Βρέθηκε η γηραιότερη γάτα… με δύο πρόσωπα!

Οι εφτά ψυχές και τα δώδεκα χρόνια της δεν την καθιστούν κάτι το ιδιαίτερο. Αν συνδυάσουμε όμως τα παραπάνω με τα δύο πρόσωπα, τα τρία μάτια και τις δύο μύτες της, έχουμε να κάνουν με την πιο ηλικιωμένη γάτα-Ιανό που έχει εντοπιστεί στον πλανήτη.
Βρέθηκε η γηραιότερη γάτα… με δύο πρόσωπα!
Έχει δύο ονόματα: Frank και Louie. Έχει δύο πρόσωπα, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια. Η «παράδοση» την θέλει να έχει επτά ζωές, αλλά δεν έχει εξαντλήσει ούτε την πρώτη, καθώς έχει συμπληρώσει 12 χρόνια ζωής. Πρόκειται για την γηραιότερη γάτα με δύο πρόσωπα εν ζωή και είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, όταν μια φωτογραφία της έφτασε στα χέρια του δικτύου Reuters.

Η εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες, Sara Wilcox την ανακήρυξε την «μεγαλύτερη εν ζωή γάτα-Ιανό» (όπου Ιανός, η διπρόσωπη θεότητα της αρχαιότητας), αναπαράγοντας τον όρο που πρωτοανέφερε παλιότερα ο Βρετανός ζωολόγος Karl Shuker, αφού προφανώς δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται παρόμοιας μορφής γάτα.

Η σπάνια «πάθηση» των Frank και Louie, που γεννήθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 αποκαλείται «διπλοπροσωπία» και προκαλεί την διπλή αναπαραγωγή μέρους του σώματος. Η ιδιοκτήτρια της γάτας, που μένει στην Μασαχουσέτη, εργαζόταν σε κτηνιατρείο της περιοχής το 1999, όταν το νεογέννητο δικέφαλο πλάσμα, του οποίου το μέγεθος δεν ξεπερνούσε τον αντίχειρά της, μεταφέρθηκε εκεί για ευθανασία.

Το προσδόκιμο ζωής μιας τέτοιας γάτας είναι περίπου τέσσερις ημέρες, καθώς συνήθως η διπλοπροσωπία συνοδεύεται και από άλλες σοβαρές παθήσεις. «Κάθε ημέρα που περνούσε ήταν μια ευλογία», δήλωσε η αφεντικίνα της γάτας σε τοπικό ραδιοσταθμό, λέγοντας πως αμέσως αποφάσισε να υιοθετήσει το γατάκι.

Οι Frank και Louie μοιράζονται τον ίδιο εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να κινούνται συντονισμένα. Τα δύο από τα μάτια τους λειτουργούν κανονικά, ενώ το μεσαίο είναι μεγαλύτερο και δεν λειτουργεί καθόλου. Ο οργανισμός τρέφεται μόνο από την δεξιά πλευρά, χρησιμοποιώντας το κεφάλι του Frank, του οποίου το στόμα συνδέεται με τον οισοφάγο.

Η ιδιόμορφη γάτα θα μπει και επισήμως στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες στην έκδοση του 2012, ως το δικέφαλο αιλουροειδές με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πηγή: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v