Στο τραπέζι ξανά το click away για τις αγορές

Ανήσυχη εμφανίζεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας και συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως.
Στο τραπέζι ξανά το click away για τις αγορές
Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές και ιδιαίτερα στην Αττική.

Επί τάπητος θα τεθεί η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και το ενδεχόμενο αλλαγής λειτουργίας στο λιανεμπόριο.

«Η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε  στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον στην Αττική, αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Σύψας. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα «είμαστε οριακά στο πορτοκαλί και ότι αύριο ενδεχομένως θα περάσουμε στο κόκκινο και όταν μπούμε στο κόκκινο αυτά τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα", σημειώνοντας σχετικά με την αγορά πως "όταν μπαίνουμε στο κόκκινο αυτόματα μεταφερόμαστε στο click away".

Τέλος, ανέφερε πως η μετάλλαξη του κορωνοιού βρίσκεται παντού στην Ελλάδα και ότι υπάρχει δίκτυο παρακολούθησης και εντοπισμού του συγκεκριμένου στελέχους.

Με πληροφορίες από Skai.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v