Τα πολυτελέστερα τροχόσπιτα της αγοράς

Αν η ιδέα του τροχόσπιτου σας φέρνει στο νου άβολα ταξίδια και μποέμ διακοπές χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις, καιρός να αναθεωρήσετε. Βρήκαμε τα πολυτελέστερα τροχόσπιτα της αγοράς, που υπόσχονται ελευθερία χωρίς... θυσίες.
Τα πολυτελέστερα τροχόσπιτα της αγοράς
της Έλενας Μπούλια

Τι άλλο αγοράζει κανείς όταν έχει ήδη μία βίλα στον Ορνό της Μυκόνου, ένα αρχοντικό στην Τσαγκαράδα του Πηλίου και ένα σαλέ στο χιονοδρομικό της Αράχοβας, για να εμπλουτίσει τις διακοπές του; Ένα πολυτελές τροχόσπιτο. Αυτό τουλάχιστον θα προτιμήσει κάποιος που αγαπά τα road trips όσο και την άνεση του σπιτιού του.

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα κλασικά τροχόσπιτα που συναντά κανείς στα απανταχού -ελληνικά ή μη- κάμπινγκ, αλλά σε πανάκριβες αυτοκινούμενες κατοικίες, ικανές να σας ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη, και με εσωτερικό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπερπολυτελείς σουίτες πεντάστερων resorts.

Στα δερμάτινα σαλόνια τους –σχεδιασμένα από γνωστούς οίκους μόδας- βρίσκει κανείς τεράστιες plasma τηλεοράσεις με δορυφορικές κεραίες, τα μπάνια τους είναι μαρμάρινα και πολλά έχουν jacuzzi, ενώ σε κάποια άλλα ειδικές τέντες ανοίγουν αυτόματα όταν ο αέρας ή ο ήλιος αρχίζει να ενοχλεί.

Το μόνο «πρόβλημα» που μπορεί να έχει κανείς με αυτές τις τροχοβίλες είναι το παρκάρισμα, αφού το μέγεθος τους μοιάζει με αυτό των συνηθισμένων πούλμαν. Είναι όμως και αυτό πρόβλημα του τύπου... πού να προσαράξει κανείς ένα τεράστιο γιοτ. Όσοι έχουν την τύχη να διαθέτουν ένα, πάντα κάπου βρίσκουν να το χωρέσουν. Στα κάμπινγκ του εξωτερικού, μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης για τέτοια οχήματα.

Επιδιώκοντας να σας παρουσιάσουμε κάποια από τα καλύτερα μοντέλα υπερπολυτελών τροχόσπιτων που κυκλοφορούν στην αγορά, καταλήξαμε σε αυτά που μας εντυπωσίασαν με το μέγεθος, τις παροχές και… το κόστος τους. Πάρτε μία ιδέα του τι εννοούμε και ίσως αναθεωρήσετε ως προς το τι ακριβώς σημαίνουν για εσάς οι πολυτελείς διακοπές.

Η εταιρία American Coach είναι μία από τις σπουδαιότερες στο χώρο των οχημάτων αναψυχής (RVs). Το μοντέλο Heritage είναι το καμάρι της και ξεχωρίζει για τις αμέτρητες ανέσεις που προσφέρει στον ιδιοκτήτη-ταξιδιώτη.

Κάποιες από αυτές είναι: Κρυφός φωτισμός στην οροφή, διακοσμητικά μαξιλάρια στους καναπέδες και πολυθρόνες από υφάσματα πολυτελείας, ηλεκτρική σκούπα, μοκέτα γνωστής εταιρίας, αναπαυτικές πολυθρόνες, πορσελάνινα μπάνια και η δυνατότητα να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε 5 είδη επένδυσης ξύλου και υφασμάτων.

Στο μπάνιο υπάρχει μαρμάρινη ντουζιέρα, πάνω από την οποία έχει τοποθετηθεί ηλιοροφή, ενώ όλα τα τελειώματα στα είδη υγιεινής είναι από σατέν νίκελ. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμα, η κρεβατοκάμαρα διαθέτει υπέρδιπλο κρεβάτι, ευρύχωρη ντουλάπα, home theater system , έπιπλα από γρανίτη και μυστικό χρηματοκιβώτιο.

Η τιμή του Heritage ξεκινά από 536.000 ευρώ.

Στην εταιρία Country Coach, ανάμεσα σε έναν αριθμό πολυτελών RVs, ξεχωρίσαμε το νέο  Prevost Conversion.

Αυτό το μοντέλο, μεταξύ των υπολοίπων που διαθέτει το προηγούμενο, έχει επιπλέον μεγάλες LCD plasma τηλεοράσεις στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, άνετους εσωτερικούς και εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους και ανακαινισμένο σύστημα αθόρυβης εξαέρωσης.

Η τιμή του Prevost Conversion ξεκινά -και αυτή- από 536.000 ευρώ.

Το διαμάντι –κυριολεκτικά αν κρίνουμε από την τιμή του- της εταιρίας Featherlite Luxury Cars είναι αναμφισβήτητα το μοντέλο H3-45.

Αυτό το τροχοκινούμενο παλάτι διακρίνεται για την αξεπέραστη ηχομόνωσή του και την ξεκούραστη οδηγική συμπεριφορά. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, δερμάτινο σαλόνι, ηχοσύστημα hi-line dolby surround, κάμερα κλειστού συστήματος, πατώματα από μάρμαρο και γρανίτη, αυτόματες ηλεκτρικές κουρτίνες, ενώ ο αγοραστής μπορεί να προσθέσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα ψυχαγωγίας επιθυμεί.

Η τιμή του H3-45 ξεκινάει από 1.836.000 ευρώ.

Σχετικά οικονομικότερα μοντέλα κατασκευάζει η εταιρία Monaco Coach. Το κορυφαίο όλων για τη χρονιά αυτή είναι το Signature.

Διακρίνεται για το ισχυρό ατσαλένιο σασί του, την ηλιοροφή που καταλαμβάνει όλη σχεδόν την οροφή, την εσωτερική σχεδίαση του σαλονιού με υπογραφή Ralph Lauren, την ευρύχωρη μπανιέρα, το υπέρδιπλο κρεβάτι με τα παπλώματα από πολυτελή υφάσματα και το υπερσύγχρονο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού.

Η τιμή του Signature ξεκινάει από 430.000 ευρώ.

Τέλος, άξιο προσοχής είναι και το τροχοκινούμενο σπίτι που δημιούργησε η εταιρία Blue Bird, η οποία για πάνω από 40 χρόνια εξειδικεύεται σε πούλμαν, σχολικά λεωφορεία και φορτηγά.

Το Wanderlodge 450 LXi, το πολυτελέστερο εκ των δύο μέχρι στιγμής μοντέλων, μας κέντρισε το ενδιαφέρον για τον πολύ κλασικό εξωτερικό του σχεδιασμό, που συνδυάζεται όμως με ένα υπερπολυτελές εσωτερικό, εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει δύο παραπάνω λόγους να διαφέρει. Πρώτον, γιατί στο εσωτερικό του σαλονιού υπάρχουν δύο μηχανοκίνητες επεκτάσεις που σκοπό έχουν να διευρύνουν το χώρο όταν το τροχόσπιτο είναι σταματημένο, και, δεύτερον, γιατί το μπροστινό τμήμα αυτού του RV είναι αποσπώμενο, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει ευκολότερα μανούβρες.

Η τιμή του Wanderlodge 450 LXi ξεκινάει από 546.000 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v