Όλοι οι κανόνες για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα

Κανονικά, χωρίς click away, ανοίγουν τα μαγαζιά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αλλά με sms και χρονικό περιθώριο δύο ωρών για αγορές. Δείτε όλους τους κανόνες.
Όλοι οι κανόνες για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα
Φημολογούταν για μέρες, ανακοινώθηκε μόλις: Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει και πάλι το λιανεμπόριο, όπως και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα malls και τα ΚΤΕΟ.

Πριν προλάβεις να χαρείς πολύ, να πούμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 εξακολουθεί να ισχύει, και δεν μετακινείται στις 22.00 όπως αναμενόταν, ενώ για κάθε έξοδο που σχετίζεται με αγορές ή υπηρεσίες κομμωτηρίων, αισθητικής και ΚΤΕΟ έχεις περιθώριο δύο ωρών να πας και να επιστρέψεις από τη στιγμή που θα στείλεις το sms, το οποίο θα είναι το 2.

Στις κόκκινες περιοχές, που βρίσκονται σε καθεστώς σκληρού λοκντάουν, ισχύει και πάλι το click away, όπως εφαρμόστηκε και τον Δεκέμβριο. Στις υπόλοιπες, τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς click away, αλλά με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων πελατών ανά τετραγωνικό.

Συγκεκριμένα, για τα καταστήματα αυτός είναι τέσσερα άτομα για έως 100 τ.μ., και για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως). Για τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά και τα outlets, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Στα ταμεία είναι υποχρεωτική η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των πελατών.

Στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού, τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Οι μάσκες εννοείται παραμένουν υποχρεωτικές παντού, για πελάτες και εργαζομένους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται στο 7.00-20.00, δεν είναι όμως δεσμευτικό για τις επιχειρήσεις, ενώ δίνεται και η δυνατότητα λειτουργίας τόσο για τα καταστήματα όσο και για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, επίσης προαιρετικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v