”Προσιτές” πολυτέλειες: Αγοράζοντας... χλιδή

Ο κόσμος είναι γεμάτος πανάκριβα αντικείμενα και είναι εύκολο να δαπανήσει κανείς ένα σωρό χρήματα για να αγοράσει το καλύτερο. Όμως κάποιες ”πολυτέλειες” δεν κοστίζουν και τόσο όσο θα μπορούσε να πιστέψει κανείς και εάν το καλοεξετάσετε, δεν απέχουν και πολύ από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.
”Προσιτές” πολυτέλειες: Αγοράζοντας... χλιδή

Ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σχεδόν ο,τιδήποτε εκτιμούν μια καλή αγορά, ιδίως όταν πρόκειται για μικρές απολαύσεις της ζωής. Αυτές οι ”προσιτές πολυτέλειες” είναι καλοφτιαγμένα, κομψά αντικείμενα που δεν χρειάζεται να κοστίζουν μια περιουσία.

Τηρουμένων των αναλογιών, αυτές οι προσιτές πολυτέλειες θα μπορούσαν να είναι μια καλή τηλεόραση, μια πολυθρόνα lazy boy, ένα τζακούζι, ένα τζάκι ή ακόμη και ένα σαββατοκύριακο σε έναν πολυτελή ξενώνα.

Τζάκι

Το τζάκι, αν και ως θερμαντικό μέσον έχει ξεπεραστεί κατά σειρά από τη σόμπα, το καλοριφέρ και το air condition, συγκαταλέγεται στα πλέον παραδοσιακά είδη πολυτελείας, εξ’ ου και η ρήση ”είναι από τζάκι”.

Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και σε μια σύντομη έρευνα αγοράς, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι και τόσο απρόσιτο όσο θα φανταζόταν κανείς, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η φύση της οικίας επιτρέπει την κατασκευή του.

Μια βαριά μαντεμένια εστία κοστίζει από 550 ευρώ, ενώ μαζί με την καμινάδα, την επένδυση και την τοποθέτηση, το κόστος για μια αξιοπρεπή κατασκευή ανέρχεται περί τα 2.000 ευρώ (sunfire - Δαβρής Χρήστος).

ΤV

Μια μεγάλη τηλεόραση, τουλάχιστον τη δεκαετία του ’90 αποτελούσε ”άπιαστο όνειρο”, τουλάχιστον για τους φανατικούς της δύναμης της εικόνας. Πλέον δεν είναι και τόσο άπιαστο, με μια τηλεόραση TFT-LCD υψηλής ευκρίνειας, 32 ιντσών, να μην κοστίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ.

Βρήκαμε στον Κωτσόβολο το μοντέλο TFT-LCD της Samsung στα 649 ευρώ, λίγο ακριβότερη από το βασικό μισθό.

Lazy Boy

Εάν έχετε εξασφαλίσει την μεγάλη TV, η ολοκλήρωση της ”πολυτελούς” τηλεθέασης απαιτεί και μια σούπερ-αναπαυτική πολυθρόνα.

Μια από τις καλύτερες του είδους είναι η πολυθρόνα τύπου Lazy Boy, όπως αυτή που έχει ο Τζόι στην τηλεοπτική σειρά ”Φιλαράκια” και κάνει θραύση στις ΗΠΑ.

Τη βρήκαμε στα ΕΝΤΟΣ της SATΟ -με δερμάτινη επένδυση, αποσπώμενη θέση για τα πόδια και θήκη για το τηλεκοντρόλ- με τιμή στα 180 ευρώ.

Υδρομασάζ

Στην επικρατούσα αντίληψη, ένα υδρομασάζ αποτελεί επίσης ”όνειρο θερινής νυκτός”, ιδίως για τις γυναίκες. Όμως, σύμφωνα με την έρευνά μας, αυτό οφείλεται περισσότερο στην αντίληψη που έχουμε για αυτό ως είδος πολυτελείας, παρά στην ίδια την τιμή του.

Ένα ατομικό υδρομασάζ, μαζί με την τοποθέτηση, δεν ξεπερνά σε κόστος τα 200 ευρώ, ενώ με ”επένδυση” 700 ευρώ εξασφαλίζετε υδρομασάζ 4x4 για 4 έως 6 άτομα. (Γαλεράκης Κατασκευαστική, Αιγάλεω, Ηρακλείτου 67, Τηλ: 210-5985547).

Αποδράσεις ”πολυτελείας”

Εάν θεωρήσουμε ότι η μεγαλύτερη πολυτέλεια στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής είναι πρωτίστως ο ελεύθερος χρόνος και ει δυνατόν, να συνδυάζεται με ονειρικά τοπία οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου καθίστανται αμέσως μια από τις μεγαλύτερες ”προσιτές πολυτέλειες”.

Όμως ακόμη και η χειμερινή διαμονή σε ξενώνες δεν χρειάζεται να υπερβαίνει τα 100 ευρώ την ημέρα, χωρίς η χαμηλότερη τιμή να σημαίνει και εκπτώσεις στις ανέσεις που τους συνοδεύουν, όπως το τζάκι, η θέα και τα θρυλικά πρωινά τους.

Ενδεικτικά, στη Λίμνη Πλαστήρα βρήκαμε τους ξενώνες ”Κατσαρός” με τιμές από 60 ευρώ ενώ στο Πήλιο, βρήκαμε το Αρχοντικό Αθανασάκη, στην Πορταριά, με τιμή στα 65 ευρώ την ημέρα.

Για μία πιο μακρινή απόδραση, η ιδανικότερη πρόταση είναι η Νέα Υόρκη. Τόσο το δολλάριο που πέφτει, όσο οι εκπτώσεις αυτή την περίοδο στο Big Apple, κάνουν τη Νέα Υόρκη έναν αρκετά προσιτό προορισμό στο εξωτερικό. Στο site της British Airways μπορείτε να βρείτε εισητήρια στα 470 ευρώ μετ’ επιστροφής, καθώς και πακέτα προσφορών με διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων που, μαζί με τα εισητήρια, κυμαίνονται στα 1.000 ευρώ για ένα πενταήμερο. Δεν ακούγεται άσχημο...

Ποτήρια κρασιού

Γνωρίζετε φυσικά ότι υπάρχουν ειδικά ποτήρια για να πίνει και κυρίως για να δοκιμάζει κανείς κρασί. Αν σας φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα απευθύνονται μόνο σε ειδήμονες και κυρίως σε... ευκατάστατους, απλώς κάνετε λάθος. Τα ποτήρια Riedel, είναι κοινά παραδεκτό ότι αποτελούν το ιδανικό σκεύος για το αγαπημένο σας κρασί. Αν και οι τιμές κινούνται σε υπολογίσιμο εύρος, η σειρά Riedel Wine διατίθεται στο www.wineshop.gr έναντι 20- 25 ευρώ.

Χαλάρωση και περιποίηση

Το λέμε συχνά, αλλά το κάνουμε σπάνια: Πόσα πιο χαλαρωτικά πράγματα μπορείτε να φανταστείτε από μια ημέρα περιποίησης και χαλάρωσης όπου διάφορα εξειδικευμένα χέρια παίρνουν το άγχος από την πλάτη σας με θεραπευτικό και/ ή χαλαρωτικό μασάζ, με αρωματοθεραπεία, περιποίηση προσώπου και αιθέρια έλαια. Στο Hilton Sport Academy (τηλ. 210 7257070-2) μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο προγράμματα των 150 λεπτών με το κόστος να κυμαίνεται από 170 έως 280 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v