Υπέροχες ιδέες για DIY ανανέωση σαλονιού

Αποφασίσατε να δώσετε αέρα ανανέωσης στο μονότονο σαλόνι σας; Δείτε μερικές απλές ιδέες που θα το μεταμορφώσουν.
Υπέροχες ιδέες για DIY ανανέωση σαλονιού

Σαλόνι: ο χώρος που περνάμε όμορφες στιγμές με φίλους και οικογένεια, αλλά και μόνοι μας. Η διαμόρφωσή του απαιτεί χρόνο, αλλά και μεράκι ενίοτε και χρήμα. Μικρές αλλαγές στη διακόσμηση, αλλά και κάποιες DIY κατασκευές μπορούν να του δώσουν αέρα φρεσκάδας και μπόλικο στιλ.


Δείτε παρακάτω μερικές DIY αλλαγές που θα το ανανεώσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Αυτοσχέδια βιβλιοθήκη

Βαρεθήκατε το κομοδίνο που μέχρι πρότινος χρησίμευε για να βάλετε πάνω τα ασημικά σας; Μεταμορφώστε το εύκολα σε μια βιβλιοθήκη με διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Χαλί και όχι… χάλι
Τις περισσότερες φορές τα χαλιά που έχουμε στο σαλόνι περνούν απαρατήρητα. Επενδύστε σε ένα «αφράτο» χαλί από μαλλί σε τόνους του γκρι ώστε να ταιριάζει με τα έπιπλά σας.


Σαν κορνίζα παλιά..
Μία παλιά κορνίζα από εκείνες που έχετε για πέταμα στην αποθήκη, μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο για μπόλικες οικογενειακές φωτογραφίες και να τοποθετηθεί ιδανικά πάνω από ένα μικρό γραφειάκι, όπως στη φωτογραφία.

Ολική αναπαλαίωση
Το ρετρό είναι (ξανά) της μόδας. Αν λοιπόν έχετε κάποιο έπιπλο στο σαλόνι σας, μπορείτε κάλλιστα να του δώστε όψη παλιού/vintage χρησιμοποιώντας ειδικό βερνίκι, αφού πρώτα ξύσετε ολόκληρο το έπιπλο. Δείτε εδώ πώς.


Η δύναμη της φύσης
Φυτά εσωτερικού χώρου διάσπαρτα σε σημεία στο σαλόνι σας δίνουν αέρα ανανέωσης και χαλάρωσης. Ιδανικά μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά μπονσάι στις επιφάνειες για να έχετε και έξτρα… ζεν αύρα.


Παίξτε με τα έπιπλα
Πολλές φορές το σαλόνι μας «μπουκώνει» επειδή τα έπιπλα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Μπορείτε λοιπόν να παίξετε με την διάταξη των επίπλων έτσι ώστε να «ανοίξει» ο χώρος ή να απομακρύνετε κάποιο έπιπλο που είναι περιττό.

 


Ταξιδιάρα ψυχή
Ένας μεγάλος χάρτης στον τοίχο πίσω από τον κεντρικό καναπέ του σαλονιού δίνει έξτρα… ταξιδιωτική ατμόσφαιρα στον χώρο.

Από τις βιβλιοθήκες στα μπαρ
Αν βαρεθήκατε την παλιά σας βιβλιοθήκη και παράλληλα θέλετε να δώσετε αέρα μπαρ στο σαλόνι σας, τότε μπορείτε να την μετατρέψετε εύκολα και φτηνά σε ένα μίνι μπάρ, αδειάζοντας τα ράφια και βάφοντάς την αναλόγως. Δείτε εδώ πώς. 


Δώστε χρώμα
Οι μονότονοι χρωματικά καναπέδες, μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοντέρνα και στιλάτα έπιπλα με χρωματιστά ριχτάρια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v