Αυτά είναι τα ακριβότερα κατοικίδια στον κόσμο

Πόσα λεφτά είναι διατεθειμένος ο κόσμος να δαπανήσει για να πάρει ένα κατοικίδιο; Πολλά, πάρα πολλά, όπως φαίνεται.
Αυτά είναι τα ακριβότερα κατοικίδια στον κόσμο
Πόσα θα έδινες για να πάρεις ένα κατοικίδιο; Τίποτα, θα πεις. Θα το έπαιρνες από κάποιο καταφύγιο με αδέσποτα και πολύ καλά θα έκανες.

Ο κόσμος όμως, όπως φαίνεται, είναι διατεθειμένος να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει κάποιο ζωάκι, το οποίο θεωρείται «σπάνιο» ή «ιδιαίτερο» ή «χαρισματικό».

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, ο σκύλος Μπόρντερ Κόλι διακρίνεται για την ευφυΐα και την εργατικότητά του, είναι εξωστρεφής και αεικίνητος, καθοδηγεί με μαεστρία κοπάδια ζώων, ενώ εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Το πιο ακριβό ζώο αυτού του είδους, είναι ο «Kim», και αγοράστηκε για 3.330 ευρώ στην Ουαλία στις αρχές του 2021.

Οι τιμές για ένα κατοικίδιο έχουν αυξηθεί ειδικά μετά την καραντίνα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ράτσες κουταβιών πωλούνται 3.500 ευρώ.

Αν σου φαίνονται πολλά, τότε μάθε πως το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για έναν σκύλο, είναι 10 εκατομμύρια κινέζικα γιουάν, για έναν θιβετιανό μαστίφ που ονομάζεται «Big Splash». Το ποσό ισοδυναμεί με  1,3 εκατ. ευρώ. Είναι μεγαλόσωμο, προέρχεται από τις νομαδικές φυλές του Θιβέτ, και χρησιμοποιείται για την προστασία των προβάτων από τους λύκους, τις αρκούδες και τις τίγρεις.

Και οι γάτες δεν πάνε πίσω όμως. Μεταξύ των πιο ακριβών είναι η γάτα Σαβάνας της οποίας ένα γατάκι κοστίζει 16.900 ευρώ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, η… πλουσιότερη γάτα που υπήρξε ποτέ ήταν ο Μπλάκι (Blackie), ο οποίος το 1988 κληρονόμησε περιουσία 8,2 εκατ. ευρώ αφού ο ιδιοκτήτης του, έμπορος σε αντίκες, αποφάσισε να… σνομπάρει την οικογένειά του και να διαθέσει την περιουσία του σε αυτήν.

Από την άποψη κερδών, το αστέρι του διαδικτύου είναι η Grumpy Cat - το πραγματικό της όνομα «Tardar Sauce». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, άξιζε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ή 84,5 εκατ. ευρώ πριν πεθάνει σε ηλικία 7 ετών.

Αντίστοιχης αξίας είναι η γάτα της Τέιλορ Σουίφτ, που ακούει στο όνομα «Olivia Benson».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v