ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Kokeshi: Οι “κοκέτες”… της Ιαπωνίας

Οι μικρές, ξύλινες "κοκέτες" της Ιαπωνίας δημιουργήθηκαν για να γεμίσουν το σπίτι μας, και τη ζωή μας, με χρώμα και να προσφέρουν σε αυτούς που θα τις αποκτήσουν τύχη και χαρά με τις ευεργετικές, χαλαρωτικές τους ιδιότητες. 

Kokeshi: Οι “κοκέτες”… της Ιαπωνίας

Οι κούκλες KOKESHI είναι αποτέλεσμα αιώνων Ιαπωνικού σχεδιασμού που φανερώνεται μέσω των τολμηρών χρωμάτων και των απλών γραμμών τους. Οι παραδοσιακές και δημιουργικές τεχνικές κατασκευής τους περνάνε από γενιά σε γενιά τεχνιτών Kokeshi, τους λεγόμενους “Kiji-Shi”, και παραμένουν οι ίδιες μέχρι και σήμερα.

Αρχικά, το ξύλο στεγνώνει με φυσικό τρόπο και στη συνέχεια ο καλλιτέχνης το διαμορφώνει χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία. Ακολουθεί το γυάλισμα της επιφάνειας που γίνεται με ένα είδος φυτού, το “Tokusa”. Τα ζωντανά χρώματα των Kokeshi επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας ινδικό μελάνι που εφαρμόζεται προσεκτικά με το χέρι. Το τελικό στάδιο είναι η εφαρμογή μια λεπτής στρώσης κεριού, που δίνει σε κάθε κούκλα μια απαλή λάμψη.

Κάθε κούκλα Kokeshi βαπτίζεται από τον καλλιτέχνη που τη δημιούργησε. Από τη γαλήνη της Shiawase και το φίνο κιμονό της Hana-Fubuki, κάθε κούκλα Kokeshi αποπνέει μια μοναδική προσωπικότητα. Μπορεί να γίνει ένα υπέροχο δώρο για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να είναι ένα πολύτιμο δικό μας απόκτημα.

Αν θέλετε και εσείς να τις αποκτήσετε επισκεφθείτε το site της εταιρίας Synchronia.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v