Άρωμα καλοκαιριού

Θαλασσινή αύρα, εξωτικά φρούτα, γλυκές μυρωδιές... Το καλοκαίρι, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη εποχή, έχει συνδεθεί με το άρωμά του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μια ολόκληρη κατηγορία αρωμάτων τιτλοφορείται ”καλοκαιρινά”. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε ορισμένα από αυτά, που θα φορέσουμε και το χειμώνα, για να παρατείνουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου.
Άρωμα καλοκαιριού

της Έφης Ρουτζάκη

Για μερικούς το καλοκαίρι τελειώνει, για άλλους τώρα αρχίζει και για πολλούς δεν τελειώνει ποτέ. Αλήθεια, τι είναι αυτό που σας πρωτοέρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη φράση άρωμα καλοκαιριού; Το άρωμα των φρούτων; Το άρωμα της θάλασσας; Ή το άρωμα κάποιου ”καλοκαιρινού” φαγητού;

Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν κάποιες μυρωδιές που όχι μόνο γεννούν αναμνήσεις ή εξιτάρουν τις αισθήσεις μας αλλά παραμένουν αναλοίωτες από το πέρασμα του χρόνου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το ρητό που λέει ”Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια”. Γιατί οι παλιοί κάτι παραπάνω ήξεραν από εμάς.

Το in2life έψαξε και προτείνει μερικά από τα ξεχωριστά -κατά την άποψή μας- αρώματα που εξιτάρουν τους άλλους και στη σκέψη μας παρατείνουν το καλοκαίρι για όλο το χρόνο.

DKNY Be Delicious

Το τελευταίο άρωμα της Donna Karan που κυκλοφόρησε το 2005 είναι εμπνευσμένο από την εγρήγορση και τη σκληρότητα που χρειάζεται κάποιος όταν ζει στη Νέα Υόρκη. Αλλωστε και το μπουκάλι που έχει το σχήμα μήλου προέρχεται από το Big Apple, το καφέ στο οποίο οι περισσότερο Νεοϋρκέζοι σταματούν για ένα γρήγορο ρόφημα. (Παρεπιπτόντως υπάρχει και αντίστοιχο στην Αθήνα).

Ο συνδυασμός πράσινου μήλου, κίτρου και κόκκων καφέ δεν απευθύνεται μόνο στις δυναμικές γυναίκες αλλά και στους άντρες που θέλουν να ξεχωρίζουν. Ένα ψέκασμα και είστε έτοιμοι να κατακτήσετε την πόλη στην οποία ζείτε -ανεξάρτητα από το ποιά είναι αυτή.

Ενδεικτική τιμή (100 ml): 65 ευρώ

Lacoste Pour Homme

Το ανδρικό άρωμα της Lacoste έχει γίνει συνώνυμο του κλασικού αλλά σπορ στυλ, που αποτελεί must για το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα grapefruit, περγαμόντου, κάρδαμου, κανέλας, βανίλιας και μήλου που συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης. Τα συστατικά του προσφέρουν μοναδική αίσθηση φρεσκάδας και θα κάνουν τους γύρω σας σίγουρα να σας προσέξουν.

Ενδεικτική τιμή (100 ml): 57 ευρώ

Burberry Brit

Το Burberry Brit αιχμαλωτίζει στο άρωμά του το στυλ του σύγχρονου άντρα. Περιλαμβάνοντας συστατικά από οριένταλ φυτά, προσφέρει ξεχωριστό άρωμα και πολλές φορές γεννά αναμνήσεις από τη σχολική εποχή. Το καλύτερο; Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση. Αλλωστε το πράσινο μανταρίνι, το τζίντζερ, το κάρδαμο και το άγριο τριαντάφυλλο που περιέχει είναι μερικά από τα συστατικά που ταιριάζουν απόλυτα με τον άντρα που επιλέγει στη ζωή του τα καλύτερα.

Ενδεικτική τιμή (100 ml): 65 ευρώ

Calvin Klein Obsession Night

Αν είστε από εκείνους που αναζητάτε μοναδικές εμπειρίες, τότε το Obsession Night του Calvin Klein είναι το ιδανικό άρωμα για εσάς. Πρόκειται για ένα άρωμα που ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος ενώ όσοι το δοκίμασαν δεν το αλλάζουν με τίποτα. Το άρωμά του, που έχει στοιχεία κάρδαμου, βανίλιας και δέρματος προσφέρει δυναμισμό ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν αφροδισιακό (!)

Ενδεικτική τιμή (125 ml): 59 ευρώ

Davidoff Cool Water

Η μοναδική φρεσκάδα της Cool Water έχει συμβάλλει ώστε η συγκεκριμένη κολόνια να κρατά πάνω από μία δεκαετία. Χάρη στην αίσθηση δροσιάς που αναδίδει, οι γυναίκες παραδίνονται στον άντρα που φορά την Cool Water χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρωτοεμφανιζόμενη το 1992, η Cool Water έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αρώματα χάρη στη μοναδική της αίσθηση και στην ικανότητά της να μας ταξιδεύει σε καλοκαιρινούς παραδείσους. Η μέντα, το κορίανδρο, το σανταλόξυλο και τα υπόλοιπα συστατικά της απευθύνονται σε κάθε τύπο άντρα. Εσείς δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε.

Ενδεικτική τιμή (125 ml): 61 ευρώ

Gianni Versace Dreamer

Ο οίκος Versace την τελευταία δεκαετία έχει μοναδικά και ιδιαίτερά αρώματα. Το Dreamer μπορεί να περιγραφεί ως ένα μίγμα άγριων και αρωματικών συστατικών καθώς περιέχει νότες πολύτιμων ξύλων, λεβάντα, μανταρίνι, γεράνι, γαρίφαλο, κέδρο και πολλά άλλα που σαγηνεύουν κάθε ζωντανό ον. Μυρίζοντάς το, θα συμφωνήσετε πως το όνομα του πάει γάντι: τα όνειρα δε θα μπορούσαν να έχουν άλλο άρωμα.

Ενδεικτική τιμή (100 ml): 70 ευρώ

Pasha de Cartier

Πρόκειται για μια καθαρά αρσενική κολόνια που εξακολουθεί να διατηρεί μια από τις πρώτες θέσεις στις επιλογές μας. Ο μοναδικός συνδυασμός από μανταρίνι, λεβάντα, θυμάρι, μέντα, κορίανδρο και πατσουλί προσδίδουν μια ξεχωριστή αίσθηση φρεσκάδας που αναζητά κάθε σύγχρονος άντρας.

Ενδεικτική τιμή (100 ml): 63 ευρώ

Για να αναδείξετε το άρωμά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και να παρατείνετε τη διάρκειά του, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές:

* Καταρχάς, μη ψεκάζετε ποτέ την κολόνια στα ρούχα σας (όπως οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε) αλλά εφαρμόστε τη στους καρπούς, στο πίσω μέρος των γονάτων σας (πριν ντυθείτε), στο στέρνο σας και πίσω από τα αυτιά σας.

* Διατηρείτε τόσο την κολόνια όσο και το άρωμά σας σε ξηρό και δροσερό σημείο, όπως σε συρτάρι, πλαστικό κουτί ή το ντουλαπάκι του μπάνιου.

* Αν αισθάνεστε ότι το άρωμά σας εξατμίζεται χωρίς να το καταλάβετε και θέλετε να παρατείνετε τη μυρωδιά του για πολλές ώρες, τότε προσθέστε στην περιποίησή σας το αφρόλουτρο ή το after shave της ίδιας σειράς.

* Τέλος, καλό θα είναι να διαθέτετε τρία περίπου διαφορετικά αρώματα έτσι ώστε να μην είστε ποτέ προβλέψιμοι αλλά και να μην συνδυάζουν οι γύρω σας μία συγκεκριμένη μυρωδιά με το άτομό σας. Άλλωστε, οι συχνές εναλλαγές αρωμάτων συμβάλλουν όχι μόνο στο να έχετε επιλογές ανάλογα με τον χρόνο και την περίσταση αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν ένα μοναδικό και διαφορετικό κάθε φορά στυλ.

Θα σας ”μυρίζονται από χιλιόμετρα”. Να είστε σίγουροι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v