Ημέρα του Πατέρα: Δώρα με... σημαντική αφορμή

Ξέρατε ότι υπάρχει Ημέρα του Πατέρα; Ότι είναι την επόμενη Κυριακή; Ότι μόλις που προλαβαίνετε να πάρετε δώρο; Τώρα που ενημερωθήκατε, δείτε τις προτάσεις μας για δώρα της τελευταίας στιγμής, που θα εκφράσουν εμπράκτως την αγάπη σας σε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής σας.
Ημέρα του Πατέρα: Δώρα με... σημαντική αφορμή

Ναι, λοιπόν. Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου μπορούν να σταματήσουν τα ειρωνικά σχόλια σχετικά με τις παγκόσμιες ημέρες –της μητέρας, της γυναίκας κλπ. Ημέρα του πατέρα υπάρχει, και μάλιστα από το 1910. Και εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

”Υπεύθυνη” για την καθιέρωσή της ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα έξι παιδιά της οικογένειας. Το 1966 ο Lyndon Johnson ανακήρυξε, με προεδρικό διάταγμα, την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου Ημέρα του Πατέρα, και το 1972 ο Richard Nixon την καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό.

Και μπορεί όλες αυτές οι παγκόσμιες ημέρες να έχουν συνδεθεί, στο μυαλό των περισσότερων, με την εμπορευματοποίηση συναισθημάτων και εορτών, ο αντίλογος, όμως, λέει πως ορισμένες φορές χρειαζόμαστε μια αφορμή για να θυμηθούμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε κάποια πρόσωπα.

Πράγμα που δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την έλλειψη ”δυσκολίας” στα γούστα των επί του προκειμένου αποδεκτών. Με άλλα λόγια, η έκφραση της αγάπης μας σε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής μας απέχει μόνο μερικά κλικ. Εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες για δώρα της τελευταίας στιγμής, για να σας βοηθήσουμε να γλιτώσετε το τρέξιμο στα μαγαζιά. Εσείς φροντίστε μόνο να τα παραδώσετε αυτοπροσώπως.

* Για το Baladeur.gr τα έχουμε ξαναπεί. Είναι, ίσως, το πλέον πρωτότυπο online κατάστημα με δώρα – εμπειρίες, που ποικίλλουν από ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας και πακέτα επισκέψεων σε spa μέχρι βόλτες με ελικόπτερα και λιμουζίνες.

Ειδικά για… μπαμπάδες, επιλέξαμε προτάσεις όπως το Wine Tasting Night, μια βραδιά γευσιγνωσίας 8-10 κρασιών και γνωριμία με τους παραγωγούς τους στο Bizart Κηφισιάς, για 2 άτομα (45 ευρώ), το Wine Expert Seminar, τρία δίωρα σεμινάρια οινογνωσίας (100 ευρώ), το Ancient Lux Dinner, δείπνο δύο ατόμων στο Αρχαίων Γεύσεις (80 ευρώ) και VIP Limo Story, βόλτα με λιμουζίνα στους δρόμους της Αθήνας (210 ευρώ).

* Η νέα μας ανακάλυψη ακούει στο όνομα Wineshop.gr και είναι ο παράδεισος του Bon Viveur. Μεγάλη ποικιλία σε επιλεγμένες ετικέτες, βιβλία και περιοδικά για το κρασί, καλάθια με μία ή περισσότερες φιάλες, πολυτελείς συσκευασίες με σαμπάνιες Veuve Clicquot, αλλά και πούρα και αξεσουάρ καπνιστού, όλα απέχουν μερικά μόνο κλικ –και παραδίδονται αυθημερόν.

Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε την πουροθήκη Hillwood, με ένα κονιάκ Courvoisier, δύο γαλλικές σοκολάτες Valhrona και δερμάτινη θήκη για πούρο και κονιάκ του οίκου EFX London, στην τιμή των 302,39 ευρώ, τη μεγάλη καπελιέρα από δερματίνη με δύο ερυθρά κρασιά Κτήμα Γαίας Γαία-Οινοποιητική και δύο λευκά κρασιά Κτήμα Γεροβασιλείου Fume, στην τιμή των 239,78 ευρώ και το λευκό λινό κουτί με ένα ερυθρό κρασί Σεμέλη Γ. Κοκοτού, που θα σας κοστίσει μόλις 49,39 ευρώ.

* Βιβλία, ταινίες και μουσική μπορεί να μην αποτελούν την επιτομή του πρωτότυπου δώρου, είναι όμως μία ασφαλής λύση που πάντα εκτιμάται –ιδιαίτερα από πρόσωπα οικεία, των οποίων τις προτιμήσεις γνωρίζουμε καλά.

Αν πιστεύετε ότι για να επιλέξετε το βιβλίο ή το CD που θα ενθουσιάσει τον πατέρα σας, ο οποίος (νομίζετε ότι) έχει διαβάσει και ακούσει τα πάντα, κάντε μια… εικονική βόλτα στα ηλεκτρονικά ράφια των Παπασωτηρίου, Πρωτοπορίας και Virgin Megastores και θα αναθεωρήσετε.

Χιλιάδες επιλογές, ταξινομημένες κατά είδος –από ιστορικά βιβλία μέχρι ταξιδιωτικούς οδηγούς και από best of των Beatles μέχρι το τελευταίο live των Rolling Stones– για να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα –εξαιρούμε την περίπτωση να ”κολλήσετε” και να χαζεύετε για ώρες. Και το καλύτερο; Η παράδοση πραγματοποιείται εντός τριών ημερών, μάξιμουμ.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v