασχαλινά Διηγήματα αποτελούν πάντα ένα επίκαιρο βιβλίο, με ηθογραφικά στοιχεία και χαρακτηριστικές εικόνες της Ελλάδας. Θα βρείτε το βιβλίο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Πρωτοπορίας και η τιμή του είναι 11,23 ευρώ.

Έξυπνα ανοιξιάτικα γκατζετάκια

Αν θέλετε να χαρίσετε ένα δώρο που δεν θα αντιπροσωπεύει απαραίτητα κάποιο πασχαλινό χαρακτηριστικό (π.χ. αυγά, λαγουδάκια, κεριά), τότε πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το e-gadgets.gr και το gadgetlife.gr. Στο πρώτο βρήκαμε το υπέροχο Flu Fleur, ένα χαριτωμένο γλαστράκι με έναν όμορφο κρίνο που θα προσφέρει έναν ανοιξιάτικο τόνο στο γραφείο σας. Ενσωματώνοντας ειδικούς αισθητήρες, το λουλουδάκι αυτό ανταποκρίνεται στους ήχους που ακούει ανοίγοντας τα κόκκινα πέταλά του και φωτίζοντας από μέσα προς τα έξω, ενώ δεν χρειάζεται πότισμα αφού λειτουργεί μόνο με μπαταρίες. Μπορείτε να το παραγγείλετε από το e-gadgets.gr με μόνο 9,90 ευρώ.

Εξίσου χαριτωμένες και οι φωτεινές πεταλουδίτσες που βρήκαμε στο gadgetlife.gr, με τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλετε και έτσι να απολαμβάνετε το γλυκό ροζ χρώμα τους. Οι συνολικά 24 πεταλούδες διατίθενται σε μορφή γιρλάντας και λειτουργούν με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, ενώ μπορείτε να τις τοποθετήσετε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η τιμή τους είναι στα 35,78 ευρώ.

Πασχαλινά λουλούδια και σοκολατένια αυγά

Και αν καμία από τις παραπάνω ιδέες δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας για τα πασχαλινά δώρα που θέλετε να χαρίσετε φέτος, τα λουλούδια και τα γλυκά είναι πάντα ο ασφαλέστερος τρόπος να εκφράσετε την αγάπη και τις ευχές σας, αλλά και να παραμείνετε στο «θέμα» των ημερών. Έτσι, στο flowernet.gr μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε αμέτρητες πασχαλινές συνθέσεις με λουλούδια και διάφορα άλλα δωράκια (κεράκια, προβατάκια, λαγουδάκια). Εμείς επιλέξαμε μία υπέροχη σύνθεση από πολύχρωμα ζουμπούλια που καμαρώνουν στην αγκαλιά ενός πασχαλινού λαγού από ψάθα και άχυρο. Ο καλύτερος συνδυασμός για να χαρίσετε στο χώρο σας ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα. Η τιμή της σύνθεσης είναι στα 35 ευρώ.

Αν πάλι θέλετε να γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κάντε το σωστό «κλικ» στην ιστοσελίδα των ζαχαροπλαστείων Leonidas και επιλέξτε ανάμεσα σε 14 πασχαλινά είδη, όπως μικρά σοκολατένια αυγά σε όμορφο κουτί, κουτί λαγουδίνα με αυγουλάκια ή μεγάλα αυγά γεμάτα μικρότερα σοκολατένια αυγουλάκια, που λατρεύουν πάντα τα παιδιά. Στην κατηγορία αυτή επιλέξαμε το αυγό της φωτογραφίας, επενδυμένο με πράσινο μετάξι και γεμισμένο με 500 γρ. από μικρά αυγά-σοκολατάκια πραλίνας. Εντυπωσιακό και… γευστικότατο. Η τιμή του είναι 50 ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v