Επανέρχεται το click away στα μαγαζιά στην Αττική

Στο κόκκινο μπαίνει από αύριο Σάββατο 30/1 η Αττική, με το click away να επανέρχεται στα καταστήματα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει στις 21.00.
Επανέρχεται το click away στα μαγαζιά στην Αττική
Δεν επιβεβαιώθηκαν ευτυχώς οι φήμες που ήθελαν την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 18.00 το απόγευμα. Μετά την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή 29/1 το απόγευμα, ανακοινώθηκε αυστηροποίηση των μέτρων για τις κόκκινες περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον η Αττική.

Στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μόνο το Γυμνάσια, με τα Λύκεια να συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση. Στην υπόλοιπη χώρα θα ανοίξουν κανονικά και τα Λύκεια.

Στις αγορές επανέρχεται στην Αττική, όπως και στις άλλες κόκκινες περιοχές το click away (κάνεις online παραγγελία, σου έρχεται sms ή email για την ώρα παραλαβής, πηγαίνεις και παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα) ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης και για τα βιβλιοπωλεία ισχύει το click inside, που σημαίνει ότι μπορείς μεν να μπεις μέσα στο κατάστημα, μόνο όμως αφού έχεις κλείσει ραντεβού για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Διατηρείται επίσης, όπως πιθανότατα μαντεύεις, η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Κανονικά με ραντεβού θα λειτουργούν κομμωτήρια, μανικιούρ-πεντικιούρ και ΚΤΕΟ. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ξανακλείνουν στις κόκκινες περιοχές, μένουν ανοιχτά στην υπόλοιπη χώρα.

Για το click away ισχύουν τα εξής:

- Έναρξη λειτουργίας από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
- Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κλειστά.
- Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8μ.μ.
- Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και παραλαβή από έναν πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
- Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.
- Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ - Χρονικό διάστημα παραλαβής.
- Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).
- Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα
προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Για το click inside (ρούχα, παπούτσια, βιβλιοχαρτοπωλεία) οι κανόνες έχουν ως εξής:

- Έναρξη λειτουργίας από Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
- Κυριακή 31 Ιανουαρίου κλειστά.
- Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8 μ.μ
- Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής.
- Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει στον πελάτη μήνυμα (SMS ή email) με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.
- Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.
- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.
- Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.
- Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πελατών εντός των καταστημάτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v