Αύξηση των τιμών και στη Louis Vuitton φέρνει το κύμα ακρίβειας

Δεν μας έφτανε το δράμα μας, ήρθε κι αυτή η είδηση να μας αποτελειώσει: Ακριβότερα θα πωλούνται οι τσάντες της Louis Vuitton από σήμερα.
Αύξηση των τιμών και στη Louis Vuitton φέρνει το κύμα ακρίβειας
Μετά το σουβλάκι, άλλο ένα θύμα του κύματος ακρίβειας που σαρώνει τον πλανήτη αναμένεται σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters να είναι οι τσάντες Louis Vuitton, καθώς η εταιρεία δήλωσε την πρόθεσή της να ανεβάσει τις τιμές προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας ειδών πολυτελείας στην Κίνα δήλωσε στο Reuters ότι ο κορυφαίος οίκος μόδας προτίθεται να προχωρήσει σε ανατιμήσεις ήδη από σήμερα Τετάρτη 16/2, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη κατασκευής και μεταφοράς.

Η Louis Vuitton, η μεγαλύτερη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο, θα γίνει μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο που θα αυξήσει ευρέως τις τιμές φέτος για να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της καθώς το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη.

Οι αυξήσεις των τιμών θα εφαρμοστούν σε όλα τα καταστήματα Louis Vuitton παγκοσμίως, και θα αφορούν δερμάτινα είδη, αξεσουάρ μόδας και αρώματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας., χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος των αυξήσεων, πέρα από το ότι αυτές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το προϊόν.

«Η προσαρμογή της τιμής λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο κόστος παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τη μεταφορά καθώς και τον πληθωρισμό», ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη δήλωσή της.

Κάποιοι μπλόγκερ στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι η τιμή κάποιων μοντέλων τσαντών, όπως οι Capucines και Neverfull, που τώρα κοστίζουν 46.500 γουάν (περίπου 6.500€) και 12.000 γουάν (περίπου 1.500€) αντίστοιχα, θα αυξηθεί κατά 20% ή περισσότερο στην Κίνα, χωρίς να αναφέρουν πηγές.

Το PurseBop, ιστοσελίδα που παρακολουθεί την αγορά πολυτελών προϊόντων, ανέφερε πως υπάρχουν φήμες ότι η αύξηση θα ήταν μεταξύ περίπου 4% στο χαμηλότερο άκρο και 15-18% κατά μέσο όρο στο υψηλότερο άκρο.

Παρουσιάζοντας ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το 2021 για το τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών, του οποίου ηγούνται η Vuitton και η Dior, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του ομίλου LVMH Bernard Arnault δήλωσε τον Ιανουάριο ότι ο όμιλος είχε αρκετό περιθώριο να αυξήσει τις τιμές σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, αλλά θα πρέπει να είναι αυτό να γίνει «εντός λογικών πλαισίων».

Αυξήσεις, πάντως, έχουν παρατηρηθεί στις τιμές των ειδών πολυτελείας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσεις. Η Chanel για παράδειγμα αύξησε τρεις φορές τις τιμές των τσαντών της μέσα στο 2021, με την δημοφιλή τσάντα Classic Flap να πωλείται αυτή τη στιγμή για περίπου 7.200€, δηλαδή κατά 60% ή 2.600€ περισσότερα απ’ ό,τι το 2019.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v