Μαγιό: Τάσεις και προτάσεις για όλα τα γούστα

Δείτε τις προτάσεις του In2life για τη φετινή μόδα στα μαγιό, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και επωφεληθείτε από γενικές συμβουλές για το ”επίσημο ένδυμα”  του καλοκαιριού.
Μαγιό: Τάσεις και προτάσεις για όλα τα γούστα
των Πέννυ Κούτρα, Έλενας Μπούλια

Η πιο κρίσιμη αγορά της θερινής σεζόν δεν είναι
άλλη από το μαγιό, η οποία όσο κι αν συνδεέται με στιγμές χαλαρότητας και ραστώνης στην παραλία, άλλο τόσο προβληματίζει! Από τη μία η άνεση κι από την άλλη η εμφάνιση ως ζητούμενα, καθιστούν την επιλογή μαγιό μια δύσκολη υπόθεση τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες.

Η λύση στο γρίφο δίνεται μόνο στο δοκιμαστήριο και μετά τη δοκιμή αρκετών σχεδίων, ποιοτήτων και χρωμάτων προκειμένου να καταλήξει κανείς σ’αυτό που του ταιριάζει. Οι ειδικοί λένε πως χρειάζεται να δοκιμαστούν τουλάχιστον 5 μαγιό για να επιλέξετε το σωστό. Α, και ποτέ, μα ποτέ δεν αγοράζουμε μικρότερο νούμερο. Τα μαγιό ξεχειλώνουν μεν αλλά όχι τόσο ώστε να καλύψουν ένα νούμερο!

Καλό είναι να λάβει κανείς υπόψη του και τις περιστάσεις. Ενα απαστράπτον μαγιό δεν ταιριάζει να εκτεθεί στις παραλίες της Δονούσας ενώ ένα αθλητικό ολόσωμο δεν χαρίζει πόντους στην λουόμενη μιας κοσμικής πισίνας.

Πέρα από το χρώμα και το σχέδιο, η σημαντικότερη ανάγκη είναι η άνεση, μιας και κανείς δεν θέλει να περιορίζεται ή να ταλαιπωρείται όταν κάνει σπόρ, κολυμπάει ή απλώς αράζει στην παραλία.

Τα σύγχρονα μαγιό κατασκευάζονται από τεχνολογικά υλικά που δεν έχουν καμία σχέση με τα ”κουστούμια παραλίας” άλλων εποχών. Οι συνθετικές ίνες χαρίζουν ελαστικότητα και εφαρμογή ενώ κάποια σύγχρονα μείγματα στα μαγιώ προσφέρουν τρομερές ιδιότητες όπως αντιηλιακή κάλυψη, μικρότερες τριβές και άρα καλύτερη ταχύτητα στο νερό, ενώ στεγνώνουν σε χρόνο dt.

Τα τελευταία πενήντα χρόνια, οι τάσεις της μόδας σε ό,τι αφορά τα μαγιό έχουν εν πολλοίς μείνει απαράλλαχτες, καθώς μετά την καθιέρωση του μπικίνι για τις γυναίκες και των μαγιώ που θυμίζουν εσώρουχο για τους άνδρες, δεν υπάρχουν και πολλές σχεδιαστικές ανατροπές. Παρόλα αυτά, η επανάσταση έρχεται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και που κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις τα σημερινά μαγιό να θυμίζουν αθλητικές στολές για υψηλές επιδόσεις ή αντιθέτως να αποτελούν μέρος ενός πολυτελούς ανσάμπλ.

Ετσι και φέτος για τα γυναικεία μαγιό κυριαρχούν τα μπικίνι, τα ολόσωμα αθλητικά αλλά και τα ολόσωμα μαγιό-υπερπαραγωγές που συνδυάζονται με πολυτελή αξεσουάρ για εμφανίσεις σε πολυτελή θέρετρα.

Στα σχέδια επικρατούν όσα επιτρέπουν το -όσο το δυνατόν- ευρύτατο μαύρισμα ενώ στα χρώματα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Έντονα χρώματα, γήινες αποχρώσεις, κλασικά μαύρα ”παίζουν” ενώ η πιο φρέσκια τάση αφορά στα μεταλιζέ υλικά (ασημί, χρυσά, χάλκινα), τα οποία παρά τη λάμψη εμφανίζονται και σε απλά σχέδια (δείτε για παράδειγμα τα μαγιό του Tomas Maier ή του οίκου Burberry).

Στα ανδρικά μαγιό, πέρα από κλασικά που θυμίζουν εσώρουχο, η τάση των τελευταίων χρόνων αναδεικνύει τα μαγιό-βερμούδες, που παραπέμπουν στους αθλητές του surf αλλά και εκείνα που ευθέως συνδέονται με τα θαλάσσια σπορ.Είναι εφαρμοστά φτιαγμένα από ειδικά υλικά ενώ θυμίζουν στολές κατάδυσης ή τις στολές των υπεραθλητών του υγρού στίβου.

Στα χρώματα κυριαρχούν τα κλασικά μαύρα, μπλε, κόκκινα, αλλά φέτος είδαμε επίσης πολλές προτάσεις σε λευκό αλλά και τροπικά ντεσέν, που συναντώνται κυρίως στα μαγιό-βερμούδες. Αν και για τις κυρίες, τα animal prints –δυστυχώς- παραμένουν στην επικαιρότητα, για τους κυρίους θα ήταν καλό να αποφεύγονται. Ο Ταρζάν είναι περσόνα άλλης εποχής.

Ανατρέξαμε, λοιπόν, στις συλλογές κάποιων εκ των σημαντικότερων εταιριών στη δημιουργία -σχεδόν αποκλειστικά- μαγιό, και επιλέξαμε κάποια σχέδια που μας εντυπωσίασαν και που σίγουρα φέτος το καλοκαίρι θα φορεθούν πολύ.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Στην εταιρία Bluepoint ξεχωρίζουν τα τιγρέ μοτίβα, σε γήινα χρώματα και αισθησιακές γραμμές αλλά και τα σαφάρι σχέδια, από ύφασμα που μοιάζει με σουέτ. Την τιμητική του, ωστόσο, έχει και το metal glam σε ολόσωμα μαγιό με σέξι κοψίματα και μπικίνι, μονόχρωμα ή εμπριμέ.

Για τους άνδρες, ξεχωρίζουν αποχρώσεις του λευκού, του θαλασσί και του μαύρου καθώς και κάποια εμπριμέ μοτίβα με λουλούδια. Στη συλλογή θα βρείτε κάθε σχέδιο μαγιό, ανάλογα με τη φόρμα και το σωματότυπό σας, από το κλασικό αθλητικό μαγιό-σλιπ, το στενό και κοντό σορτς, και τη μακριά βερμούδα.

Μεγάλη ποικιλία σε ανδρικά και γυναικεία μαγιό, βρήκαμε επίσης στην ιταλική εταιρία Calzedonia, που κάθε καλοκαίρι έχει κάτι πρωτοποριακό να προτείνει. Σειρές όπως η The Sun and The Style, η City Shapes, η Surf Girl, Pool Side Pretty, η Natural Beauty και η μοναδική Metallic Glam, έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν για κάθε περίσταση.

Για τους άνδρες, η Calzedonia εμπνεύστηκε φέτος από τους πολύ αθλητικούς surfers και δημιούργησε μαγιό-βερμούδες στο ίδιο, αθλητικό πνεύμα και σε μία ποικιλία χρωμάτων, με μεγάλα μοτίβα.

Στο ίδιο surfer’s spirit κινείται, ως συνήθως, και η συλλογή της εταιρίας O’Neill, που δημιουργεί μαγιό με γνώμονα τους φανατικούς των water sports. Έτσι, εδώ θα βρείτε αθλητικά μαγιό, σε εντυπωσιακά χρώματα, με έμφαση στις μακριές βερμούδες για τους άνδρες και τα σέξι, τριγωνικά μπικίνι για τις γυναίκες.

Στη συλλογή του Club Neuf οφείλετε να επιλέξετε σύμφωνα με την προσωπικότητά σας. Τα σχέδια για τις γυναίκες χωρίζονται στις σειρές Trendy, Sedductive, Girly και Elegant, στην οποία ανήκει και το μαγιό της φωτογραφίας. Για τους άνδρες, οι σειρές χωρίζονται στην Classic και τη Fasion, περιλαμβάνοντας τόσο κλασικά όσο και μοντέρνα σχέδια.

Στην εταιρία Benetton, τα πράγματα είναι πιο απλά. Με οδηγό το χρώμα και συνοδηγό την άνεση, η εταιρία δημιουργεί νεανικά και χαρούμενα σχέδια, για άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να φορεθούν πάντα και παντού. Τα πολύχρωμα λουλουδάκια είναι παρόντα σχεδόν σε κάθε μαγιό, συμβάλλοντας στη θεωρία πως αυτά που φοράμε πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Και με τη Benetton αυτό είναι σίγουρο.

Έχοντας πάντα σαν βασική πηγή έμπνευσης τους λάτρεις των ιστιοπλοϊκών, η εταιρία Nautica δημιουργεί μαγιό, σαν μέρος της βασικής της collection, που μπορούν να φορεθούν πάνω στο deck όλες τις ώρες της ημέρας, συνδυασμένα με οποιοδήποτε άλλο ρούχο.

Εδώ μην περιμένετε να βρείτε προχωρημένα ή προκλητικά σχέδια. Ο άνδρας της Nautica αποπνέει κλασική κομψότητα, και η γυναίκα σπορ θηλυκότητα. Τα σχέδια της σειράς για τους άνδρες, λοιπόν, είναι αποκλειστικά βερμούδες, ενώ για τις γυναίκες είναι τριγωνικά, σπορ μπικίνι, με βασικές αποχρώσεις… τι άλλο; Τα χρώματα της θάλασσας.

* Τα γυναικεία μαγιό Nautica δεν διατίθενται ακόμα στην ελληνική αγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v