ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Kokeshi: Οι “κοκέτες”… της Ιαπωνίας

Οι μικρές, ξύλινες "κοκέτες" της Ιαπωνίας δημιουργήθηκαν για να γεμίσουν το σπίτι μας, και τη ζωή μας, με χρώμα και να προσφέρουν σε αυτούς που θα τις αποκτήσουν τύχη και χαρά με τις ευεργετικές, χαλαρωτικές τους ιδιότητες. 

Οι κούκλες KOKESHI είναι αποτέλεσμα αιώνων Ιαπωνικού σχεδιασμού που φανερώνεται μέσω των τολμηρών χρωμάτων και των απλών γραμμών τους. Οι παραδοσιακές και δημιουργικές τεχνικές κατασκευής τους περνάνε από γενιά σε γενιά τεχνιτών Kokeshi, τους λεγόμενους “Kiji-Shi”, και παραμένουν οι ίδιες μέχρι και σήμερα.

Αρχικά, το ξύλο στεγνώνει με φυσικό τρόπο και στη συνέχεια ο καλλιτέχνης το διαμορφώνει χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία. Ακολουθεί το γυάλισμα της επιφάνειας που γίνεται με ένα είδος φυτού, το “Tokusa”. Τα ζωντανά χρώματα των Kokeshi επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας ινδικό μελάνι που εφαρμόζεται προσεκτικά με το χέρι. Το τελικό στάδιο είναι η εφαρμογή μια λεπτής στρώσης κεριού, που δίνει σε κάθε κούκλα μια απαλή λάμψη.

Κάθε κούκλα Kokeshi βαπτίζεται από τον καλλιτέχνη που τη δημιούργησε. Από τη γαλήνη της Shiawase και το φίνο κιμονό της Hana-Fubuki, κάθε κούκλα Kokeshi αποπνέει μια μοναδική προσωπικότητα. Μπορεί να γίνει ένα υπέροχο δώρο για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να είναι ένα πολύτιμο δικό μας απόκτημα.

Αν θέλετε και εσείς να τις αποκτήσετε επισκεφθείτε το site της εταιρίας Synchronia.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2