Φυλάκιση και βαριά πρόστιμα για κακοποίηση ζώων

Δυο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ για όσους κακοποιούν ζώα ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.
Φυλάκιση και βαριά πρόστιμα για κακοποίηση ζώων
Με αφορμή την αύξηση περιστατικών κακοποίησης ζώων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών τόσο για την κακομεταχείριση όσο και για την έλλειψη απαιτούμενης φροντίδας των ζώων. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο κ. Κικίλιας ζήτησε ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v