Αγ. Βαλεντίνου: Δώρα με... συναίσθημα!

Η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου πλησιάζει και τα αγαπημένα σας πρόσωπα περιμένουν (;) την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης σας. Αν αυτή η σκέψη σας αγχώνει εμείς σας ετοιμάσαμε αμέτρητες ιδέες για να επιλέξετε.
Αγ. Βαλεντίνου: Δώρα με... συναίσθημα!

της Έλενας Μπούλια

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως ο θεσμός του Αγ. Βαλεντίνου είναι λίγο σαχλός, λίγο εκνευριστικός και λίγο ξεπερασμένος. Είναι επίσης γεγονός πως πρόκειται για έναν θεσμό που σκοπό έχει να συνεισφέρει στον υπερκαταναλωτισμό που θέλουν να μας επιβάλουν οι δημιουργοί του, δηλαδή τα καταστήματα με είδη δώρων, τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία.

Από την άλλη όμως είναι μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας. Όχι, δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε αυτό συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά μη μου πείτε ότι το έχετε κάνει πολλές φορές αυθόρμητα, μία άλλη τυχαία μέρα! Και επειδή είμαι σίγουρη πως όλοι νιώθετε ιδιαίτερα ευτυχείς όταν, αφού προσφέρετε στο έτερον ήμισυ ένα δώρο αγάπης, αυτός/ -ή σας ανταμείβει με ένα ζεστό χαμόγελο ευτυχίας, ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία.

Δεν χρειάζεται το δώρο που θα προσφέρουμε να είναι κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δαπανηρό, η πρωτοτυπία είναι το χαρακτηριστικό που συνήθως συγκινεί. Ακολούθως, η επιλογή του δώρου μας δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα. Η τεχνολογία, που ’κάνει θαύματα’, φρόντισε ώστε να μπορούμε να προμηθευτούμε δώρα με ένα ’κλικ’, από το γραφείο μας με μοναδικό αλλά απαραίτητο βοήθημα την πιστωτική μας κάρτα.

Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για εσάς, αφού επισκεφτήκαμε τους καλύτερους δικτυακούς τόπους για on-line, και όχι μόνο, αγορές και επιλέξαμε ανάμεσα σε εκατοντάδες τα πιο πρωτότυπα, ρομαντικά και value for money δώρα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Αυτά που βρήκαμε θα σας εκπλήξουν!

Ξεκινάμε με ιδέες από το site του ’baladeur’. Το Golden Memories Gift (στα 12 ευρώ) είναι ένα ιδιαίτερο πακέτο μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα βελούδινο τσαντάκι και μέσα σ’αυτό μία σκέψη! Ένα δικό σας μήνυμα αγάπης δηλαδή, το οποίο συνοδεύεται μάλιστα από ένα δώρο έκπληξη.

Αρκετά πρωτότυπο είναι το Cap ou pas cap? (18 ευρώ), ένα παιχνίδι για… τολμηρά ζευγάρια, αφού σας βοηθάει να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα με ένα ρομαντικό κερί και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σκοπό έχουν να σας κατευθύνουν στο maximum των αντοχών σας. Εσείς βάλτε το κρασί και αφήστε τις κάρτες ερωτήσεων και παροτρύνσεων να σας αποκαλύψουν για τους αγαπημένους σας αλήθειες που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε.

Αν πάλι είστε ένας πολυάσχολος άντρας και δεν βρίσκετε χρόνο να συνοδέψετε την αγαπημένη σας στον εορτασμό εκείνης της μέρας, θα τη συγκινήσει ιδιαίτερα το Shine and Glam Spa for a Lady (105 ευρώ), το οποίο σε μία ολόκληρη μέρα θα της προσφέρει Body Scrab, περιποίηση προσώπου, Sauna, Hammam, Jacuzzi και γυμναστική. Όλα αυτά στον υπέροχο χώρο ’Life Gallery Athens’, μέλος των ξενοδοχείων Μαμιδάκης, στην Εκάλη.

Αν ζηλέψατε και θέλετε και εσείς, υπάρχει και το Lovers Spa για δύο άτομα (169 ευρώ), που παρέχει μία ώρα εξωτικής απόδρασης για ερωτευμένα ζευγάρια με massage προσώπου και σώματος.

Η πιο περιπετειώδης πρότασή μας είναι το 60’ Athens Plane Surprise (για 2 ή 4 άτομα στα 300 ευρώ). Αυτό είναι ένα ιδανικό δώρο αν θέλετε να κάνετε μία ”σημαντική” ανακοίνωση κυριολεκτικά στον αέρα. Η πτήση διαρκεί μία ώρα πάνω από την Αθήνα, με μονοκινητήριο τύπου Piper Saratoga PA32, ενώ μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον πιλότο για ”εκπλήξεις” όπως μία προσγείωση ανάγκης που οι βέρες θα πέσουν από τα σωσίβια!

Τα δώρα που θα παραγγείλετε αποστέλλονται όπου εσείς επιθυμείτε μέσα σε 24 ώρες. Αν επιλέξετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή τραπεζική κατάθεση υπολογίστε επιπλέον 4 ευρώ, ενώ με αντικαταβολή προσθέστε άλλα 7,50 ευρώ).

Στο site του ’ouaou’, βρήκαμε εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μας άρεσαν τα Hip-Hop i-Pets (στα 30 ευρώ). Πρόκειται για ζωάκια-ηχεία που θα ενθουσιάσουν τους εργασιομανείς αγαπημένους σας αφού συνδέονται με τον υπολογιστή ή το i-Pod και λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής που έχει επιλεχθεί να παίζει.

Άλλο ένα δώρο που μας άρεσε εδώ ήταν το ’Ονόμασε ένα Τριαντάφυλλο’ (στα 36 ευρώ). Αν το ταίρι σας είναι fan της κηπουρικής αυτό είναι το κατάλληλο δώρο, αφού περιέχει σπόρους τριαντάφυλλων που μπορούν να φυτευτούν και έτσι να έχετε την προσωπική σας ποικιλία. Ακόμα αποστέλλεται μία κάρτα εγγραφής στην οποία καταχωρείτε στο τριαντάφυλλο το όνομα που εσείς θέλετε και αυτό με τη σειρά του αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων μητρώου των ρόδων και δημοσιεύεται στο αντίστοιχο περιοδικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Πραγματικά παντοτινό δώρο!

Παρόμοια ιδέα που μας άρεσε είναι αυτή του ’e-gadgets’, το ’Μαγικό Τριαντάφυλλο’ (15 ευρώ), στο οποίο μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα μήνυμα αγάπης και αυτό με τη χρήση ενός κουμπιού να αναπαραχθεί στο άτομο που θα το παραλάβει. Αρκετά πρωτοποριακό αν και όχι τόσο ρομαντικό.

Για τους πιο παραδοσιακούς από εσάς, υπάρχουν πάντα τα κοσμήματα, τα λουλούδια και τα σοκολατάκια. Ένα τέτοιο δώρο θα τα βρείτε στα καταστήματα, μπορείτε όμως να το παραγγείλετε και on-line. Και εδώ οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες.

Στην αλυσίδα folli follie έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα κοσμημάτων και αξεσουάρ με μοντέρνα σχέδια και χρώματα και special ιδέες για την ημέρα των ερωτευμένων. Ενώ η αλυσίδα Zolotas προσφέρει πιο κλασικές και επίσημες λύσεις για τους ερωτευμένους (Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 36 01 272 και Σταδίου 9, Αθήνα, 210 32 21 222). Για παραγγελίες από το διαδίκτυο, στο Golden Lobby θα βρείτε λαμπερές προτάσεις με εντυπωσιακά χειροποίητα κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι.

Αν το αμόρε σας βρίσκεται στο εξωτερικό, τα ανθοπωλεία με το σήμα της Interflora έχουν τη λύση για εσάς. Το ίδιo ισχύει και για τον διαδικτυακό τόπο Flower Net. Μαγευτικές επίσης συνθέσεις θα βρείτε στο Rose (Γούναρη 23 & Ιασωνίδου - Άνω Γλυφάδα τηλ.: 210.96.31.881 & 210.96.19.055). Προσέξτε όμως, το κάθε λουλούδι μεταφέρει το δικό του μήνυμα. Αποφύγετε να χαρίσετε γαρύφαλλα, γεράνια ή κίτρινα τριαντάφυλλα, αφού είναι συνυφασμένα με δυσάρεστα συναισθήματα. Προτιμήστε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό για την ημέρα εκείνη, όπως κόκκινα τριαντάφυλλα, ορχιδέες ή αμάραντους.

Αν η μέρα σας θέλετε να έχει γεύση γλυκιά δοκιμάστε τις λιχουδιές των ζαχαροπλαστείων Papagalino (Λεωφ. Πεντέλης 139, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 34 621, Γούναρη 113, Γλυφάδα, 210 96 90 380). Ρίξτε όμως μια ματιά και στα εκπληκτικά γλυκά στη Despina (Πατριάρχου Ιωακείμ 56, Κολωνάκι, 210 72 95 852, Μεσογείων 378, τηλ. 210 68 01 563). Μία επίσης ωραία ιδέα όμως είναι να στείλετε στους αγαπημένους σας σοκολατάκια από το ζαχαροπλαστείο Leonidas. Σκεφτείτε τη στιγμή που, πνιγμένοι στη δουλειά του γραφείου θα παραλάβουν, ένα πολυτελές κουτάκι με ονειρεμένες πραλίνες!

Τέλος, για εσάς που αναζητάτε κάτι πιο ποιοτικό, με έντονο πολιτιστικό στοιχείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει να κάνει τη δική του πρόταση. Μπορείτε λοιπόν να χαρίσετε ένα κόκκινο πορτοφολάκι-καρδιά της Έλενας Σύρακα ή κοσμήματα-δημιουργίες της Βάλλης Κοντίδη με την καρδιά να πρωταγωνιστεί σε μενταγιόν, βραχιόλια, σκουλαρίκια, μπρελόκ από ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες.

Αδύνατον να μη βρήκατε κάτι που θα συγκινήσει τον/ την αγαπημένο/ -η σας! Προμηθευτείτε το συντομότερο δυνατό το δώρo σας και… Happy Valentine’s Day!

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v