Πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους

Κακά τα ψέματα, ο πραγματικός ρόλος του καλού νονού αποδεικνύεται κάθε Πάσχα, όταν το γλυκό βαφτιστήρι περιμένει ανυπόμονα τη λαμπάδα και το δώρο του. Για να βγείτε από τον κόπο του ατελείωτου ψαξίματος, το in2life επέλεξε και σας προτείνει τις καλύτερες ιδέες για πασχαλινά δώρα σε μικρούς και μεγάλους.
Πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε, το ”δώρο του Πάσχα” μόλις μπήκε στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και περιμένει ανυπόμονα να πιάσει τόπο στα καταστήματα που, στολισμένα με πολύχρωμα αυγά και λούτρινα κουνελάκια, τραβούν το μάτι –και την τσέπη- ακόμα και του πιο εγκρατή.

Όλοι όμως περιμένουν ένα δώρο το Πάσχα, και περισσότερο από όλους τα παιδιά, τα οποία συχνά δε διστάζουν να απαιτούν το δώρο ή τη λαμπάδα-δώρο που επιθυμούν από τους νονούς. Και πώς να τους το αρνηθείς, ακόμα και όταν σου ζητάνε το πιο παράλογο, όπως π.χ. τη λαμπάδα-κουνουπιέρα που θέλει φέτος η βαφτιστήρα μου.

Μία καλή λύση, όσον αφορά στα παιδιά, είναι να συνδυάσει κανείς την παραδοσιακή λαμπάδα με ένα δώρο χρήσιμο, που θα τους εξάψει το ενδιαφέρον, περισσότερο ίσως από αυτά που συνοδεύουν τις πολυδιαφημιζόμενες λαμπάδες-δώρα. Σαν αφοσιωμένοι και προβληματισμένοι νονοί, λοιπόν, κάναμε σήμερα τη δική μας έρευνα αγοράς και καταλήξαμε σε πασχαλινές προτάσεις για δώρα που πιστεύουμε πως θα ενθουσιάσουν και θα εκτιμηθούν από τα ”ατίθασα νιάτα”.

Ξεκινώντας από τις λαμπάδες, φέτος επιλέξαμε να τις προμηθευτούμε από τα καταστήματα της Unicef. Γιατί τα δώρα αυτές τις μέρες είναι για όλα τα παιδιά, ακόμα και για αυτά που βρίσκονται πολύ μακριά και δεν έχουν νονούς. Έως τις 10 Απριλίου θα παραμείνουν ανοιχτά περίπτερα Unicef στην πλατεία Κοραή στο κέντρο, στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Μαρούσι, στο Πεδίον του Άρεως και στην πλατεία Κοραή & Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά. Εκεί θα βρείτε λαμπάδες (στα 10 ευρώ), κάρτες (6-9 ευρώ) και άλλα πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους.

Τη λαμπάδα σας μπορείτε ακόμα να τη συνοδέψετε με μία δωροεπιταγή-πρόσκληση στο θέατρο ή στο ζωολογικό κήπο. Παιδικές παραστάσεις όπως ”Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά” στο θέατρο Γκλόρια (τηλ. 2103609400), ”Το πολύχρωμο παραμύθι” στο θέατρο Φούρνος (τηλ. 2106460748), και ”Η κοιμωμένη ξύπνησε” στο θέατρο Πόρτα (τηλ. 2107711333), έχουν δεχθεί τις καλύτερες κριτικές και δε θα σας κοστίσουν πάνω από 14 ευρώ ανά εισιτήριο. Επίσης, μία επίσκεψη στον πλούσιο Αττικό ζωολογικό κήπο θα ενθουσιάσει τα μικρά σας. Το εισιτήριο εδώ είναι στα 8 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και 10 ευρώ για τους μεγαλύτερους.

Όσο κι αν τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε μία απόλυτα ψηφιακή εποχή, ένα ποδήλατο αποτελεί πάντα το ονειρικό δώρο. Η άνοιξη, σε συνδυασμό με το Πάσχα στο χωριό δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσουν τα παιδιά, αλλά και εσείς, τις βόλτες τους και να εξασκηθούν στη φύση. Όπως διαπιστώσαμε από το cyclist.gr ένα παιδικό ποδήλατο κυμαίνεται από 130 έως 250 ευρώ, ενώ για ένα κανονικό ποδήλατο πόλης οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ.

Αν πάλι το βαφτιστηράκι σας είναι ακόμα πολύ μικρό για να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, προτιμήστε ένα ανοιξιάτικο ρουχαλάκι ή φορμάκι, καθώς και μαλακές πάνινες κούκλες που θα τις έχει συνέχεια αγκαλιά στον ύπνο του/της. Η ανοιξιάτικη συλλογή των καταστημάτων Alouette για παιδιά από 1 έως 16 ετών θα σας ενθουσιάσει, ενώ στο ηλεκτρονικό κατάστημα paidorama.com βρήκαμε, μεταξύ άλλων, τις χειροποίητες, μαλακές κούκλες Peppa (από 10 έως 17 ευρώ) που μας άρεσαν πολύ.

Στα καταστήματα The Body Shop θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή με είδη δώρων για το Πάσχα σε τιμές που ξεκινούν από 20 ευρώ. Αφρόλουτρα, κολόνιες και κρέμες σώματος με απίθανα αρώματα θα χαροποιήσουν τόσο το μικρό βαφτιστηράκι σας που θα πλατσουρίζει στο αρωματικό του μπάνιο, όσο και τους μεγαλύτερους παραλήπτες που θα αφιερώσουν στον εαυτό τους λίγες στιγμές χαλάρωσης και περιποίησης.

Για μεγαλύτερους τώρα -βαφτιστήρια ή μη- ενδιαφέρουσες ιδέες πιο hi-tech δώρων βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα ouaou.gr. Μας άρεσαν πολύ τα φωτιζόμενα ηχεία που αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με τη μουσική που ακούτε, ενώ διαθέτουν κρυστάλλινο ήχο και ντιζαϊνάτο σχεδιασμό (στα 100 ευρώ το σετ των 2), αλλά και το σιντριβάνι fondue σοκολάτας (στα 76 ευρώ). Ακόμα, επισκεφτήκαμε το e-shop.gr, όπου βρήκαμε αμέτρητες προτάσεις δώρων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή hp photosmart m425 στα 100 ευρώ, αλλά και το Innovator mp3 player χωρητικότητας 2GB, στα 69 ευρώ.

Διαφορετική πρόταση δώρου, κατάλληλη όμως για μικρούς και μεγάλους, αποτελούν τα επιτραπέζια παιχνίδια. Στην Κάισσα θα βρείτε όλων των ειδών τα επιτραπέζια: Διασκεδαστικά, στρατηγικής, σύντομα ή χρονοβόρα για πολλούς ή για λίγους παίκτες, για... αρχάριους ή έμπειρους παίκτες. Οι τιμές τους κυμαίνονται περίπου απο τα 20 ευρώ ανά παιχνίδι και μπορούν να φθάσουν και τα 60-80 ευρώ εάν διαλέξετε κάτι αρκετά εξειδικευμένο. Εμείς ξεχωρίσαμε το ”Mensa”- ένα έξυπνο παιχνίδι για όλους- το οποίο θα βρείτε στην τιμή των 30 ευρώ.

Τέλος, ό,τι κι αν αποφασίσετε να δωρίσετε, για να είναι γλυκαμένο το Πάσχα σας, μην ξεχάσετε το παραδοσιακό σοκολατένιο αυγό. Στα ζαχαροπλαστεία Leonidas θα βρείτε αμέτρητες λαχταριστές πραλίνες-αυγουλάκια, σε συσκευασίες δώρων, αλλά και σοκολατένια αυγά με πολύχρωμες κορδέλες, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 25 ευρώ.

Καλές αγορές, λοιπόν, και καλό Πάσχα!

Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v