Πώς θα κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό

Το καλοκαίρι οι τετράποδοι φίλοι μας ταλαιπωρούνται από την υπερβολική ζέστη. Δείτε πώς θα τους κρατήσετε δροσερούς και ευτυχισμένους.
Πώς θα κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό
Πώς θα σας φαινόταν αν εν μέσω καύσωνα κυκλοφορούσατε με μια ολόσωμη γούνα και κάνατε όλες σας τις καθημερινές δουλειές με αυτήν; Σίγουρα όχι άνετα. Έτσι λοιπόν και οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται επειγόντως ανάσες… δροσιάς για να μην πάθουν θερμοπληξία το καλοκαιρί.

Δείτε πώς θα τους τις παρέχετε.

* Φροντίστε να παραμένει συνεχώς «ενυδατωμένος» στο σπίτι. Πώς θα το κάνετε αυτό; Προφανώς, έχοντας ανά πάσα στιγμή γεμάτο το μπολ με το νερό του. Αν δείτε ότι το αδειάζει γρήγορα, προμηθευτείτε ένα μεγαλύτερο και έχετε πάντα το νου σας σε αυτό, ιδιαίτερα τις πολύ ζεστές ημέρες. Ιδανικά βάλτε του μέσα και μερικά παγάκια

* Δώστε του ένα μέρος στο οποίο να μπορεί να κάνει το… μπανάκι του. Μια φουσκωτή πισίνα ή μια λεκάνη είναι καλές λύσεις για τετράποδη δροσιά.

* Δροσίστε την κοιλιά του. Οι σκύλοι λατρεύουν να νοιώθουν δροσερή την περιοχή της κοιλιάς τους, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αν δεν έχετε δροσερό πάτωμα ή ο σκύλος σας είναι σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να βρέξετε μια μεγάλη πετσέτα και να την απλώσετε στο έδαφος προσφέροντάς του ένα κρεββάτι… δροσιάς.

* Έχετε πάντα μαζί σας νερό στις βόλτες. Αν ο σκύλος σας λαχανιάζει ή επιβραδύνει αισθητά στην βόλτα, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται επειγόντως νερό. Φροντίστε λοιπόν σε κάθε του βόλτα να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και ένα μικρό μπολάκι.

* Τις πολύ ζεστές ημέρες, προσπαθήστε να τον έχετε μέσα στο σπίτι αν γίνεται με κλιματισμό. Όταν υπάρχει πολύ υγρασία στην ατμόσφαιρα, ο σκύλος δυσκολεύεται να αποβάλει την θερμότητα μέσω του λαχανιάσματος. Γι’ αυτό ο κλιματισμός θα τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα.

* Αν ο σκύλος σας μένει εκτός σπιτιού, εξασφαλίστε ότι έχει τον επαρκή ίσκιο (σπιτάκι, τέντα) που θα τον προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου.

* Στα καταστήματα με είδη για κατοικίδια θα βρείτε ειδικά μαξιλαράκια- κρεβάτια τα οποία είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να απορροφούν και να αποβάλλουν τη θερμότητα από το σώμα του. Προτιμήστε τα τους καλοκαιρινούς μήνες.

* Koυρέψτε τον. Το καλοκαιρινό κούρεμα – όχι χρέους – είναι απαραίτητο για σκύλους με πυκνό και μακρύ τρίχωμα. Αποφύγετε παρ’ όλα αυτά το ξύρισμα, καθώς έτσι το δέρμα του εκτίθεται σε ηλιακά εγκαύματα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v