10 άγνωστες ράτσες σκύλων που αξίζει να γνωρίσουμε

Έχετε δει Καυκασιανό ποιμενικό; Τσεχοσλοβάκικο λύκο; Μήπως σας λέει κάτι το Χόβαβαρτ; Δέκα σχετικά άγνωστες, όμως πανέμορφες, ράτσες σκύλων που αξίζει να γνωρίσετε.
10 άγνωστες ράτσες σκύλων που αξίζει να γνωρίσουμε
Υπάρχουν ράτσες σκύλων τις οποίες δεν βλέπουμε καθημερινά στον δρόμο και δεν θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλείς στους λάτρεις των κατοικιδίων. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τις ανακαλύψουμε, έστω και αν στην Ελλάδα τουλάχιστον, σπανίζουν.

Δείτε παρακάτω δέκα αξιολάτρευτες και λιγότερο γνωστές ράτσες σκύλων που θα σας κάνουν να εύχεστε να τις είχατε αυτή τη στιγμή δίπλα σας.

Appenzeller Sennenhunde

Ανήκει στην ίδια φυλή με εκείνη των σκύλων Αγίου Βερνάρδου με τη διαφορά ότι έχει πιο κοντές τρίχες. Είναι πολύ φιλικός με τα παιδιά και τρελαίνεται για τρέξιμο. Αν είστε fit τύπος, θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας.

Ποιμενικός Bergamasco

Αν ο… Bob Marley ήταν σκύλος τότε θα ήταν αυτή η ράτσα ποιμενικού, το τρίχωμα της οποίας είναι σε τζίβες! Ο Bergamasco είναι πανέξυπνος και απίστευτα φιλικός με τους ανθρώπους, ενώ είναι ιδανικός στην φύλαξη ζώων.

Bracco Italiano

Ψάχνετε κάτι μεταξύ λαγωνικού και beagle; Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο. Ο πανέμορφος αυτός σκύλος είναι αθλητικός, χαδιάρης και έξυπνος. Δύσκολα θα αντισταθείτε στο να τον αγαπήσετε.

Καυκασιανός Ovcharka

Αν δεν ζείτε στα βουνά του Καυκάσου, από όπου κατάγεται αυτός ο «σκυλοκηνυγός ρωσικών αρκούδων» και δεν χρειάζεστε προστασία από αρκούδες ή λύκους, τότε πιθανότατα ο Ovcharka να μην ταιριάζει στην καθημερινότητά σας. Όμως αυτό δεν αφαιρεί πόντους από την γοητεία του.

Τσεχοσλοβάκικο Λυκόσκυλο

Λύκος που μοιάζει με σκύλο ή σκύλος που μοιάζει με λύκο; Πρόκειται για μια καινούργια ράτσα, η οποία πιθανώς να δημιουργήθηκε από λάτρεις του φανταστικού οι οποίοι ήθελαν ένα σκύλο που να θυμίζει τους λύκους του Game of Thrones! Παραδόξως, μοιάζουν αρκετά σε αυτούς τους λύκους όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, αφού είναι πιστοί όσο λίγες ράτσες και ήρεμοι εφ’ όσον εκπαιδευτούν σωστά.

Χόβαβαρτ

Μοιάζει αρκετά με Golden Retriever σε συνδυασμό με τα χρώματα ενός Rottweiler. Η ράτσα αυτή υπάρχει εδώ και αιώνες και παρά λίγο να εξαφανιστεί κάπου στον 13ο αιώνα. Έχουν γαλήνιο χαρακτήρα και είναι εξαιρετικοί φύλακες.

Kai Ken

Οι ιαπωνικές ράτσες είναι εντυπωσιακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτός εδώ ο σπάνιος σκύλος, ο οποίος λατρεύει να μένει μέσα στο σπίτι.

Lapphund Σουηδίας

Υπάρχουν μόλις 1200 τέτοια σκυλιά στον κόσμο, με ελάχιστα από αυτά να έχουν ξεπεράσει τα σουηδικά σύνορα. Χρησιμοποιούνται ως φύλακες, κυνηγοί, αλλά και τσοπανόσκυλα. Εν ολίγοις, τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Wirehaired Vizsla

Η μετενσάρκωση του Sir Arthur Conan Doyle σε… σκύλο είναι μια άκρως ευαίσθητη και ευγενική ράτσα, οι οποία το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καπέλο του Sherlock για να ολοκληρώσει τη γοητεία της.

Kooikerhondje

Ο Rembrandt τα έχει ζωγραφίσει σε πάρα πολλούς πίνακές του που σημαίνει ότι ζούσαν στην Ολλανδία από πολύ παλιά. Τα Kooikerhondje είναι χαρούμενα, αγαθά, φιλικά, ήσυχα, συμπεριφέρονται καλά και είναι πανέξυπνα. Μπόνους: Το εξωτερικό των αυτιών τους κοσμούν μαύρες τρίχες οι οποίες φαίνονται σαν να φορούν σκουλαρίκια.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v