ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Πότε έρχεται η Black Friday

Για «πολύ μεγάλες εκπτώσεις» φέτος κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Δείτε πότε πέφτει η Black Friday, και τι να περιμένουμε.

Πότε έρχεται η Black Friday

Πολύ ενδιαφέρουσες εκπτώσεις υπόσχεται να φέρει για μια ακόμα χρονιά η Black Friday, που έρχεται φέτος στις 27 Νοεμβρίου. Ειδικά για μια χρονιά όπως η φετινή, η μεγάλη… Παρασκευή των εκπτώσεων, αναμένεται να φέρει ανάσα και για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, που βλέπουν την αγορά να παραμένει ανησυχητικά στάσιμη λόγω της πανδημίας και των μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Παραδοσιακά, η Black Friday είναι η μέρα των μεγάλων εκπτώσεων (μεγάλων εννοώντας μέχρι και μείον 75%) που ακολουθεί το αμερικανικό Thanksgiving, την τέταρτη Πέμπτη δηλαδή του Νοεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια, ο θεσμός της Black Friday έχει έρθει και στην Ελλάδα, δεχόμενος ωστόσο μπόλικη κριτική σχετικά με τα ποσοστά των εκπτώσεων, που δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το ίδιο εντυπωσιακά ή πραγματικά με εκείνα του εξωτερικού.

Για την επερχόμενη Black Friday μίλησε στην ert.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ε.Σ.Α. έβλεπε από την αρχή με θετικό μάτι και στήριζε τον θεσμό αυτό. Έχουμε πάντα μια επιφύλαξη την οποία εκφράζουμε και σιγά σιγά βλέπουμε να βελτιώνεται η κατάσταση, δηλαδή να μην ξεχειλώνει, γιατί όσο ξεχειλώνει αδυνατίζει και η σημασία του και το καλό που κάνει στο εμπόριο. Κι όταν λέμε ξεχειλώνει εννοούμε να μη γίνει εβδομάδα, μήνας, ή οτιδήποτε.

»Κατά τα λοιπά, όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους εκεί, γιατί και ερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και διανύουμε μια δυσκολότερη. Τα στοιχεία είναι δραματικά, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα. Η Black Friday είναι μια μεγάλη ελπίδα για όλους.

»Αυτό που ως Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θα θέλαμε να πούμε στους συναδέλφους μας είναι να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη συγκεκριμένη ημέρα, να μην ξεκινήσουν νωρίτερα κι αδυνατίσει ο θεσμός και να δώσουν όσο περισσότερο μπορούν μεγαλύτερες εκπτώσεις στο καταναλωτικό κοινό που το έχει μεγάλη ανάγκη. Να κάνουν πραγματικές, μεγάλες προσφορές, αυτό τους λέμε. Κι αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει και τους καταναλωτές και τους εμπόρους.

»Από την άλλη πλευρά αυτό γίνεται, είναι κάτι που στην παρούσα κατάσταση μπορεί να διασφαλιστεί, γιατί είναι τέτοια η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που είμαι βέβαιος ότι θα δώσουνε όχι απλώς μεγάλες εκπτώσεις, αλλά εντυπωσιακές εκπτώσεις. Προσδοκούμε η μέρα αυτή να γίνει μια μέρα γιορτής για το εμπόριο, μια μέρα γιορτής και για τους εμπόρους και για τους καταναλωτές.

»Οι εμπορικές επιχειρήσεις όπως γνωρίζω έχουν ήδη προετοιμαστεί κι έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις για να στηρίξουν και να προωθήσουν αυτή την ενέργεια. Γνωρίζω επίσης ότι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν εφοδιαστεί με μεγάλα αποθέματα ώστε να μπορέσουν να δώσουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις.

»Από εκεί και πέρα η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι και οι συνθήκες με τα νέα μέτρα για τον covid-19 είναι που θα καθορίσει σε ένα βαθμό και το εγχείρημα. Μακάρι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να βγει έξω και η Black Friday να γίνει αφορμή αναζωογόνησης του εμπορίου, πάντα με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον ιό».

Πηγή: Ert.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Γιατί η ζωή επιμένει να μου δίνει μαθήματα που δεν έχω καμιά διάθεση να μάθω;"

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1893 - Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2