Εβδομάδα Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού: Δώστε σπίτι σε ένα κουτάβι

Σε μια πόλη πιο φιλική στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στα… ζώα, είναι αφιερωμένη η εβδομάδα που διανύουμε. Το Σάββατο, ο Δήμος Αθηναίων εγκαινίασε την εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, και χαρίζει σε όποιον θέλει αδέσποτα κουταβάκια.
Εβδομάδα Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού: Δώστε σπίτι σε ένα κουτάβι
Τι κάνει μια πόλη πιο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο; Η εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, που εγκαινίασε το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων, μας μαθαίνει πώς να υιοθετούμε οικολογικές πρακτικές και να προστατεύουμε τα ζώα. Αν μάλιστα θέλουμε να περάσουμε στην πράξη, το περίπτερο της υπηρεσίας Αστικής Πανίδας χαρίζει αδέσποτα κουταβάκια. Αρκεί μια βόλτα μέχρι την πλατεία Κοτζιά.

Η ανθοκομική έκθεση που φιλοξενείται στην πλατεία Κοτζιά, γίνεται η αφορμή για να χαρούμε την ομορφιά όχι μόνο των λουλουδιών, αλλά και των ζώων. Γιατί η «πράσινη» πόλη δεν είναι τόσο όμορφη χωρίς τους τετράποδους φίλους μας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας και Τεχνολογίας Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Χασάπης μίλησε για μία πρωτοποριακή μέθοδο κομποστοποίησης (δείτε εδώ άρθρο του In2Life για την παραγωγή λιπάσματος από οικιακά απορρίμματα).

Στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ο Δήμος πραγματοποιεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας σειρά εκδηλώσεων και ευκαιρίες για εθελοντική συμμετοχή και στις επτά δημοτικές κοινότητες. Η πιο «χαριτωμένη», όμως, πρωτοβουλία βρίσκεται στο περίπτερο της Αστικής Πανίδας που εκτός από ενημέρωση, προσφέρει προς υιοθεσία αδέσποτα «γαβγίσματα» που ζητούν σπίτι.

Πηγή: newsbeast.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v