Η Φρύνη η φώκια ήρθε στα βράχια της Πειραϊκής

Ένας απρόσμενος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του στην παραλία της Πειραϊκής, και τα βίντεο κάνουν τον γύρο του ίντερνετ και καίνε καρδιές.
Η Φρύνη η φώκια ήρθε στα βράχια της Πειραϊκής
Παιδιά, να σας συστήσουμε τη Φρύνη. Φρύνη, τα παιδιά. Η Φρύνη, που λέτε, είναι φώκια Μονάχους Μονάχους, που τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν τους περνά και πολύ μονάχους, αφού βολτάρει συχνά στις ακτές της Πειραϊκής. Την τελευταία της εμφάνιση την έκανε χτες, 22 Απριλίου, έχουμε και τα βίντεο για να το αποδείξουμε.



Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook η MoM, εταιρεία για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας, η Φρύνη «είναι μια ενήλικη θηλυκή μεσογειακή φώκια που εμφανίζεται τακτικά πλέον τους τελευταίους 8 μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Πειραϊκής. Χθες ενθουσίασε πολλούς που έκαναν την ημερήσια βόλτα τους στην περιοχή και σήμερα εντοπίστηκε κοντά στο Μικρολίμανο. Έχει όμως παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία του εσωτερικού Σαρωνικού, στους Αγίους Θεοδώρους και στο παλιό Καλαμάκι στην Κορινθία.

»Έχει μια χαρακτηριστική περιμετρική ουλή γύρω από τον λαιμό της, σημάδι από κάποια παλαιότερη εμπλοκή της σε κάποιο σχοινί ή πετονιά (κάτι που συμβαίνει δυστυχώς αρκετά συχνά με τις φώκιες). Καθώς από τα σημάδια στην ράχη της φαίνεται ότι έχει ζευγαρώσει περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε μήπως και κάνει το μικρό της σε κάποια ήσυχη γωνιά του Σαρωνικού το ερχόμενο φθινόπωρο. Προς το παρόν της αρέσει να παίρνει τον ύπνο της στα ρηχά καθώς όπως ξέρουμε οι φώκιες συνηθίζουν να ξεκουράζονται και να κοιμούνται και στο νερό».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v