Ελεύθερος ο νέος Λουκάνικος!

Ο αδέσποτος σκυλάκος που γάβγισε σε εκπροσώπους της Τρόικα και απειλούνταν με ευθανασία, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια.
Ελεύθερος ο νέος Λουκάνικος!
Μετά τον Λουκάνικο που συνόδευε τους διαδηλωτές σε κάθε πορεία, η Αθήνα έχει τον καινούριο αγαπημένο της σκύλο. Το όνομά του είναι Ρούμπι, και μόλις γλίτωσε την ευθανασία –στην απειλή της οποίας ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Από σήμερα επέστρεψε στο πόστο του, στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος –αν και το Υπουργείο Εξωτερικών, συγκεκριμένα, δείχνει να είναι το αγαπημένο του σημείο.

Ο Ρούμπι, που έδειξε μαζί με την παρέα του, άλλα αδέσποτα σκυλάκια, τα… δόντια του στην Τρόικα, γρυλίζοντας και γαβγίζοντας το κλιμάκιο των εκπροσώπων της κατά την τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα, συνελήφθη για επιθετικότητα και οδηγήθηκε στο καταφύγιο “Αστική Πανίδα” στα Μέγαρα. Η κατάληξη του θα ήταν η ευθανασία.

Όμως, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και τον απλό κόσμο, ο δήμος Αθηναίων υποχρεώθηκε να αποφασίσει την άμεση απελευθέρωση του σκυλιού από το καταφύγιο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε, μάλιστα, και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, τον οποίο κατηγόρησαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων ότι έδωσε την έγκριση για τη σύλληψη, γράφοντας στο twitter της Δημαρχίας: «Σκυλιά που δαγκώνουν πρέπει να παρακολουθούνται επί δεκαπενθήμερο. Αν είναι καλά επιστρέφουν στην πόλη. Αυτό προβλέπει ο νόμος», ενώ λίγη ώρα αργότερα έγραψε «Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του 5μελούς συμβουλίου του προγράμματος, θα επιστρέψουν στην πόλη, όπως προβλέπεται από τον νόμο».

Πηγές: News.gr και iefimerida.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v