ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Μάσκες με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας

Πρωτότυπες μάσκες με σχέδια εμπνευσμένα από την πολιτιστική μας κληρονομιά θα διαθέτει στα Πωλητήριά του το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Μάσκες με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων δίνει χρώμα και… πολιτισμό στις κάπως ξενέρωτες χειρουργικές μάσκες που υποχρεούμαστε να φοράμε.

Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει η πανδημία του Covid-19, έφεραν στην καθημερινότητά μας τις μάσκες προστασίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό ακόμη θα χρειαστεί να κυκλοφορούμε φορώντας τις. Όμως, δεν είναι απαραίτητο η μάσκα να παραπέμπει σε κλινική εικόνα».

Οι μάσκες αυτές διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ στο κοινό που επισκέπτεται τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και online.

Το κόστος τους ανέρχεται στα 5€.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα σχέδια:

 - Σχέδιο εμπνευσμένο από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα 8ος-7ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας).- Σχέδιο εμπνευσμένο από τον Δίσκο της Φαιστού 1700-1550 π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).- Πρωτοβυζαντινό ψηφιδωτό δάπεδο με πάπιες Αρχές 6ου αιώνα μ.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών).​- Σχέδιο εμπνευσμένο από κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια 2700-2300 π.Χ.- «Περίαπτο των Μελισσών» Μινωικό χρυσό κόσμημα, 18ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η μόνη δικαιολογία του Θεού είναι ότι δεν υπάρχει."

Σταντάλ, Γάλλος συγγραφέας

  • 1926 - Ο Τζον Λόγκι Μπερντ επιδεικνύει για πρώτη φορά την τηλεόραση.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2