Εκπτώσεις 2007: Οι πρώτες προσφορές και τα "κρυμμένα" tips

Οι θερινές εκπτώσεις τιμών στα εμπορικά καταστήματα είναι εδώ και ο χρόνος για να τις εκμεταλλευτείτε αρκετός. Ενας οδηγός των πρώτων προσφορών, και ορισμένα tips. Για να ξέρετε... από που θα ξεκινήσετε.
Εκπτώσεις 2007: Οι πρώτες προσφορές και τα κρυμμένα tips
της Πέννυ Κούτρα

Οι θερινές εκπτώσεις τιμών στα εμπορικά καταστήματα είναι εδώ και ο χρόνος για να τις εκμεταλλευτείτε αρκετός, μιας και ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου. 
 

Οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων, αν και παραδοσιακά είχαν δοκιμαστικό χαρακτήρα ώστε να διαμορφωθεί το ποσοστό της έκπτωσης που θα κάνουν τα καταστήματα, τελικώς τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι έμποροι δεν διάγουν δοκιμαστική περίοδο και συνήθως εξαντλούν από την αρχή της περιόδου το περιθώριο που έχουν να ρίξουν τις τιμές.

Βεβαίως, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου στα τελευταία πλέον εμπορεύματα γίνονται υπερβάσεις, με προσφορές μεγάλων ποσοστών εκπτώσεως, προκειμένου να «φύγει» ότι έχει απομείνει, αλλά υποθέτουμε ότι δεν θα περιμένετε έως τότε για να αγοράσετε αυτά που θεωρείται αναγκαία ή επιθυμητά.

Η αρχή που διέπει (ή που θα έπρεπε να διέπει) τις σωστές αγορές συνοψίζεται στο αγγλοσαξωνικό value for money, το οποίο φυσικά ισχύει και για την περίοδο των εκπτώσεων. Οπότε θα ήταν φρόνιμο, να μην παρασυρθείτε από το 50% επί της αρχικής τιμής και να αποκτήσετε κάτι το οποίο, δεν σας κάνει, δεν θα φορέσετε ή χρησιμοποιήσετε ποτέ ή τέλος πάντων σας είναι εντελώς άχρηστο.

Περιττό δε να τονίσουμε ότι, όπως σε κάθε συναλλαγή, έτσι και στις εκπτώσεις οφείλουμε να έχουμε το νού μας για τους επιτήδειους που παραπλανούν με πλασματικές εκπτώσεις τιμών ή με το «επαναλανσάρισμα» παλαιότερων εμπορευμάτων.

Το κυνήγι της ευκαιρίας δεν είναι δα τόσο περιπετειώδες, αλλά περισσότερο διασκεδαστικό και πρακτικά ωφέλιμο για την τσέπη σας.

Ήδη, τα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών (Hondos Center, τομέας καλλυντικών στα Νotos Galleries) έχουν ξεκινήσει εκπτώσεις της τάξεως του 50% για μεγάλη γκάμα καλλυντικών προιόντων. Επειδή οι θεαματικά μειωμένες τιμές προσφέρονται για μικρό χρονικό διάστημα, θα ήταν καλό να σπεύσετε να προμηθευτείτε προιόντα σύντομα. Πλην των αντιηλιακών, που έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, θα ήταν φρόνιμο να προμηθευτείτε τώρα με σημαντική έκπτωση κρεμικά προιόντα, αρώματα ή προιόντα μακιγιάζ που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

Στον τομέα της ένδυσης, πέρα από τα αναγκαία εποχικά ρούχα (τα οποία προσφέρονται συνήθως με μεγάλη έκπτωση) καλό θα ήταν να προγραμματίσετε αγορές κλασσικών και ακριβότερων ρούχων. Αρκετές αλυσίδες ένδυσης και πολυκαταστήματα (Attica, Notos Galleries, Vardas κ.α.), πέραν του ποσοστού έκπτωσης που προσφέρουν αυτή την περίοδο, διαθέτουν και πρόγραμμα άτοκων δόσεων, γεγονός που αν εκμεταλλευτείτε σωστά θα ευνοήσει τον προυπολογισμό σας αλλά και την ντουλάπα σας.

Αρκετά επίσης conceptual (οι μπουτίκ είναι passé) καταστήματα, προσφέρουν υψηλά ποσοστά έκπτωσης (άνω του 50%....) δεδομένου ότι τα prime fashion ρούχα που φιλοξενούν, δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στο ράφι για την επόμενη σεζόν.

Στο Shop 121 στην Ερμού, στο Observatory Attitudes στη Σόλωνος, στο Ice Cube και το Sotris στην Τσακάλωφ, μπορείτε να βρείτε παργματικές ευκαιρίες σε πολύ προσιτές τιμές έναντι των αρχικών και να αποκτήσετε κομμάτια σχεδιαστών που δεν θα δείτε να πολυκυκλοφορούν στο δρόμο...

Πέραν των προσωπικών ειδών, οι εκπτώσεις επεκτείνονται σε διάφορους χώρους που μέχρι πρότινος απουσίαζαν ή διέθεταν πενιχρή παρουσία.

Ηδη οι μεγάλες αλυσίδες επίπλωσης έχουν προαναγγείλει σημαντικές εκπτώσεις αλλά και προσφορές σε συγκεκριμένα είδη. Η αλυσίδα Entos υποδέχεται τις θερινές εκπτώσεις με 50%, η Sato Office με ποσοστό 25%-40% ενώ η Leather Concept και η Νέο Κατοικείν με 25%.

Εκπτώσεις αλλά και ειδικές προσφορές αναμένονται και από τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ιδίως σε παλαιότερα μοντέλα συσκευών ενώ παραδοσιακά μεγάλες εκπτώσεις αναμένεται να προσφέρουν οι εταιρίες οικιακού εξοπλισμού και λευκών ειδών (Εpavlis, Notos Galleries κ.α).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v