Ο «χρυσός» δεκάλογος του… χρυσόψαρου

Πώς θα πρέπει να καθαρίζουμε τη γυάλα; Κάθε πότε πρέπει να το ταΐζουμε και τι θα πρέπει να αποφεύγουμε; Απαντήσεις από ένα… χρυσόψαρο.
Ο «χρυσός» δεκάλογος του… χρυσόψαρου
της Αντωνίας Γαρυφάλου (*)

Αν μιλούσε το χρυσόψαρό μας... τί θα μας έλεγε;

Σίγουρα όλοι όσοι έχετε ψαράκια θα αναρωτιέστε ποιά είναι η καλύτερη φροντίδα γι'αυτά. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα βασικά βήματα από στόματος... χρυσόψαρου:

“Είμαι ένα μικρό χρυσόψαρο και είμαι πολύ χαρούμενο όταν με προσέχετε! Επειδή είμαι λίγο ευαίσθητο θέλω να σας παρακαλέσω για μερικά πράγματα:

*Να μου αλλάζετε το νερό της γυάλας μου κάθε 5 μέρες γιατί μου αρέσει το φρέσκο νεράκι.Εάν μου πάρετε ενυδρειάκι με φίλτρο να μου αλλάζετε το 1/3 του νερού 1 φορά το μήνα.

* Επειδή το νερό της βρύσης είναι λίγο κρύο και παθαίνω κι εγώ ό,τι και εσείς όταν κάνετε μπάνιο με κρύο νερό ξαφνικά στο ντους, σας παρακαλώ να το αφήνετε περίπου μισή μέρα σε μία κανάτα και μετά να κάνετε την αλλαγή.

* Να μου βάζετε πάντα αντιχλώριο σε κάθε αλλαγή νερού γιατί το νεράκι έχει μέσα χλώριο και χημικά που βλάπτουν το δέρμα μου και κάνουν κακό στην υγεία μου!

* Να με μεταγγίζετε μαζί με λιγάκι νερό κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της γυαλίτσας μου.

* Μη με τρομάζετε χτυπώντας τη γυάλα μου ,βουτώντας τα χέρια σας στο νερό ή χτυπώντας δυνατά αντικείμενα γύρω μου γιατί μπορεί να πάθει η καρδιά μου.

Μην πλένετε τη γυάλα/ενυδρειάκι μου με απορρυπαντικά γιατί μπορεί να πάθω δηλητηρίαση. Πλένετε το σπίτι μου μόνο με ζεστό νερό!

* Να με ταΐζετε μία φορά τη μέρα και από πολύ λίγο γιατί είμαι “λιχούδικο” και όσο και αν μου ρίχνετε μπορώ να το φάω μέχρι να...σκάσω!

* Μη βάζετε στη γυάλα μου διακοσμητικά που βρίσκεται από το φυσικό περιβάλλον γιατί μεταφέρουν ασθένειες και μικρόβια που μπορεί να με κάνουν να αρρωστήσω.

* Σε περίπτωση που παρουσιάσω οποιαδήποτε αλλαγή στην κίνησή μου ή στο σώμα μου να συμβουλευτείτε αμέσως το Pet Shop Snoopy (210-2778818)

* Να θυμάστε ότι μπορώ να σας αναγνωρίζω γι'αυτό κάθε φορά που περνάτε μπροστά από τη γυάλα μου να με χαιρετάτε!

Σας ευχαριστώ πολύ! Το ψαράκι σας.”

(*) Η κ. Γαρυφάλου είναι ιδιοκτήτρια του Pet Shop Snoopy.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v