Black Friday 2020: Τι να προσέξεις φέτος και πώς να ψωνίσεις με ασφάλεια

Πολύτιμες συμβουλές και μικρά μυστικά για να βγούμε όλοι κερδισμένοι (και ασφαλείς) από την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου.
Black Friday 2020: Τι να προσέξεις φέτος και πώς να ψωνίσεις με ασφάλεια
Η Black Friday, που φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου, βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από την πόρτα μας, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις εκπτώσεις που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Για την ακρίβεια λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αρκετά καταστήματα είτε θα είναι κλειστά ή θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές ακολουθώντας συγκεκριμένα και πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας. Η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται για τις φετινές προσφορές μπορεί να μας βρει προετοιμασμένους και “ετοιμοπόλεμους”, αρκεί να οργανωθούμε σωστά και να κινηθούμε με σύνεση και προσοχή.

1. Αποφύγετε τον συνωστισμό

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο λιανικό εμπόριο τους τελευταίους μήνες προστάζουν την αποφυγή του έντονου συνωστισμού, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού και αυξημένης συγκέντρωσης καταναλωτών σε ένα σημείο. Σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργήσει και η εκπτωτική περίοδος της φετινής Black Friday, η οποία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ξεκινάει μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη. Στην χώρα μας άλλωστε, εάν το λιανικό εμπόριο παραμείνει ανοιχτό και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν μέσω των φυσικών καταστημάτων τους, μια σειρά από υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα ακολουθηθούν, όπως γίνεται και όλο αυτό το διάστημα. Έτσι πριν επιχειρήσετε μια βόλτα στην αγορά θα ήταν πρόσφορο να ανατρέξετε στα εκάστοτε μέτρα προστασίας που είναι σε ισχύ, για να ενημερωθείτε για το εάν τα καταστήματα που σας αφορούν είναι ανοιχτά, πόσο κόσμο εξυπηρετούν αλλά και ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας τους. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε καταστήματα με ασφάλεια και να αποφύγετε τις ουρές ή τις ώρες και ημέρες αιχμής.

2. Καλύτερες προσφορές online

Black Friday σημαίνει εκπτώσεις και προσφορές και φέτος, με την υπάρχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τα καταστήματα παρουσιάζονται πρόθυμα να κατεβάσουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές τους. Για να αποφύγουν μάλιστα στον συνωστισμό στα φυσικά τους καταστήματα, μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε special offers και καλύτερες προσφορές στα online καταστήματά τους, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο όσους επιλέγουν να προχωρήσουν σε ψηφιακές αγορές. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές και κερδίζουν καλύτερες εκπτώσεις και παραμένουν πιο ασφαλείς, προχωρώντας σε αγορές μέσα από την άνεση του καναπέ τους. Πολύ σημαντικό ρόλο ωστόσο θα διαδραματίσει και το κατά πόσο θα έχετε πραγματοποιήσει μια σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις Black Friday 2020 προσφορές που σας ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο, να συγκρίνετε τιμές και να επιλέξετε τις πραγματικά πιο συμφέρουσες προσφορές για εσάς.


Πηγή: Artem Beliaikin - Unsplash

3. Βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνετε

Φέτος θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε και να αποκτήσετε προϊόντα και υπηρεσίες που ψάχνετε, στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς. Πώς θα το πετύχετε; Εάν ξεκινήσετε να ψωνίζετε νωρίς, αντί να περιμένετε την τελευταία ημέρα των εκπτώσεων, τότε οι πιθανότητες να βρείτε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν αυξάνονται δραματικά. Κάνοντας μια έξυπνη περιήγηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τις προσφορές που τρέχουν ήδη από γνωστές αλυσίδες καταστημάτων όπως Public, Κωτσόβολος, Media Markt, Praktiker ή Jysk, και να κάνετε μια εγγραφή στο newsletter τους ώστε να ενημερωθείτε αμέσως μόλις ξεκινήσουν οι εκπτώσεις. Μην περιμένετε να περάσουν οι μέρες, γιατί είναι πολύ πιθανόν – ειδικά φέτος που θα στραφεί πολύς κόσμος στις online αγορές – τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν να εξαντληθούν πολύ γρήγορα.

4. Μην εμπιστεύεστε τον καθένα

Η στροφή στο ψηφιακό εμπόριο έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για διαδικτυακές απάτες και συνεπώς η ασφαλής πλοήγηση και διεκπεραίωση συναλλαγών παραμένει και για την Black Friday το ζητούμενο. Πριν αγοράσετε κάτι online βεβαιωθείτε πως έχει επισκεφθεί κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν έχετε πέσει θύμα απάτης. Όταν τοποθετείτε τα στοιχεία της κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πως βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πως δεν υποκλέπτει κάποιος τα προσωπικά σας στοιχεία. Ακόμη και εάν επιλέξετε να πληρώσετε με αντικαταβολή, μόλις παραλάβετε αυτό που έχετε αγοράσει, ανοίξτε τη συσκευασία και ελέγξτε ότι βρίσκονται όλα μέσα ή πως δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, πριν πληρώσετε τη μεταφορική εταιρία.

Η Black Friday 2020 θα είναι και φέτος μια μεγάλη γιορτή γεμάτη εκπτώσεις και ειδικές προσφορές. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει κατά πολύ το λιανικό εμπόριο και οι εκπτώσεις πλέον να μην θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στους καταναλωτές που και φέτος μπορούν – και οφείλουν – να είναι πλήρως ενημερωμένοι, να προχωρήσουν σε έρευνα αγοράς και να προμηθευτούν προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά έχουν ανάγκη στη πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς, παραμένοντας ασφαλείς και υγιείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v